Ställa in och använda iCloud-flikar

iCloud håller dina öppna flikar i Safari uppdaterade på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Det betyder att du kan byta enhet när som helst och fortsätta surfa där du slutade.

Ställa in iCloud-flikar

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud.
  2. Kontrollera att Safari har startat.
  3. Slutför dessa steg på alla enheter som du vill dela flikar på.

På Mac-datorn:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka på Apple-ID. Klicka sedan på iCloud. Om du använder macOS Mojave eller tidigare väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar och klickar på iCloud.
  2. Klicka för att aktivera Safari.
  3. Slutför dessa steg på alla enheter som du vill dela flikar på.

Använda iCloud-flikar

iCloud-flikar visar endast de flikar som är öppna på dina andra kompatibla enheter, inte de flikar som är öppna på enheten du använder just nu.

Öppna en flik

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Öppna Safari.
  2. Tryck på symbolen Flikar  .
  3. Rulla ned till listans slut, under bilderna på flikarna som är öppna på enheten. En lista med flikar som är öppna på dina andra kompatibla enheter visas.
  4. Tryck på den du vill öppna.

På Mac-datorn:

1. Klicka på knappen Flikar   i Safaris verktygsfält. En lista med flikar som är öppna på dina andra kompatibla enheter visas längst ned i Safari-fönstret.
  2. Klicka på den flik du vill öppna.

Stäng en flik

Om du vill ta bort en flik från listan iCloud-flikar stänger du den fliken i Safari på enheten där fliken delats, eller från fönstret Flikar.

För att ta bort en flik som är öppen på en annan enhet än den du använder klickar du på krysset i fliklistan. Där visas tabeller som motsvarar dina övriga enheter eller datorer som synkroniserar flikar. Håll muspekaren över fliknamnet så att ett kryss visas. Du kan klicka på krysset för att ta bort fliken på fjärrenheten.

Flikar tas inte bort ur listan när du avslutar Safari, sätter enheten i viloläge eller stänger av enheten.

Om du inte kan ställa in eller använda iCloud-flikar

iCloud-flikar fungerar mellan enheter som kör iOS 13 eller iPadOS och macOS Mojave 10.14.4 eller senare, eller mellan enheter som kör iOS 12 eller tidigare och macOS Mojave 10.14.3 eller tidigare.