Förbättra säkerheten i ditt Tillbaka till min Mac-nätverk

Skydda informationen i din Mac.

Tillbaka till min Mac* använder dessa säkerhetsmetoder:

• IPSec och SSL krypterar och skyddar kommunikationen mellan din Mac och Tillbaka till min Mac-servrarna. Det skyddar allt som överförs mellan dina Mac-datorer.
  • Kerberos digitala certifikat ger säker och pålitlig autentisering för att bekräfta identiteten. (Med Kerberos slipper du också ange användarnamn och lösenord varje gång du ansluter till en annan Mac-dator i ditt Tillbaka till min Mac-nätverk.)

* Tillbaka till min Mac är inte tillgängligt på macOS Mojave. Utforska alternativ för filåtkomst, skärmdelning och åtkomst med fjärrskrivbord.

Gör nätverket ännu säkrare med följande valfria inställningar

Här är några extra inställningar som du kan använda för att göra ditt nätverk ännu säkrare.

Använd säkra lösenord för användarkonton

Ställ in säkra lösenord för ditt Apple-ID-konto och Mac macOS-användarkonto och hantera lösenorden på ett säkert sätt. Alla som kan ditt användarnamn och lösenord kan kanske komma åt Mac-datorer som är inloggade på iCloud med ditt Apple-ID-konto.

Kräv lösenord efter viloläge eller skärmsläckare

Slå på alternativet för att kräva ett lösenord på alla Mac-datorer i ditt Tillbaka till min Mac-nätverk. Sedan måste alla som vill använda din Mac ange lösenordet för att kunna starta eller aktivera din Mac, eller för att avsluta skärmsläckaren.

Så här ställer du in ett lösenord:

1. Välj Systeminställningar på Apple-menyn () och klicka sedan på Säkerhet och integritet.
  2. Markera Kräv lösenord direkt efter viloläge eller skärmsläckare aktiveras.

Lås skärmen

Ange att alternativet Lås skärm ska visas på skrivbordet på alla Mac-datorer i ditt Tillbaka till min Mac-nätverk. När du delar skärm med en fjärransluten Mac-dator kan du låsa skärmen manuellt innan du avslutar sessionen. Ingen kan komma åt din fjärranslutna Mac-dator innan skärmsläckaren startar.

Så här ställer du in att låsskärmen ska visas på skrivbordet:

1. Öppna Nyckelhanterare från mappen Verktyg i mappen Program.
  2. Välj Inställningar från menyn för Nyckelhanterare och klicka på fliken Allmänt.
  3. Klicka på Visa nyckelringsstatus i menyraden. En låssymbol visas i menyfältet.
  4. Om du vill låsa skärmen manuellt klickar du på hänglåset och väljer Lås skärm.

Stäng av automatisk inloggning

När du stänger av automatisk inloggning måste alla som försöker logga in på ditt användarkonto på Mac-datorn ange lösenordet. Så här stänger du av automatisk inloggning:

1. Välj Systeminställningar på Apple-menyn () och klicka sedan på Användare och grupper.
  2. Klicka på låssymbolen längst ned i fönstret.
  3. Ange ditt administratörsnamn och lösenord och klicka sedan på Lås upp.
  4. Klicka på Inloggningsalternativ (ovanför låssymbolen) och stäng sedan av Automatisk inloggning.
  5. Klicka på låssymbolen igen och stäng fönstret.