iPhoto '11: Återställning från Time Machine med iPhoto '11 (9.2 eller senare) och OS X Lion 10.7.2 (eller senare)

När du använder iPhoto ’11 (9.2 eller senare) och Time Machine med OS X Lion 10.7.2 (eller senare) finns inte längre alternativet Bläddra bland säkerhetskopior i iPhoto. Detta innebär att istället för att återskapa specifika bilder i ditt iPhoto-bibliotek måste du återskapa hela biblioteket.

Viktigt! Om du använder tidigare versioner av iPhoto 9 och OS X Lion ska du uppdatera dem först. Klicka på Apple-menyn (), välj Programuppdatering och installera tillgängliga uppdateringar. iPhoto kan behöva uppdateras via Mac App Store.

När du använder iPhoto ’11 (9.2 eller senare) och Time Machine med OS X Lion 10.7.2 (eller senare) finns inte längre alternativet Bläddra bland säkerhetskopior i iPhoto. Detta innebär att istället för att återskapa specifika bilder i ditt iPhoto-bibliotek måste du återskapa hela biblioteket.

Följ stegen nedan för att visa och återskapa från din Time Machine-enhet.

Återskapa bilder:

1. Avsluta iPhoto.
  2. Anslut din Time Machine-enhet.
  3. I Finder öppnar du mappen som innehåller ditt iPhoto-bibliotek. Om du inte har flyttat ditt iPhoto-bibliotek hittar du det i Hem/Bilder/iPhoto-bibliotek.
  4. Gå in i Time Machine.  (Time Machine finns i Dock eller i mappen /Program.)
  5. Välj säkerhetskopia. Tidslinjen till höger på skärmen visar en lila bock för var och en av de säkerhetskopior som finns sparade på Time Machine-enheten.
  6. Markera det iPhoto-bibliotek som du vill återskapa och klicka på knappen Återskapa.

iPhoto kanske uppmanar dig att reparera ditt bibliotek om det finns inkonsekvenser i dina filer. I så fall låter du iPhoto fortsätta genom att klicka på knappen Reparera. Om du märker att du har tomma miniatyrer öppnar du iPhoto igen samtidigt som du håller ned kommando- och alternativtangenterna. När fönstret Bygg om iPhoto-biblioteket visas aktiverar du rutan Bygg om bildernas samtliga miniatyrbilder. Det kan ta en bra stund beroende på storleken på ditt bibliotek.

Läs mer

• Avsluta alltid iPhoto innan du återskapar från Time Machine.
  • Om iPhoto är öppet kan Time Machine inte göra en fullständig säkerhetskopia av iPhoto-biblioteket. Säkerställ att Time Machine gör en fullständig säkerhetskopia av ditt bibliotek genom att stänga av iPhoto tillfälligt innan du säkerhetskopierar.