OS X Mountain Lion: Uppmaning för åtkomst till kontakter när ett program öppnas

Läs om Mountain Lion-funktionen som ber om åtkomst till dina kontakter när du öppnar vissa program.

När du öppnar ett program som kan komma åt din personliga kontaktdatabas kan du få ett meddelande om att programmet ”vill ha åtkomst till dina kontakter” i stil med följande:

Meddelandet innebär att ett program vill ha åtkomst till dina data i programmet Kontakter så att det kan tillhandahålla ytterligare tjänster till dig.

• Klicka på Tillåt inte om du inte vill att programmet ska ha åtkomst till din kontaktdata.
  • Klicka på OK om du tillåter att programmet får åtkomst till din kontaktdatabas.

Nästa gång du öppnar ett program som försöker få åtkomst till dina kontakter kommer inte meddelandet att visas på nytt. Om du ändrar dig och vill ha frågan på nytt ska du gå till nästa avsnitt.

Hantera integriteten för dina kontaktdata

Du kan använda panelen Säkerhet och integritet i Systeminställningar. Välj Apple () > Systeminställningar. Klicka på Säkerhet och integritet och sedan på fliken Integritet. Klicka på låssymbolen om det behövs och ange ditt administratörslösenord.

Markera Kontakter och markera eller avmarkera programmen för vilka du vill ändra behörigheter.

Läs mer

Det finns vissa Apple-program som kan be om tillåtelse att komma åt informationen i Kontakter:

• iTunes och AppleMobileDeviceHelper – AppleMobileDeviceHelper är en tjänst som ägs av iTunes och som synkroniserar dina kontaktdata med iPod eller iPhone.
  • Pages – för funktioner för att slå samman e-post.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.