Konvertera Keynote-presentationer till PDF, Microsoft PowerPoint med mera

Om du vill öppna Keynote-presentationer i andra appar behöver du först konvertera dem i Keynote-appen. Du kan även öppna Microsoft PowerPoint-presentationer och andra filtyper i Keynote.

Du kan konvertera och öppna presentationer i Keynote på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Om du inte har någon Apple-enhet kan du använda Keynote online på iCloud.com.

Konvertera och öppna filer i Keynote på iPhone eller iPad

Du kan arbeta med en mängd olika filformat i Keynote på din iPhone eller iPad. Kontrollera vilka format som är kompatibla.

Konvertera en Keynote-presentation i Keynote på iPhone eller iPad

Om du vill öppna en Keynote-presentation i en annan app, till exempel Microsoft PowerPoint, kan du konvertera presentationen i Keynote till ett lämpligt format.

1. Öppna presentationen som du vill dela och tryck sedan på knappen Mer .
  2. Tryck på Exportera.
  3. Välj ett format för din presentation.
  4. Välj hur du vill skicka presentationen, exempelvis med Mail eller Meddelanden.

Öppna en fil i Keynote för iPhone eller iPad

Om du vill öppna en fil som en Microsoft PowerPoint-fil i Keynote för iPhone eller iPad trycker du på filen i presentationshanteraren. Om presentationshanteraren inte visas trycker du på Presentationer (på en iPad) eller tillbakaknappenknappen Dokument (på en iPhone). Sedan trycker du på filen som du vill öppna. Om filen är nedtonad har den ett filformat som inte är kompatibelt.

Du kan även öppna en fil i Keynote från en annan app som Filer eller från ett e-postmeddelande:

1. Öppna den andra appen och välj sedan filen eller bilagan.
  2. Tryck på knappen Dela .
  3. Tryck på Kopiera till Keynote. Den ursprungliga filen är intakt.

När du öppnar filen kan du få ett meddelande om att presentationen kommer att se annorlunda ut. Till exempel meddelar Keynote när typsnitt saknas. Tryck på Klar för att öppna presentationen i Keynote.

Keynote för Mac

Du kan arbeta med flera olika filformat i Keynote för Mac. Kontrollera vilka format som är kompatibla.

Konvertera en Keynote-presentation i Keynote för Mac

Om du vill öppna en Keynote-presentation i en annan app, till exempel Microsoft PowerPoint, kan du konvertera presentationen i Keynote till lämpligt format.

1. Öppna Keynote-presentationen som du vill konvertera.
  2. Välj Arkiv > Exportera till och välj sedan format.
  3. I fönstret som visas kan du välja ett annat format eller ställa in ytterligare alternativ. Till exempel kan du kräva ett lösenord för att öppna en exporterad PDF, välja format för en exporterad PowerPoint-presentation eller ändra timingen för presentationen om du exporterar som en filmfil.
  4. Klicka på Nästa.
  5. Namnge filen och välj en mapp dit den ska sparas.
  6. Klicka på Exportera.

Om du vill skicka en fil i ett visst filformat genom Mail, Meddelanden, AirDrop eller Anteckningar väljer du Dela > Skicka en kopia. Därefter väljer du hur du vill skicka presentationen och väljer sedan ett format.

Öppna en fil i Keynote för Mac

I Finder kontrollklickar du på filen och väljer sedan Öppna med > Keynote. Om Keynote är det enda presentationsprogrammet på din Mac kan du helt enkelt dubbelklicka på filen.

I Keynote för Mac väljer du Arkiv > Öppna, markerar filen och klickar på Öppna. Om filen är nedtonad har den ett filformat som inte är kompatibelt.

När du öppnar filen kan du få ett meddelande om att presentationen kommer att se annorlunda ut. Till exempel meddelar Keynote när typsnitt saknas. Det kan även visas varningar om du öppnar presentationer som skapats i äldre versioner av Keynote.

Keynote för iCloud

Med Keynote för iCloud kan du öppna, redigera och dela dina filer från en webbläsare som stöds på en Mac-dator eller pc. Kontrollera vilka format som är kompatibla med Keynote för iCloud. Läs om hur du skapar ett Apple-ID om du inte har någon Apple-enhet.

Konvertera en Keynote-presentation i Keynote för iCloud

1. Logga in på iCloud.com med ditt Apple-ID.
  2. Klicka på Keynote.
  3. I presentationshanteraren klickar du på knappen Mer  på filen som du vill konvertera och väljer sedan Hämta en kopia. Om du har presentationen öppen klickar du på knappen Verktyg  i verktygsfältet och väljer sedan Hämta en kopia.
  4. Välj ett format för presentationen. Filen börjar hämtas till hämtningsplatsen för din webbläsare.

Öppna en fil i Keynote för iCloud

1. Logga in på iCloud.com med ditt Apple-ID.
  2. Klicka på Keynote.
  3. Dra filen som du vill överföra till presentationshanteraren i din webbläsare. Eller klicka på knappen Överför , välj fil och klicka på Välj.
  4. Dubbelklicka på filen i presentationshanteraren.

Kontrollera kompatibilitet för filformat

Format som du kan öppna i Keynote

Du kan öppna följande filformat i Keynote på iPhone, iPad, Mac och online på iCloud.com:

• Alla Keynote-versioner
  • Microsoft PowerPoint – Office Open XML (.pptx) och Office 97 eller senare (.ppt)

Format som du kan konvertera Keynote-presentationer till

Keynote på iPhone eller iPad

• Microsoft PowerPoint Office Open XML (.pptx)
  • PDF
  • Film (.mov)
  • Bilder (.jpeg, .png eller .tiff)
  • Animerad GIF

Keynote för Mac:

• Keynote '09
  • Microsoft PowerPoint – Office Open XML (.pptx) och Office 97 eller senare (.ppt)
  • PDF
  • Film (.m4v eller .mov, beroende på format)
  • HTML
  • Bilder (.jpeg, .png eller .tiff)
  • Animerad GIF

Keynote för iCloud:

• Microsoft PowerPoint Office Open XML (.pptx)
  • PDF

Läs mer

• Keynote på iPhone, iPad, Mac och online på iCloud.com använder samma filformat. Om du skapar eller redigerar en presentation i Keynote på en plattform kan du öppna den i Keynote på någon annan plattform.
  • Du kan uppdatera den nuvarande versionen av Keynote på din iPhone eller iPad från App Store. Uppdatera Keynote på din Mac med appen App Store på Mac-datorn.
  • Om du konverterar en Keynote-presentation till en version som är kompatibel med Keynote ’09 kan du läsa mer om ändringar som görs när du exporterar till iWork ’09.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.