Använda verktyget Uppgraderare för iPhoto-bibliotek

Du kan använda verktyget Uppgraderare för iPhoto-bibliotek för att förbereda ditt bibliotek för att fungera med den nuvarande versionen av iPhoto eller Bilder för OS X.

När du öppnar ett bibliotek skapat med en tidigare version av iPhoto kan du se ett meddelande som anger ”Bibliotekets version är för gammal.Uppgradera ditt bibliotek ’iPhoto-bibliotek’ genom att använda kostnadsfria Uppgraderare för iPhoto-bibliotek som är tillgängligt från Apple.”

Verktyget Uppgraderare för iPhoto-bibliotek förbereder bibliotek från iPhoto '08 (7.x) eller tidigare så att du kan använda dem med den nuvarande versionen av iPhoto eller Bilder för OS X. Om biblioteket skapades i iPhoto '09 (8.x) eller senare behöver du inte använda det här verktyget.

Använda verktyget Uppgraderare för iPhoto-bibliotek

1. Hämta och installera verktyget. Klicka på Stäng när du ser en grön bock ovanför texten ”Installationen är klar”.
  2. I Finder väljer du menyn Gå och väljer sedan Verktygsprogram.
  3. I mappen Verktygsprogram öppnar du Uppgraderare för iPhoto-bibliotek.
  4. Om det bibliotek som visas i fönstret inte är det du vill uppgradera klickar du på Välj bibliotek och väljer rätt iPhoto-bibliotek.
  5. Klicka på Fortsätt när du vill uppgradera biblioteket.
  6. När det visas ett meddelande som anger ”Ditt bibliotek kan nu uppgraderas av den nuvarande versionen av iPhoto. Vill du starta iPhoto?” ska du klicka på Avsluta.

Du kan nu använda det uppgraderade biblioteket i iPhoto ’11 (9.x) eller senare, eller så kan du flytta ditt bibliotek till Bilder för OS X om du kör OS X Yosemite 10.10.3 eller senare.