iBooks Author: Använd inte kontrolltecken i filnamn

Om du använder vagnreturer och andra kontrolltecken i filnamn hindrar detta böckerna från att publiceras i iBooks Store.

Den här artikeln har arkiverats och uppdateras inte längre av Apple.

När du lägger till innehåll (så som HTML-widgetar) till iBooks Author-böcker ska du se till att inga filer som ingår i paketet innehåller kontrolltecken (som radreturer) i filnamnen. Om sådana filer ingår i filnamnen går det inte att publicera din bok i iBooks Store.

Obs! Mappar med anpassade symboler innehåller ibland osynliga filer vars filnamn innehåller kontrolltecken. Därför ska du undvika att använda anpassade mappsymboler.

Om du till exempel har hämtat en HTML-widget från internet och du har ändrat den för att använda den i din bok måste du, förutom att ta bort kontrolltecken från filnamnen i paketet, även se till att referenser till dessa filer i paketet har korrigerats så att HTML-widgeten fungerar som den ska.

HTML-widgetar har oftast filer vars namn innehåller kontrolltecken, men problemet kan uppstå även med filer som ingår i Collada-paket och Keynote-presentationer.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.