Om OS X Server v2.2.1-uppdateringen

Läs mer om OS X Server v2.2.1-uppdateringen.

Det här programmet uppdaterar OS X Server v2.0, v2.1, v2.1.1 eller v2.2 till v2.2.1. Det rekommenderas för alla OS X Server-användare. Information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på följande webbplats: https://support.apple.com/HT1222.

Så här installerar du

OS X Server v2.2.1 finns i Mac App Store. Programmet visas i panelen Uppdateringar om du har OS X Server (Mountain Lion) v2.0, v2.1, v2.1.1 eller v2.2 installerat. Klicka på knappen UPPDATERA för att installera.

Under installationen kan du se meddelandet ”Server app replacement detected” (Ersättning av serverprogram upptäckt). Det är en del av uppdateringsprocessen. Alla Server-inställningar och -data sparas under uppdateringen.

När installationen är klar öppnar du Server-appen för att slutföra installationen av alla tidigare konfigurerade tjänster.

Vad ingår?

Bland annat ingår följande förbättringar i den här uppdateringen:

Cachelagringstjänst

• Cachelagringstjänsten är en ny funktion som snabbar upp hämtningen av mjukvara som distribueras av Apple via Mac App Store. Den cachelagrar både mjukvaruuppdateringar och appar som köpts från Mac App Store. Vill du veta mer om cachelagringstjänsten väljer du Server-hjälpen i Hjälp-menyn.

• Lägger till en ListenRangesOnly-nyckel som gör det möjligt för serveradministratörer att begränsa omfånget för IP-adresser i nätverket.

• Stöd för cachelagring av appar och böcker som köpts via iTunes eller iTunes för Windows v11.0.2 eller senare.

Server-appen

• Har ett centralt gränssnitt för certifikathantering.

• Åtgärdar ett inställningsproblem relaterat till ett SSL-fel.

• Innehåller ytterligare korrigeringar för uppgradering från Lion Server.

• Åtgärdar ett problem som gjorde att försök att ändra svartlistservern som används av Mail-tjänsten kanske inte fungerade.

• Innehåller allmänna förbättringar.

Adaptiv brandvägg

• Åtgärdar ett problem som orsakade ett undantag när hb_summary-verktyget användes.

Tjänsten Kalender

• Åtgärdar ett problem som gjorde att kalenderinbjudningar alltid skickades på engelska.

• Innehåller allmänna förbättringar.

Tjänsten Mail

• Åtgärdar ett problem som gjorde att freshclam och clamav inte tillhandahöll loggar om uppgraderade system.

• Löser ett problem med att den hårda kvotgränsen inte respekterades.

• Åtgärdar ett problem som gjorde att vissa inställningar inte bibehölls vid uppgradering från en tidigare version av OS X Server.

Tjänsten Kontakter

• Åtgärdar ett problem med att tjänsten under vissa omständigheter inte startade när en plats som inte var standardplats användes för datalagringen.

• Lägger till möjligheten att söka efter poster som innehåller icke-engelska tecken.

Tjänsten Meddelanden

• Löser ett problem med att tjänsten under vissa omständigheter inte startade när en plats som inte var standardplats användes för datalagringen.

Profilhanteraren

• Gör det möjligt att använda Active Directory-grupper med Profilhanteraren.

• Gör det möjligt att radera appar som överförts till Profilhanteraren.

• Innehåller prestandaförbättringar och andra allmänna förbättringar.

Time Machine

• Möjliggör övervakning av vilka datorer som har säkerhetskopierats, när de senast säkerhetskopierades och storleken på säkerhetskopian.

Läs mer

DHCP-tjänsten kanske inte startar automatiskt när den uppdateras från en tidigare version av OS X Server som konfigurerats för användning av DHCP-tjänsten. Om det inträffar öppnar du Server-appen och startar tjänsten manuellt.

OS X Server v2.2 och v2.2.1 lagrar Postgres-data som behövs av tjänster på sin egen plats (”/Library/Server/PostgreSQL For Server Services/Data” som standard). Om du migrerar från en tidigare version av OS X Server till v2.2 eller v2.2.1 migreras systemets Postgres-data från ”/Library/Server/PostgreSQL/Data” till ”/Library/Server/PostgreSQL For Server Services/Data”. Allt anpassat innehåll som du kan ha skapat i /Library/Server/PostgreSQL/Data kommer att finnas kvar där efter uppgraderingen till OS X Server v2.2 eller v2.2.1. Om du vill komma åt dessa data, eller om du installerar OS X Server v2.2 eller v2.2.1 för första gången och vill skapa nya Postgres-data, kan du behöva starta tjänsten med det här kommandot:

sudo serveradmin start postgres

Då startas en Postgres-process som är separat från den som används i tjänster och som kan användas för att leverera ditt eget innehåll.