Konvertera Pages-, Numbers- eller Keynote-filer till Microsoft Word, Excel, PowerPoint, PDF med mera

Du kan också konvertera Word-, Excel- eller PowerPoint-filer till Pages-, Numbers- eller Keynote-filer.

Konvertera Pages-, Numbers- och Keynote-filer

Om du vill öppna en Pages-, Numbers- eller Keynote-fil i Word, Excel eller PowerPoint konverterar du filen i lämplig iWork-app först. Du kan konvertera filer på en iPhone, iPad eller Mac eller online på iCloud.com. När du konverterar en fil skapar du en kopia i det nya formatet. Den ursprungliga filen är intakt.

Konvertera en Pages-, Numbers- eller Keynote-fil på en iPhone, iPad eller Mac

1. När filen är öppen trycker eller klickar du på knappen Delaknappen dela i verktygsfältet och trycker eller klickar sedan på Exportera och Skicka.

2. Välj ett format för ditt dokument:

• Om du vill konvertera ett Pages-dokument till Word väljer du Word.

• Om du vill konvertera ett Numbers-kalkylblad till Excel väljer du Excel.

• Om du vill konvertera en Keynote-presentation till PowerPoint väljer du PowerPoint.

• Du kan också konvertera till PDF och en mängd andra filformat beroende på vilken iWork-app du använder.

3. Så här sparar du den konverterade filen på din enhet eller på iCloud Drive:

• Tryck på Spara i Filer på en iPhone eller iPad och välj sedan plats.

• På Mac klickar du på Spara och väljer sedan en plats.

4. Så här delar du den konverterade filen:

• Välj hur du vill skicka filen, till exempel med Mail eller Meddelanden, på din iPhone eller iPad och skicka sedan filen.

• På Mac klickar du på Skicka en kopia, väljer hur du vill skicka filen och skickar sedan filen.

Konvertera en Pages-, Numbers- eller Keynote-fil online på iCloud.com

Med Pages, Numbers och Keynote för iCloud kan du öppna, redigera och dela dina filer från en webbläsare som stöds på en Mac-dator eller pc.

1. Logga in på iCloud.com Läs om hur du skapar ett Apple‑ID om du inte har någon Apple-enhet.

2. Dubbelklicka på Pages, Numbers eller Keynote.

3. I dokument-, kalkylblads- eller presentationshanteraren klickar du på knappen Merknappen Mer på filen du vill konvertera och väljer sedan Hämta en kopia. Om du har filen öppen klickar du på knappen Merknappen Mer i verktygsfältet och väljer sedan Hämta en kopia.

4. Välj ett format för dokumentet. Den konverterade filen hämtas till din webbläsares standardplats för hämtningar.

Konvertera Word-, Excel- eller PowerPoint-filer till Pages-, Numbers- eller Keynote-filer

Du kan konvertera filer på en iPhone, iPad eller Mac eller online på iCloud.com. Den ursprungliga filen förblir intakt när du har konverterat den.

Konvertera en Word-, Excel- eller PowerPoint-fil till en Pages-, Numbers- eller Keynote-fil på en iPhone eller iPad

1. Öppna den iWork-app som du vill konvertera filen till. Om du till exempel vill konvertera ett Word-dokument till ett Pages-dokument öppnar du appen Pages.

2. Leta reda på filen som du vill konvertera i dokument-, kalkylblads- eller presentationshanteraren och tryck sedan på filen. Ser du inte dokumenthanteraren trycker du på tillbakaknappen och sedan på filen du vill öppna.

Om en fil är nedtonad har den ett filformat som inte är kompatibelt och du kan inte öppna den. Du kan försöka öppna filen i en annan iWork-app.

Konvertera en Word-, Excel- eller PowerPoint-fil till en Pages-, Numbers- eller Keynote-fil på en Mac

Du kan konvertera en Word-, Excel- eller PowerPoint-fil till en Pages-, Numbers- eller Keynote-fil i Finder eller i lämplig app:

• Från Finder, kontrollklickar du på filen, väljer Öppna med och väljer sedan Pages, Numbers eller Keynote.

