Om en mediefil inte öppnas eller spelas upp på din Apple-enhet

Äldre eller särskilda ljud-, video- eller bildformat kanske inte stöds på din enhet eller kan kräva annan mjukvara.

Apple-appar som Bilder, iMovie, Safari, Keynote och QuickTime Player fungerar med många medieformat. Vissa appar föredrar specifika format, men de flesta format fungerar i de flesta appar utan extra mjukvara. Äldre eller särskilda format kanske inte fungerar som förväntat om din enhet, dess operativsystem eller appen du använder för att visa eller spela upp filen inte stöder filformatet.

Installera alla tillgängliga Apple-mjukvaruuppdateringar för enheten, till exempel uppdateringar för din Mac eller uppdateringar för din iPhone eller iPad. Efter uppdateringen, om du inte har en app som stöder det medieformat som används av filen, söker du på internet eller i App Store efter en app som gör det.

Du kan söka efter formatnamnet eller filnamnstillägget, vilket är bokstäverna som visas i slutet av filens namn, till exempel .avi, .wmv eller .mkv. På en Mac kan du eventuellt ta reda på medieformatet genom att välja filen i Finder och sedan trycka på Kommando-I för att öppna ett infofönster. Formatet kan visas efter etiketten Typ, till exempel ”Typ: Matroska Video File”.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.