Byta undertexter eller språk på ljudspåret för filmer och tv-program i Apple TV-appen och iTunes Store

En del videoinnehåll i iTunes Store och Apple TV-appen har ljudspår på olika språk eller andra hjälpmedelsfunktioner som dold textning (CC), undertexter för döva och personer med nedsatt hörsel (SDH) och innehåll med syntolkning (AD). Du kan använda dessa funktioner på din iOS-enhet, dator, Apple TV och i vissa appar och tjänster.

Hitta videoinnehåll med undertexter eller ljudspår på andra språk

Gå till informationssidan för en film eller en tv-serie i iTunes Store eller Apple TV-appen och rulla sedan ned till avsnittet Språk.

Alternativa språk för ljudspår listas till höger om Ytterligare. Om det endast står Undertexter eller CC (dold textning) bredvid ett språk så saknar den filmen ljudspår på det språket. Det finns endast undertextning eller dold textning.

Hitta videoinnehåll med hjälpmedelsfunktioner

Gå till informationssidan för en film eller en tv-serie i iTunes Store eller Apple TV-appen och rulla sedan ned till avsnittet Hjälpmedel.

Du kan även söka på ”dold textning”, ”undertexter”, ”SDH” eller ”AD” i iTunes Store.

Om hjälpmedelsfunktioner i iTunes Store och Apple TV-appen

Hjälpmedelsfunktioner tillgängliga i iTunes Store och Apple TV-appen är dold textning, undertexter och innehåll med syntolkning. Tillgängligheten för dessa funktioner varierar beroende på land eller region.

Innehåll med dold textning är en visuell transkribering av videodialogen samt icke-verbal kommunikation. Innehåll med dold textning kan även hjälpa till med att identifiera talaren i en video.

Innehåll med undertexter för döva och hörselskadade liknar dold textning, men SDH-innehåll kan vara tillgängligt i situationer där dold textning inte är tillgängligt, och det kan finnas tillgängligt på flera språk.

Innehåll med syntolkning använder ett ljudspår som beskriver verbalt vad som händer på skärmen. Läs mer om innehåll med syntolkning.

Så här ändrar du undertexter eller ljudspråket

Om videon du tittar på har dold textning, innehåll med undertexter för döva och hörselskadade, syntolkning eller ljudspår med olika språk bör din mediaspelare erbjuda ett sätt att använda de här hjälpmedelsfunktionerna. Vanligen görs det via menyn Språk och undertexter, som ofta har en symbol med en pratbubbla.

Andra appar eller webbaserade mediaspelare kan visa en CC-knapp eller andra anpassade kontroller.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på skärmen för att öppna uppspelningsinställningarna medan du tittar på en film.
  2. Tryck på symbolen pratbubbla.
  3. Välj språket eller undertexterna som du vill använda.

Om du inte ser ett alternativ för undertexter för döva och personer med nedsatt hörsel eller om du vill slå på dold textning eller undertexter för döva och personer med nedsatt hörsel som standard: Gå till Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel. Rulla till medieavsnittet och tryck på Undertexter och textning. Tryck på Dold textning och undertextning för döva och hörselskadade för att aktivera det. Om du vill anpassa dold textning eller undertexter trycker du på Stil och väljer sedan mellan alternativen.

På din Mac eller pc

1. Flytta pekaren över videon.
  2. Klicka på symbolen pratbubbla.
  3. Välj språket eller undertexterna som du vill använda.

Om du inte ser ett alternativ för undertexter för döva och personer med nedsatt hörsel, eller om du vill slå på dold textning eller undertexter för döva och personer med nedsatt hörsel som standard, följer du dessa steg:

• På en Mac väljer du Apple-menyn () > Systeminställningar från menyn högst upp på datorskärmen. Klicka på Hjälpmedel och sedan på Textning i sidofältet. Välj Föredra textning för hörselskadade för att aktivera det. Om du vill anpassa textning väljer du mellan alternativen på den här skärmen.
  • På en pc väljer du Redigera > Inställningar från menyn högst upp i iTunes-fönstret och sedan klickar du på fliken Uppspelning. Välj Föredra textning för hörselskadade för att aktivera det. Om du vill anpassa textningen väljer du alternativ från menyn till höger om Bildtextstil eller klickar på knappen Ställ in.

På en Apple TV

1. När du tittar på en videon sveper du ned på fjärrkontrollens Touch-yta.
  2. Svep till höger för att se menyerna Undertexter eller Ljud.
  3. Svep ned och välj språket eller undertexterna som du vill använda.

Om du inte ser ett alternativ för undertexter för döva och personer med nedsatt hörsel eller om du vill slå på dold textning eller undertexter för döva och personer med nedsatt hörsel som standard: Gå till Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel > Undertext och dold textning. Välj Textning för hörselskadade för att aktivera det. Om du vill anpassa dold textning eller undertexter väljer du Stil och väljer sedan mellan alternativen.

På Apple TV (2:a generationen) eller Apple TV (3:e generationen) håller du ned Välj i tre sekunder på din fjärrkontroll när en video spelas upp för att se fliken Undertexter.

På en smart-tv

1. Klicka på nedåtpilen på din tv-fjärrkontroll när du tittar på en film i Apple TV-appen. Vissa tillverkare kanske använder andra knappar.
  2. Öppna menyn Undertext eller Ljud.
  3. Välj ett av de språk- eller undertextalternativ som du vill använda.

Om du inte ser ett alternativ för undertexter för döva och personer med nedsatt hörsel eller om du vill slå på dold textning eller undertexter för döva och personer med nedsatt hörsel som standard: Gå till Inställningar > Hjälpmedel > Undertext och dold textning. Välj Textning för hörselskadade för att aktivera det. Om du vill anpassa dold textning eller undertexter väljer du Stil och väljer sedan mellan alternativen.

På din iPod nano (7:e generationen)

1. Tryck på skärmen för att visa uppspelningsinställningar medan du tittar på videon.
  2. Tryck på pratbubblasymbolen för att öppna menyn Ljud och undertext.
  3. Välj språket eller undertexterna som du vill använda.

Om du inte ser ett alternativ för undertexter för döva och personer med nedsatt hörsel eller om du vill slå på dold textning eller undertexter för döva och personer med nedsatt hörsel som standard: Gå till Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel > Undertext och dold textning. Du kan även anpassa undertexter på den här skärmen.

Läs mer

• En del appar och webbplatser har anpassade textningskontroller för videor. Om du inte ser undertextkontroller när du tittar på en video i en app eller på en webbplats kontaktar du apputvecklaren eller ägaren för en webbplats för mer information.
  • Om du använder AirPlay för att strömma din film från en iOS-enhet eller iTunes på en dator till en Apple TV kan du ändra ljudspråket eller hjälpmedelsfunktionerna från iOS-enheten eller datorn medan du tittar. Om du har en AirPlay 2-kompatibel smart-tv hittar du inställningarna för att slå på undertexter i AirPlay-inställningarna på din tv.

Filmer och tv-serier från iTunes Store och Apple TV-appen finns inte tillgängliga i alla länder och regioner. Även vilka språk och hjälpmedelsfunktioner som stöds för det innehållet varierar beroende på land och region. Ta reda på vad som finns tillgängligt i ditt land eller din region.