Håll mappen Skräppost konsekvent mellan iCloud Mail och macOS

Om du använder macOS Mail för att läsa din e-post i iCloud kan innehållet i mappen Skräppost vara annat än det du ser när du läser din e-post i iCloud någon annanstans. I så fall följer du stegen nedan.

Så här håller du innehållet i båda skräppostsmapparna konsekvent mellan iCloud Mail och macOS Mail:

1. Öppna programmet Mail på din Mac.
  2. Välj Mail > Inställningar.
  3. Klicka på Skräppost och markera sedan ”Aktivera skräppostfiltrering” och ”Flytta till brevlådan Skräp.”
    Aktivera skräppostsfiltrering på Mac
  4. Klicka på Konton.
  5. Välj ditt e-postkonto på iCloud till vänster.
  6. Klicka på Brevlådefunktioner och sedan på menyn bredvid brevlådan Skräp. Välj Skräp under iCloud på menyn.
    Rullgardinsmeny för Skräppost på en Mac

Nu sparas alla meddelanden som markeras som skräppost på iCloud-servern och du kan se dem i mappen Skräppost i både macOS Mail och iCloud Mail. Om du tar bort ett meddelande från någon av mapparna raderas det permanent.

Eftersom skräppost på iCloud-servern räknas mot lagringsgränsen för iCloud kan det vara bra att ta bort skräppost regelbundet. Meddelanden i skräppostmappen raderas automatiskt efter 30 dagar.