Nollställa DNS-cachen i OS X

Läs om hur du nollställer (rensar) DNS-cachen.

Om DNS-cachen

I OS X behålls en lokal cache med lösta DNS-frågor under en tid som bestäms i DNS-servern. Ibland kan du behöva nollställa cachen direkt och skicka om frågan till en DNS-server. Du kan till exempel behöva göra detta om du är nätverks- eller serveradministratör och en post på din DNS-server nyligen har ändrats.

Om din Mac inte använder de senaste DNS-posterna från servern kan du starta om din Mac för att uppdatera den cachelagrade informationen. Om du behöver uppdatera DNS-poster på en server med OS X och du inte kan starta om servern använder du Terminal-kommandona nedan för den version av OS X som du använder.

OS X Yosemite och senare

Använd följande Terminal-kommando för att nollställa DNS-cachen i OS X 10.10.4 eller senare:

sudo killall -HUP mDNSResponder

Använd följande Terminal-kommando för att nollställa DNS-cachen i OS X 10.10 till 10.10.3:

sudo discoveryutil mdnsflushcache

OS X Mavericks, Mountain Lion och Lion

Använd följande Terminal-kommando för att nollställa DNS-cachen i OS X 10.9.5 och tidigare:

sudo killall -HUP mDNSResponder

Mac OS X Snow Leopard

Använd följande Terminal-kommando för att nollställa DNS-cachen i OS X 10.6 till 10.6.8:

sudo dscacheutil -flushcache