Om OS X Lion 10.7.5-uppdateringen

Läs om OS X Lion 10.7.5-uppdateringen.

OS X Lion 10.7.5-uppdateringen rekommenderas för användare av OS X Lion och omfattar allmänna korrigeringar av operativsystemet som förbättrar stabilitet, kompatibilitet och säkerhet för Mac-datorn.

Uppdatera datorn

Du bör säkerhetskopiera systemet innan du påbörjar installationen. Det går att använda Time Machine.

Avbryt inte installationsprocessen när du har börjat uppdatera systemet. Du kan få oväntade resultat om du har installerat modifieringar av systemprogramvaran från tredje part eller om du har modifierat operativsystemet på annat sätt. Välj Programuppdatering från Apple-menyn () om du vill söka efter den senaste Apple-programvaran på internet automatiskt, till exempel den här uppdateringen.

Det kan hända att andra tillgängliga programuppdateringar för datorn som du bör installera visas. Observera att storleken på en viss uppdatering kan variera mellan olika datorer när den installeras via Programuppdatering. Dessutom måste vissa uppdateringar installeras före andra, så du bör köra Programuppdatering tills det visar meddelandet Programvaran behöver inte uppdateras.

Det går att hämta uppdateringsinstalleraren manuellt. Detta är praktiskt om du behöver uppdatera flera datorer, men inte vill hämta uppdateringen mer än en gång. De fristående installationsprogrammen finns på webbsidan Hämtningsbara filer.

Läs mer

OS X Lion 10.7.5-uppdateringen innehåller Gatekeeper, en säkerhetsfunktion som håller Mac-datorn säker mot skadlig programvara.

Denna uppdatering innehåller även korrigeringar som:

• Löser ett problem där det kunde hända att symboler i Launchpad ordnades om efter omstart
  • Förbättrar Wi-Fi-tillförlitlighet för iMac (sent 2009 och nyare)
  • Löser ett problem när Spotlight används till att söka på en SMB-server
  • Förbättrar kompabiliteten vid anslutning till Active Directory-servrar
  • Åtgärdar ett problem vid ljuduppspelning när en MacBook Air (mitten 2012) är ansluten till en Thunderbolt-skärm
  • Förbättrar Active Directory-klienter som uppdaterar datorlösenord och DNS-poster
  • Uppdaterar nyckelhanteraren korrekt vid byte av ett 802.1X-lösenord
  • Åtgärdar ett problem som kunde orsaka att textinmatningsfält blev svarta i en del program
  • Bevarar iCal-händelser vid migrering till Microsoft Exchange Server 2010
  • Upprätthåller hanterad inställning baserad på användarens primära grupp
  • Åtgärdar ett problem med åtkomst till säkra webbplatser med webbproxy
  • Förbättrar kompabiliteten med RSA-token som autentisering till 802.1X-nätverk
  • Förbättrar kompabiliteten Centrify DirectControl-autentisering
  • Aktiverar automatisk inloggning på ett NIS-konto
  • Ger stöd för e-postadresserna @icloud.com
  • Löser ett videoproblem med vissa VGA-projektorer när de är anslutna till vissa bärbara Mac-datorer

Läs mer om säkerhetsinnehållet i denna uppdatering på den här webbplatsen.

Mac OS X 10.7.5 kompletterande uppdatering

Mac OS X 10.7.5 kompletterande uppdatering innehåller följande korrigeringar:

• Löser ett problem som orsakar att Time Machine-säkerhetskopieringar tar längre tid att slutföra
  • Åtgärdar ett problem som förhindrar att vissa program signerade med Developer ID öppnas

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.