Portar som används av Profilhanteraren i macOS Server

Profilhanteraren använder vissa portar för enhetsregistrering och -hantering.

Kontrollera att nedanstående portar är öppna i ditt nätverk om du vill använda Profilhanteraren.

Port

Inkommande eller utgående

TCP/UDP

Beskrivning

2195, 2196

Utgående

TCP

Används av Profilhanteraren 5.8 eller tidigare för att skicka pushnotiser

2197

Utgående

TCP

Används av Profilhanteraren 5.9 eller senare för att skicka pushnotiser

5223

Utgående

TCP

Används för att upprätthålla en stabil anslutning till PN-tjänster och ta emot pushnotiser

443

Inkommande

TCP

Ger administratören för Profilhanteraren och användarportaler tillgång till webbgränssnittet. Registreringstillgång till Certificate Authority via SCEP macOS Server 5.9 eller senare.

80

Inkommande

TCP

Registreringstillgång till Certificate Authority via SCEP macOS Server 5.3 via macOS Server 5.8.

1640

Inkommande

TCP

Registreringstillgång till Certificate Authority via SCEP i versioner av macOS Server före 5.3.

Läs mer

Läs mer om portar som används av Apples mjukvaruprodukter