Om Säkerhetsuppdatering 2011-003

Detta dokument beskriver Säkerhetsuppdatering 2011-003.

Detta dokument beskriver Säkerhetsuppdatering 2011-003, som kan hämtas och installeras via Programuppdatering eller från Apple-hämtningar.

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga programkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. Mer information om Apples produktsäkerhet finns på webbplatsen Apple produktsäkerhet.

Information om PGP-nyckeln från Apple Product Security finns i ”Så här använder du en PGP-nyckel från Apple Product Security”.

Om möjligt används CVE-ID:n som referenser till ytterligare information om säkerhetsproblem.

Mer information om säkerhetsuppdateringar finns i Säkerhetsuppdateringar från Apple.

Säkerhetsuppdatering 2011-003

• Filkarantän

Tillgänglig för: Mac OS X 10.6.7, Mac OS X Server 10.6.7

Effekt: Definition tillagd

Beskrivning: Definitionen OSX.MacDefender.A har lagts till i spionprogramskontrollen i Filkarantän. Mer information om Filkarantän finns i följande Knowledge Base-artikel: http://support.apple.com/kb/HT3662?viewlocale=sv_SE

• Filkarantän

Tillgänglig för: Mac OS X 10.6.7, Mac OS X Server 10.6.7

Effekt: Uppdaterar den kända spionprogramsdefinitionen automatiskt

Beskrivning: Systemet utför dagliga kontroller av uppdateringar till definitionslistan över kända, skadliga programvaror i Filkarantän. Du kan även välja att avaktivera denna funktion via kryssrutan Uppdatera listan över säkra hämtningar automatiskt i Systeminställningar. Mer information finns tillgänglig i den här Knowledge Base-artikeln: http://support.apple.com/kb/HT4651?viewlocale=sv_SE

• Borttagning av skadlig programvara

Tillgänglig för: Mac OS X 10.6.7, Mac OS X Server 10.6.7

Effekt: Tar bort skadlig programvara som MacDefender när den upptäcks

Beskrivning: Installationsprocessen för den här uppdateringen söker efter och tar bort kända varianter av den skadliga programvaran MacDefender. Om en känd variant upptäcks och tas bort, får användaren ett meddelande om detta när uppdateringen är installerad. Mer information finns tillgänglig i den här Knowledge Base-artikeln: http://support.apple.com/kb/HT4651?viewlocale=sv_SE

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.