Apple USB- eller Thunderbolt-till-Ethernet-adaptrar: Första inställning

När du ansluter en ny Apple USB Ethernet-adapter eller Apple Thunderbolt-till-Gigabit Ethernet-adapter till din Mac får du en fråga om du vill använda den här enheten för en ny nätverkskonfiguration.

Den här artikeln har arkiverats och uppdateras inte längre av Apple.

Utför dessa steg för att snabbt ställa in en internetanslutning via en av dessa adaptrar om du inte har använt den adaptern med Mac-datorn tidigare.

1. Välj Systeminställningar från Apple-menyn ().
  2. Välj Nätverk.
  3. Anslut Thunderbolt- eller USB Ethernet-adaptern.
  4. Markera enheten

5. Klicka på Utför när du har markerat Apple USB-adaptern eller Apple Thunderbolt-till-Ethernet-adaptern. Det gör att adaptern automatiskt konfigureras för framtida användning på Mac-datorn.

Obs! Om inställningarna för adaptern inte bekräftas när du ansluter adaptern kan du kanske inte ansluta till internet. Det löser du genom att koppla bort adaptern och utföra stegen ovan.

Läs mer

Du kan behöva utföra samma steg igen om du använder en annan adapter för Mac-datorn eller om du får en ny Mac som du aldrig har använt adaptern på förut. Samma sak gäller i vissa fall om du har utfört en överflyttning från en Mac-dator till en annan och nätverksinställningarna inte kom med.