Använda emoji på din iPhone, iPad och iPod touch

Med bara en tryckning kan du väcka orden till liv med emoji.

lägga till en emoji

Lägga till en emoji

Du hittar emoji-tangentbordet i alla appar som använder standardtangentbordet, som Mail eller Meddelanden. Så här lägger du till en emoji:

1. Tryck på textfältet och tryck sedan på smiley-symbolen eller jordglobssymbolen
  2. Växla emoji-tema med de grå symbolerna längst ned på tangentbordet, eller svep till vänster eller höger om du vill se fler. Tryck på klocksymbolen om du vill se emojisymboler som du nyligen har använt.
  3. Du kan ändra hudfärg på vissa emojisymboler genom att trycka på en emoji och hålla ned den.
  4. Lägg till en emoji i textfältet genom att trycka på den.

ersätta ord med emoji

Trycka för att byta ut ord mot emojisymboler

Appen Meddelanden visar ord som du kan byta ut mot en emoji.

1. Öppna appen Meddelanden och tryck på nytt meddelande om du vill skriva ett nytt meddelande eller gå till ett befintligt meddelande.
  2. Skriv meddelandet och tryck sedan på smiley-symbolen eller jordglobssymbolen på tangentbordet.
  3. Vänta tills orden blir orange.
  4. Byt ut ett orange ord mot en emoji genom att trycka på det. Om det finns fler än en emoji som du kan använda visas alternativen du kan välja mellan i fältet Snabbsvar.
  5. Tryck på knappen Skicka när du vill skicka det.

Om du vill byta ut emojin mot det ursprungliga ordet trycker du på emojin.

Använda emojiförslag

Använda Emojiförslag

Med Textförslag kan du skriva och slutföra hela meningar med bara ett tryck. Medan du skriver dyker det upp förslag på ord och fraser som du kanske vill använda, baserat på hur och vad du skrivit tidigare och vilken stil du brukar använda. Du ser även förslag på emoji du kanske vill använda. Om du vill använda ett emojiförslag skriver du meddelandet och söker efter den föreslagna emojin i fältet med förslag. Därefter trycker du på den för att ersätta ordet eller lägga till en emoji.

Om du vill inaktivera Förutseende text trycker du och håller ned smiley-symbolen eller jordglobssymbolen, trycker på Tangentbordsinställningar och inaktiverar Förslag.

Ser du inte emojitangentbordet?

Om du inte ser emojitangentbordet kontrollerar du att det är aktiverat.

1. Gå till Inställningar > Allmänt och tryck på Tangentbord.
  2. Tryck på Tangentbord och sedan på Lägg till nytt tangentbord.
  3. Tryck på Emoji.

Läs mer

Lär dig använda Animoji för att spegla dina ansiktsuttryck eller skapa en Memoji som matchar din personlighet och dina känslor – allt i appen Meddelanden.