Optimera prestanda för iBooks Author-böcker

I iBooks Author kan du skapa böcker som innehåller olika medier som är kompatibla med iBooks. Läs om hur du optimerar prestanda för stora böcker, som kan ta lång tid att förhandsvisa, exportera och publicera.

Arbeta med bilder

• Använd när det är möjligt JPG-filer för ogenomskinliga rasterbilder och PNG-filer för transparenta rasterbilder.
  • Ändra storleken på, beskär och rotera bilderna till den önskade storleken och rotationsriktningen innan du importerar dem till iBooks Author.
  • Om du behöver använda högupplösta bilder i boken ska du vänta med att lägga till dem tills boken nästan är klar.

Bildstorleken beror på vilken skärm dina läsare använder. Läs om hur du optimerar böcker som är skapade med iBooks Author för enheter med eller utan Retina-skärmar.

Arbeta med filmer

Allmänna tips

• Organisera boken i kapitel med avsnitt. Undvik att skapa stora avsnitt eller kapitel.
  • Undvik att lägga till för många widgetar på en enskild sida.
  • iBooks Store tar emot böcker på upp till 2 GB för publicering. Även om det går att distribuera större böcker via andra kanaler, ska du för bästa resultat och för att undvika prestandaproblem hålla storleken nere.
  • Ett alternativ till att använda förhandsvisningsfunktionen i iBooks Author är att exportera boken som en iBooks-fil. Kopiera sedan den filen till iPad-enheten via iTunes.