Om Kortnamn på iPhone, iPad och iPod touch

Använd Kortnamn för att ändra hur namnen på dina kontakter visas. Sedan väljer du kontaktens förnamn, efternamn eller smeknamn istället för hela kontaktnamnet.

Om Kortnamn

Du kan använda Kortnamn på en iPhone, iPad eller iPod touch. Kortnamn är aktiverat som standard. Inställningarna för Kortnamn gäller för Mail, Meddelanden, Telefon och vissa appar från tredje part. Här är ett exempel på hur Kortnamn visas i Meddelanden:

No alt supplied for Image

Om du vill inaktivera Kortnamn trycker du på Inställningar > Kontakter > Kortnamn.

No alt supplied for Image

Om Smeknamn

Kontakter visas med fälten Förnamn, Efternamn och Företag. Du kan även lägga till fältet Smeknamn. Om alternativet Föredra smeknamn är aktiverat och kontakten har ett smeknamn visas det.

Så här lägger du till ett smeknamn:

1. Öppna appen Telefon och tryck på Kontakter.

2. Tryck på kontakten du vill visa och tryck på Ändra.

3. Rulla ned och tryck på fältet > Smeknamn.

4. Lägg till ett smeknamn och tryck på Klar.

Så här tar du bort ett smeknamn:

1. Gå till appen Kontakter.

2. Tryck på kontakten som du vill visa och tryck på Ändra.

3. Tryck i fältet Smeknamn och sedan på No alt supplied for Image.

4. Tryck på Klar.

Läs mer

Om du använder ett Exchange-konto för dina kontakter kan det visas felaktiga bokstäver och siffror istället för kontaktens namn. Det kan inträffa om Kontakter använder ett Exchange-attribut istället för fältet Smeknamn. Lös problemet genom att trycka på Inställningar > Kontakter > Kortnamn och stäng av Föredra smeknamn. Det vanliga kontaktnamnet bör visas.