Använda AVCHD-filer med QuickTime Player

Läs om att använda AVCHD-filer med QuickTime Player i OS X Mountain Lion eller senare.

Med QuickTime Player i OS X Mountain Lion eller senare kan du spela upp, inspektera, trimma, exportera och dela video från AVCHD-media. AVCHD-formatet används av konsumentprodukter med hög upplösning som hårddiskbaserade videokameror och digitala stillbildskameror med video.

AVCHD-media kommer du i normala fall åt genom att ansluta din videokamera eller kamera till Mac-datorn via USB-kabel. Vissa enheter, exempelvis digitalkameror, har löstagbara minneskort som kan läsas med en USB-kortläsare eller i SD-kortfacket som finns på en del Mac-datorer. Mer information om hur du överför AVCHD-media till din Mac finns i dokumentationen som medföljde enheten.

När du har överfört AVCHD-mediet till din Mac öppnar du mappen som innehåller mediet. Därefter dubbelklickar du på filnamnet AVCHD, BDMV eller PRIVATE för att öppna det i QuickTime Player.

Om mediet innehåller flera klipp kan du se dem grupperade tillsammans, sorterade från de äldsta till de nyaste. Välj ett eller flera klipp som du vill spela och klicka sedan på Öppna.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.