• Från appen Pages, Numbers eller Keynote väljer du Arkiv > Öppna, markerar filen och klickar sedan på Öppna. Om filen är nedtonad har den ett filformat som inte är kompatibelt.

När filen öppnas kan ett meddelande visas om att typsnitt saknas eller att filen kommer att se annorlunda ut på andra sätt. Det kan även visas varningar när du öppnar dokument som du skapat i äldre versioner av appen.

Konvertera en Word-, Excel- eller PowerPoint-fil i Pages, Numbers eller Keynote för iCloud

1. Logga in på iCloud.com Läs om hur du skapar ett Apple‑ID om du inte har någon Apple-enhet.

2. Välj den iWork-app som du vill öppna.

3. Dra filen som du vill öppna till dokument-, kalkylblads- eller presentationshanteraren i din webbläsare. Eller klicka på knappen Överförknappen Överför, välj filen och klicka på Överför.

4. Dubbelklicka på filen.

Kontrollera kompatibilitet för filformat

Pages, Numbers och Keynote är kompatibla med en mängd olika filtyper.

Kompatibilitet med Pages-filformat

Du kan konvertera Pages-dokument till följande typer av filer:

• Microsoft Word: Office Open XML (DOCX)1

• PDF

• EPUB (på iPhone, iPad och Mac)

• RTF-format (RTF/RTFD) (på iPhone, iPad och Mac)

• Textfiler (TXT) (på iPhone, iPad och Mac)

• Pages ’09 (endast på Mac)2

• Bild (JPEG, PNG eller TIFF)

Du kan öppna följande filtyper i Pages på en iPhone, iPad eller Mac och online på iCloud.com:

• Alla Pages-versioner

• Microsoft Word: Office Open XML (DOCX)

• RTF-format (RTF/RTFD)

• Textfiler (TXT)

Kompatibilitet med Numbers-filformat

Du kan konvertera Numbers-kalkylblad till följande typer av filer:

• Microsoft Excel Office Open XML (XLSX)1

• PDF

• Kommaseparerade värden (CSV, Comma Separated Values)

• Tabbseparerade värden (TSV, Tab Separated Values) (på iPhone, iPad och Mac)

• Numbers 09 (endast Mac)

Du kan öppna följande filtyper med Numbers på en iPhone, iPad eller Mac och online på iCloud.com:

• Samtliga versioner av Numbers

• Microsoft Excel Office Open XML (XLSX)

• Kommaseparerade värden (CSV, Comma Separated Values)

• Tabbavgränsade textfiler eller textfiler med fast bredd

Kompatibilitet med Keynote-filformat

Du kan konvertera Keynote-presentationer till följande filtyper:

• Microsoft PowerPoint Office Open XML (PPTX)1

• PDF

• Bild (JPEG, PNG eller TIFF) (på iPhone, iPad och Mac)

• Animerad GIF (på iPhone, iPad och Mac)

• Film (MOV) (på en iPhone, iPad och Mac) i Apple ProRes- eller HEVC-format

• Film (M4V) (endast på Mac) i H.264-format

• Keynote 09 (endast på Mac)

• HTML (endast på Mac)

Du kan öppna följande filtyper i Keynote på en iPhone, iPad eller Mac och online på iCloud.com:

• Alla Keynote-versioner

• Microsoft PowerPoint: Office Open XML (PPTX)

1. Om du måste exportera till äldre Microsoft Office-format som DOC, XLS eller PPT kan du exportera till ett befintligt XML-format istället. Sedan öppnar du filen i den motsvarande Office-appen för att kunna exportera till det äldre formatet.

2. Om du konverterar ett Pages-dokument till en version som är kompatibel med Pages 09 kan du läsa mer om ändringar som görs när du exporterar till iWork 09.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.

Publiceringsdatum: