Konvertera Keynote-presentationer till PDF, Microsoft PowerPoint med mera

Du kan även öppna Microsoft PowerPoint-filer och andra filtyper i Keynote på en iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller online på iCloud.com.

Konvertera och öppna filer i Keynote för iOS

Du kan arbeta med en mängd olika filformat i Keynote på din iPhone, iPad eller iPod touch. Kontrollera vilka format som är kompatibla med Keynote för iOS.

Konvertera en Keynote-presentation i Keynote för iOS

1. Öppna presentationen och tryck sedan på .
  2. Tryck på Exportera.
  3. Välj ett format för din presentation.
  4. Välj hur du vill skicka presentationen, exempelvis med Mail eller Meddelanden.

Öppna en fil i Keynote för iOS

Om du vill öppna en fil som en Microsoft PowerPoint-fil i Keynote för iOS trycker du på filen i presentationshanteraren. Om presentationshanteraren inte visas trycker du på Presentationer (på en iPad) eller knappen Dokument (på en iPhone eller iPod touch). Sedan trycker du på filen som du vill öppna. Om filen är nedtonad har den ett filformat som inte är kompatibelt.

Du kan även öppna en fil i Keynote från en annan app som Filer eller från ett e-postmeddelande:

1. Öppna den andra appen och välj sedan filen eller bilagan.
  2. Tryck på delningsknappen.
  3. Tryck på Kopiera till Keynote. Den ursprungliga filen är intakt.

När du öppnar filen kan du få ett meddelande om att presentationen kommer att se annorlunda ut. Till exempel meddelar Keynote när typsnitt saknas. Tryck på Klar för att öppna presentationen i Keynote.

Keynote för Mac

Du kan arbeta med flera olika filformat i Keynote för Mac. Kontrollera vilka format som är kompatibla med Keynote för Mac.

Konvertera en Keynote-presentation i Keynote för Mac

1. Öppna Keynote-presentationen som du vill konvertera.
  2. Välj Arkiv > Exportera till och välj sedan format.
  3. I fönstret som visas kan du välja ett annat format eller ställa in ytterligare alternativ. Till exempel kan du kräva ett lösenord för att öppna en exporterad PDF, välja format för en exporterad PowerPoint-presentation eller ändra timingen för presentationen om du exporterar som en filmfil.
  4. Klicka på Nästa.
  5. Namnge filen och välj en mapp dit den ska sparas.
  6. Klicka på Exportera.

Om du vill skicka en fil i ett visst filformat genom Mail, Meddelanden, AirDrop eller Anteckningar väljer du Dela > Skicka en kopia. Därefter väljer du hur du vill skicka presentationen och väljer sedan ett format.

Öppna en fil i Keynote för Mac

I Finder kontrollklickar du på filen och väljer sedan Öppna med > Keynote. Om Keynote är det enda presentationsprogrammet på din Mac kan du helt enkelt dubbelklicka på filen.

I Keynote för Mac väljer du Arkiv > Öppna, markerar filen och klickar på Öppna. Om filen är nedtonad har den ett filformat som inte är kompatibelt.

När du öppnar filen kan du få ett meddelande om att presentationen kommer att se annorlunda ut. Till exempel meddelar Keynote när typsnitt saknas. Det kan även visas varningar om du öppnar presentationer som skapats i äldre versioner av Keynote.

Keynote för iCloud

Med Keynote för iCloud kan du öppna, redigera och dela dina filer från en webbläsare som stöds på en Mac-dator eller pc. Kontrollera vilka format som är kompatibla med Keynote för iCloud.

Konvertera en Keynote-presentation i Keynote för iCloud

1. Logga in på iCloud.com med ditt Apple-ID.
  2. Klicka på Keynote.
  3. I presentationshanteraren klickar du på knappen Mer på filen som du vill konvertera och väljer sedan Hämta en kopia. Om du har presentationen öppen klickar du på knappen Verktyg i verktygsfältet och väljer sedan Hämta en kopia.
  4. Välj ett format för presentationen. Filen börjar hämtas till hämtningsplatsen för din webbläsare.

Öppna en fil i Keynote för iCloud

1. Logga in på iCloud.com med ditt Apple-ID.
  2. Klicka på Keynote.
  3. Dra filen som du vill överföra till presentationshanteraren i din webbläsare. Eller klicka på , välj filen och klicka sedan på Välj.
  4. Dubbelklicka på filen i presentationshanteraren.

Kontrollera kompatibilitet för filformat

Format som du kan öppna i Keynote

Du kan öppna dessa filformat i Keynote för iOS, Keynote för Mac och Keynote för iCloud:

• Alla Keynote-versioner
  • Microsoft PowerPoint – Office Open XML (.pptx) och Office 97 eller senare (.ppt)

Format som du kan konvertera Keynote-presentationer till

Keynote för iOS:

• Microsoft PowerPoint Office Open XML (.pptx)
  • PDF
  • Film (.mov)
  • Bilder (.jpeg, .png eller .tiff)

Keynote för Mac:

• Keynote '09
  • Microsoft PowerPoint – Office Open XML (.pptx) och Office 97 eller senare (.ppt)
  • PDF
  • Film (.m4v eller .mov, beroende på format)
  • HTML
  • Bilder (.jpeg, .png eller .tiff)

Keynote för iCloud:

• Microsoft PowerPoint Office Open XML (.pptx)
  • PDF

Läs mer

• Keynote för iOS, Keynote för Mac och Keynote för iCloud använder samma filformat. Om du skapar eller redigerar en presentation i Keynote på en plattform kan du öppna den i Keynote på någon annan plattform.
  • Du kan uppdatera den nuvarande versionen av Keynote på din iPhone, iPad eller iPod touch från App Store. Uppdatera Keynote på din Mac med appen App Store på Mac-datorn.
  • Om du konverterar en Keynote-presentation till en version som är kompatibel med Keynote ’09 kan du läsa mer om ändringar som görs när du exporterar till iWork ’09.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.