Om OS X Mountain Lion 10.8.2-uppdateringen

Läs mer om Mountain Lion 10.8.2-uppdateringen.

Den här artikeln har arkiverats och uppdateras inte längre av Apple.

OS X Mountain Lion 10.8.2-uppdateringen rekommenderas för alla OS X Mountain Lion-användare och innehåller nya funktioner och korrigeringar.

Uppdatera datorn

Du bör säkerhetskopiera datorn innan du påbörjar installationen. Du kan använda Time Machine.

Avbryt inte installationsprocessen när du har börjat uppdatera systemet.

Du kan få oväntade resultat om du har installerat modifieringar av systemprogramvaran från tredje part eller om du har modifierat operativsystemet på annat sätt.

Välj Apple-menyn () > Programuppdatering och leta efter den senaste Apple-programvaran, inklusive den här uppdateringen, via Mac App Store.

Det kan hända att det visas andra tillgängliga programuppdateringar för datorn som du bör installera. Observera att storleken på en viss uppdatering kan variera mellan olika datorer när den installeras via Programuppdatering. Vissa uppdateringar måste dessutom installeras före andra.

Det går även att hämta den manuella uppdateringsinstalleraren. Detta är praktiskt om du behöver uppdatera flera datorer och inte vill hämta uppdateringen mer än en gång. De fristående installationsprogrammen finns på webbsidan Hämtningsbara filer.

Läs mer

Den här uppdateringen rekommenderas för alla OS X Mountain Lion-användare och innehåller nya funktioner och korrigeringar:

Facebook

• Inloggning på Facebook en gång
  • Lägger till Facebook som ett alternativ vid delning av länkar och bilder
  • Visa Facebook-vännernas kontaktinformation och profilbilder i Kontakter
  • Facebook-meddelanden visas nu i Notiscenter

Game Center

• Dela resultat på Facebook, Twitter, Mail eller Meddelanden
  • Facebook-vänner inkluderas i vänrekommendationer i Game Center
  • Facebooks Gilla-knapp för spel
  • Utmana vänner att slå dina poäng eller resultat

Andra nya funktioner

• Lägger till Power Nap-stöd för MacBook Air (sent 2010)
  • iMessages skickade till ditt telefonnummer visas nu i Meddelanden på Mac-datorn*
  • Det går nu att lägga till pass till Passbook (på din iPhone eller iPod touch) från Safari och Mail på Mac-datorn*
  • FaceTime kan nu ta emot samtal till ditt telefonnummer*
  • Nya delade påminnelselistor
  • Nya sorteringsalternativ gör det möjligt att sortera anteckningar efter rubrik, redigeringsdatum och när de skapades
  • Diktering har nu stöd för ytterligare språk: mandarin, kantonesiska, spanska, koreanska, kanadensisk engelska, kanadensisk franska och italienska
  • Programmet Ordbok innehåller nu en fransk definitionsordlista
  • Sina Weibo-profilbilder går nu att lägga till i Kontakter

* Kräver iOS 6

Allmänna korrigeringar

OS X Mountain Lion 10.8.2-uppdateringen innehåller även allmänna korrigeringar till operativsystemet som förbättrar stabiliteten, kompatibiliteten och säkerheten på Mac-datorn, inklusive följande korrigeringar:

• Lägger till alternativet att spara ändringarna i det ursprungliga dokumentet när du väljer Spara som
  • Ej skickade utkast öppnas nu automatiskt när Mail startas
  • Ta emot Twitter-meddelanden för omnämnanden och svar
  • Webbadresser förkortas när tweetar skickas från Notiscenter
  • Notiser är inaktiverade när AirPlay-dubblering används
  • Lägger till SSL-stöd för Google-sökningar från smart sökfält i Safari
  • Lägger till en ny inställning som startar Safari med tidigare öppnade webbsidor
  • Åtgärdar ett problem som orsakar att kryssrutan Aktivera Autodiscover alltid är markerad
  • Aktiverar åtkomst till Mac App Store när Föräldrakontroll är aktiverad
  • Support för @icloud.com-e-postadresser
  • Löser ett videoproblem med vissa VGA-projektorer när de är anslutna till vissa bärbara Mac-datorer
  • Åtgärdar ett problem som kan förhindra att Active Directory-konton låses
  • Löser ett problem som kan orsaka att policybannern visas på nytt före inloggning
  • Förbättringar i SMB
  • Åtgärdar ett problem med NIS-användare när automatisk inloggning är aktiverad
  • Åtgärdar ett problem då det kan hända att Nyckelhanterare inte är tillgänglig
  • Möjlighet att förautentisera ett FileVault-skyddat system
  • Åtgärdar ett problem som kan orsaka att Xsan inte startar automatiskt efter migrering från Mac OS X Snow Leopard

Information om säkerhetsinnehållet i denna uppdatering finns på den här webbplatsen.

Tilläggsuppdatering för OS X 10.8.2

Tilläggsuppdateringen för OS X 10.8.2 innehåller följande korrigeringar:

• Löser ett problem som kan göra att vissa japanska tecken visas felaktigt i Mail
  • Gör att Safari kan användas för att besöka säkra webbplatser när Föräldrakontroll är aktiverat
  • Åtgärdar ett problem som kan förhindra system med mer än 64 GB RAM från att starta
  • Löser ett problem som kan göra att DVD-spelare avslutas oväntat

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.