iOS: Konfigurera ytterligare servrar för utgående e-post

När du konfigurerar ditt e-postkonto på en iPhone, iPad eller iPod touch kanske du vill lägga till fler utgående e-postservrar.  Beroende på din internetleverantör kanske du inte kan använda den utgående standard-SMTP-servern i vissa Wi-Fi- eller mobiltelenät. I den här artikeln beskrivs hur du konfigurerar ytterligare utgående SMTP-servrar.

Den här artikeln har arkiverats och uppdateras inte längre av Apple.

Om du vill lägga till ett e-postkonto på din iOS-enhet följer du instruktionerna i Ställa in ett e-postkonto.

Så här lägger du till utgående e-postservrar för ett befintligt e-postkonto:

1. Välj Inställningar > E-post, kontakter, kalendrar.
  2. Välj det e-postkonto vars inställningar du vill ändra. Om kontot är konfigurerat med hjälp av någon av de inbyggda förinställningarna, IMAP eller Exchange kanske du måste välja Kontoinformation på nästa skärm.
  3. På skärmen Kontoinformation söker du fram avsnittet Utgående e-postserver och väljer den befintliga SMTP-posten. En lista med SMTP-servrar visas, med Primär server och Andra SMTP-servrar.
  4. Tryck på Lägg till server under Andra SMTP-servrar.
    SMTP-inställningar
  5. Ange den nya SMTP-serverinformationen och tryck sedan på Spara.

Obs! Värdnamnet måste anges. Värdnamnet är vanligtvis den utgående serverns namn. Om du inte känner till värdnamnet eller annan information som måste anges, kontaktar du leverantören för den e-posttjänst som du försöker lägga till.

Med hjälp av instruktionerna ovan kan du antingen slå på, slå av eller ta bort en befintlig SMTP-server. I så fall väljer du den SMTP-server som du vill ändra istället för att välja alternativet Lägg till server.

Läs mer

• Alla e-posttjänstleverantörer har inte stöd för fler utgående e-postservrar på iOS-enheter.
  • Om en SMTP-server används som primär SMTP-server av något konto kan du inte radera servern utan att ta bort kontot. Du kan avaktivera servern istället.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.