Ställa in och använda iCloud-flikar

iCloud håller dina öppna flikar i Safari uppdaterade på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Det betyder att du kan byta enhet när som helst och fortsätta surfa där du slutade.

Innan du börjar

Ställa in iCloud-flikar

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud.
  2. Kontrollera att Safari är startat.
  3. Slutför dessa steg på alla enheter som du vill dela flikar på.

På Mac-datorn:

1. Välj Systeminställningar från Apple-menyn och klicka sedan på iCloud.
  2. Klicka för att aktivera Safari.
  3. Slutför dessa steg på alla enheter som du vill dela flikar på.

Använda iCloud-flikar

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Öppna Safari.
  2. Tryck på symbolen Flikar .
  3. Rulla ned till listans slut, under bilderna på flikarna som är öppna på enheten. En lista med flikar som är öppna på dina andra enheter som stöds visas.
  4. Tryck på den du vill öppna.

På Mac-datorn:

1. Klicka på knappen Flikar   i Safaris verktygsfält. En lista med flikar som är öppna på dina andra enheter som stöds visas längst ned i Safari-fönstret.
  2. Klicka på den flik du vill öppna.

iCloud-flikar visar endast de flikar som är öppna på andra enheter som stöds, inte de flikar som är öppna på enheten som du använder för närvarande.

Om du vill ta bort en flik från listan iCloud-flikar stänger du den fliken i Safari på enheten där fliken delats, eller från fönstret Flikar.

För att ta bort en flik som är öppen på en annan enhet än den du använder klickar du på X bredvid listan på flikar. I macOS High Sierra går du till Safari > Innehåll > Visa alla flikar. Du ser tabeller som representerar dina övriga enheter eller datorer som synkroniserar flikar. Håll muspekaren över fliknamnet så att ett X visas. Du kan klicka på X för att ta bort fliken på fjärrenheten.

Även om du avslutar Safari, sätter enheten i viloläge eller stänger av enheten tas inte en flik bort från listan.

Läs mer

• iCloud-bokmärken håller dina Safari-bokmärken synkroniserade på dina Mac- och iOS-enheter.
  • I OS X Yosemite och senare kan du även använda Handoff och flytta Safari-flikar mellan din Mac och iOS-enheter.