Uppdatera appar eller använda automatiska hämtningar

Se hur du uppdaterar appar manuellt, slår av automatiska uppdateringar eller slår på automatiska hämtningar.

På iOS 13 och iPadOS 13 uppdateras appar och spel som du hämtar från App Store automatiskt som standard. Du kommer inte att få notiser om att dina appar uppdateras. Men du kan även uppdatera appar manuellt. Om du till exempel vill tvinga fram en uppdatering kan du uppdatera en app manuellt.

Föredrar du att uppdatera alla dina appar manuellt kan du stänga av automatiska uppdateringar.

När du hämtar en app på en enhet installeras inte appen automatiskt på dina övriga enheter. Om du vill att appar du köper ska hämtas på alla dina enheter kan du slå på Automatiska hämtningar.

Innan du börjar

Uppdatera dina appar manuellt

Uppdatera appar manuellt på din iOS- eller iPadOS-enhet, på din Mac eller på din Apple Watch.

iPhone som visar alternativet Uppdatera alla, med en app som är klar att uppdateras.

Så här uppdaterar du appar manuellt på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna App Store. Om du använder iOS 12 eller tidigare trycker du på Idag längst ned på skärmen.
  2. Tryck på din profilsymbol längst upp på skärmen.
  3. Rulla ned för att se väntande uppdateringar och viktig information. Tryck på Uppdatera vid en app för att uppdatera bara den appen eller tryck på Uppdatera alla.

Så här uppdaterar du program manuellt på din Mac

1. Öppna App Store.
  2. Klicka på Uppdateringar i sidofältet.
  3. Klicka på Uppdatera vid ett program för att uppdatera bara det programmet eller tryck på Uppdatera alla.

Om du inte hämtade programmet från App Store på din Mac kontaktar du programutvecklaren för att få hjälp med uppdateringar.

Så här uppdaterar du appar manuellt på din Apple Watch

1. På watchOS 6 öppnar du App Store och rullar längst ned.
  2. Tryck på Konto.
  3. Tryck på Uppdateringar.
  4. Tryck på Uppdatera vid en app för att uppdatera bara den appen eller tryck på Uppdatera alla.

iPhone som visar kontrollerna du använder för att slå på eller slå av automatiska hämtningar och automatiska uppdateringar av appar.

Slå på eller slå av automatiska uppdateringar

• På din iPhone, iPad eller iPod touch går du till Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store. Därefter slår du på eller slår av Appuppdateringar.
  • Öppna App Store på din Mac. Välj App Store > Inställningar från menyraden längst upp på skärmen. Markera eller avmarkera Automatiska uppdateringar.
  • På din Apple Watch går du till Inställningar > App Store. Slå på eller slå av Automatiska uppdateringar. Eller öppna Watch-appen på din iPhone, rulla ned och tryck på App Store och slå därefter på eller slå av Automatiska uppdateringar.
  • På din Apple TV HD eller 4K går du till Inställningar > Appar. Markera eller avmarkera Uppdatera appar automatiskt.

När du slår av automatiska uppdateringar kommer du att få notiser från App Store varje gång en uppdatering släpps för en av dina appar.

Slå på eller slå av automatiska hämtningar

• På din iPhone, iPad eller iPod touch går du till Inställningar > [ditt namn] > iTunes och App Store. Under Automatiska hämtningar kan du slå av eller slå på Appar.
  • Öppna App Store på din Mac. Välj App Store > Inställningar från menyraden längst upp på skärmen. Markera eller avmarkera Hämta automatiskt program som köpts på andra Mac-datorer.
  • På din Apple Watch går du till Inställningar > App Store. Slå på eller slå av Automatiska hämtningar. Eller öppna Watch-appen på din iPhone, rulla ned och tryck på App Store och slå därefter på eller slå av Automatiska hämtningar.
  • På din Apple TV HD eller 4K går du till Inställningar > Appar. Markera eller avmarkera Installera appar automatiskt.

På din iOS- eller iPadOS-enhet eller Mac kan du även slå på automatiska hämtningar för musikköp i iTunes Store och köp i Apple Books.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.