AirPort-basstationer: Förstå användarkontobehörigheter för Säkra delade hårddiskar

Läs mer om de olika tillgängliga användarkontobehörigheterna för Säkra delade hårddiskar.

Om du använder en AirPort-basstation som stöder en hårddisk kan du ställa in enskilda mappar där användare kan lagra sina filer på hårddisken. Dessa kallas användarkonton för Säkra delade hårddiskar. Den här artikeln förklarar hur läs-/skrivåtkomst fungerar med dessa konton när du konfigurerar dem.

När du ställer in ett användarkonto för Säkra delade hårddiskar finns det tre val för fildelningsåtkomst:

• Inte tillåtet – Välj den här inställningen om du inte vill att användaren ska kunna se eller skriva filer till skivan. Den här inställningen fungerar bra när du vill inaktivera en persons åtkomst till skivan under en viss tid.

• Skrivskyddad – Välj det här alternativet för att tillåta en användare att se och öppna filer från skivan, men inte för att redigera dem och sedan spara dem på skivan. Användare med dessa privilegier kan dock redigera och spara öppna filer på andra hårddiskar där den användaren har skrivbehörighet.

• Läsa och skriva – Välj det här alternativet för att tillåta en användare att öppna, redigera och spara filer på skivan.

Så här ställer du in läs-/skrivåtkomst för en användare

1. Öppna AirPort-verktyget i mappen Program > Verktyg.

2. Välj den basstation som du vill ställa in.

3. Klicka på Redigera.

4. Klicka på Diskar.

5. Välj "Med konton" från popupmenyn Säkra delade hårddiskar.

6. Klicka på Lägg till (+).

7. Ange användarnamn och lösenord för användaren.

8. Välj Läsa och skrivs, Skrivskyddad eller Inte tillåtet från popupmenyn Fildelningsåtkomst, beroende på vilka åtkomstbehörigheter du vill tilldela användaren.

9. Klicka på Spara.

10. Klicka på Uppdatera.