Om Mac OS X 10.6.8-uppdateringen

Mac OS X 10.6.8-uppdateringen rekommenderas för alla användare som kör Mac OS X Snow Leopard och inkluderar allmänna åtgärder för operativsystem som förbättrar stabiliteten, kompatibiliteten och säkerheten i din Mac-dator.

Uppdatera datorn

Du bör säkerhetskopiera systemet innan du påbörjar installationen. Det går att använda Time Machine.

Avbryt inte installationsprocessen när du har börjat uppdatera systemet. Du kan få oväntade resultat om du har installerat modifieringar av systemprogramvaran från tredje part eller om du har modifierat operativsystemet på annat sätt.

Välj Programuppdatering i Apple-menyn () om du vill söka efter den senaste Apple-programvaran på internet automatiskt, till exempel den här uppdateringen.

Om datorn inte är uppdaterad visas eventuellt andra programuppdateringar som du bör installera. När meddelandet ”Programvaran behöver inte uppdateras” visas i Programuppdatering har alla tillgängliga uppdateringar installerats.

Observera att storleken på en viss uppdatering kan variera mellan olika datorer när den installeras via Programuppdatering. Kom också ihåg att vissa uppdateringar måste installeras före andra uppdateringar, och att du därför bör köra Programuppdatering flera gånger så att du är säker på att du har alla tillgängliga uppdateringar.

Du kan hämta installationsprogrammet för uppdateringen manuellt. Detta är praktiskt om du behöver uppdatera flera datorer, men inte vill hämta uppdateringen mer än en gång. De fristående installationsprogrammen finns på webbsidan Supporthämtningar.

Vad ingår?

• Förbättringar av Mac App Store för att göra din Mac klar att uppgraderas till Mac OS X Lion.
  • Åtgärdar ett problem som kan orsaka att funktionen Förhandsvisning oväntat avslutas.
  • Förbättrar stödet för IPv6.
  • Förbättrar VPN-tillförlitligheten.
  • Identifierar och tar bort kända versioner av den skadliga programvaran MacDefender.
  • Korrigerar tidszonsdata i iCal för Lissabon-Portugal.
  • Lägger till möjligheten att använda Kerberos-autentisering till en webbproxyserver.
  • Åtgärdar ett problem när dokument från Xcode eller Textredigerare sparas vid användning av en NFS-hemkatalog.
  • Åtgärdar ett problem vid import av vissa mediafiler till Final Cut Pro.
  • Inkluderar RAW-bildskompatibilitet för ytterligare digitalkameror.
  • Vissa nätverksskrivare som pausar utskriftsjobb omedelbart och inte slutför (Mac OS X 10.6.8-tilläggsuppdatering).
  • Systemljudet slutar fungera vid användning av HDMI- eller optisk ljudutgång (Mac OS X 10.6.8-tilläggsuppdatering).

Mac OS X 10.6.8 inkluderar även åtgärder som finns i Mac OS X 10.6.7 Snow Leopard-typsnittsuppdatering:

• Åtgärdar ett problem där vissa OpenType-typsnitt inte visades korrekt i vissa program.
  • Åtgärdar problem med utskrift från Förhandsvisning.
  • Åtgärdar ett problem med PDF-filer som inte öppnas i PDF-visningsprogram från tredje part.
  • Åtgärdar problem med ogiltiga typsnitt vid utskrift på PostScript-skrivare.

Läs mer

Mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns i artikeln HT1222.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.