Ändra språk på ljudet för iTunes Store-videor

Du kan ändra språk på ljudspåret för många filmer från iTunes Store.

Vissa filmer från iTunes Store har fler än ett språk för ljudspåret. Du kan använda stegen i den här artikeln för att se om din film har fler än ett ljudspår och byta till ett annat.

Tillgänglighet i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region.

iPhone, iPad, iPod touch och iPod nano

Om du vill öppna menyn Ljud och undertext trycker du på symbolen för pratbubblan  i uppspelningsmenyn längst ned på skärmen medan du tittar på en film. (Om du inte ser menyn trycker du på skärmen.) Om fler språk för ljud är tillgängliga kan du välja ett annat.

Det är möjligt att ändra språkinställningarna för ljud från enheten medan du tittar på filmen om du använder en enhet med AirPlay för att strömma filmen via Apple TV.

Mac eller pc

Om du vill öppna menyn Ljud och undertext trycker du på symbolen för pratbubblan  i menyn för uppspelningsinställningar längst ned i iTunes-fönstret medan du tittar på en film. (Om du inte ser menyn flyttar du pekaren längst ned i fönstret.) Om fler språk för ljud är tillgängliga kan du välja ett annat.

Det är möjligt att ändra språkinställningarna för ljud från datorn medan du tittar på filmen om du använder dator med AirPlay för att strömma filmen via Apple TV.

Apple TV

På Apple TV 4K och Apple TV (4:e generationen): Medan du tittar på en film sveper du ned på Apple TV Remote för att öppna informationspanelen. Svep sedan åt höger och välj Ljud. Om fler språk för ljud är tillgängliga kan du välja ett annat.

På Apple TV (3:e generationen och tidigare): Medan du tittar på en film trycker du och håller ned knappen Välj på din Apple TV Remote och går sedan till Ljud. Om fler språk för ljud är tillgängliga kan du välja ett annat.

Hitta språk för ljud i iTunes Store

Om du vill ta reda på om det finns ljudspår på mer än ett språk tillgängligt för en film i iTunes Store följer du de här stegen:

1. Sök efter en film i iTunes Store och tryck eller klicka sedan på den.
  2. Rulla längst ned på filmens informationssida för produkten och titta efter avsnittet Språk.

Om fler än ett ljudspår för språk är tillgängligt hittar du dem bredvid Ytterligare.

Om det endast står Subtitles (undertextning) eller CC (dold textning) efter ett språk så saknar den filmen ljudspår på det språket. Det finns endast undertextning eller dold textning.

Läs mer

Tv-program som du köper från iTunes Store har endast ett ljudspår. Om tv-programmet är tillgängligt för köp på ett alternativt språk ser du två versioner.

Läs mer om hur du aktiverar undertextning och dold textning på olika enheter med hjälp av dessa steg: