Dela information om analyser, diagnostik och användning med Apple

Apple ber kunder hjälpa till att förbättra iOS genom att ibland skicka in analys-, felsöknings- och användarinformation. Apple samlar in informationen anonymt.

iOS 10 och senare

Om du har iOS 10.3 eller senare går du till Inställningar > Integritet och bläddrar ned och trycker på Analys. Tryck sedan på Dela iPhone- och Watch-analys.

Om du har iOS 10 till iOS 10.2 går du till Inställningar > Integritet > Diagnos och användning och väljer Skicka automatiskt eller Skicka inte.

Du kan även justera inställningarna för iCloud-analys för att förbättra hälsa och fitness- eller rullstolsläget.

iOS 8 och iOS 9

Gå till Inställningar > Integritet > Diagnos och användning och välj Skicka automatiskt eller Skicka inte.

När du slår på Skicka automatiskt kan du även slå på Dela med apputvecklare. Om Apple får dela data samt statistik om hur du använder olika appar med apputvecklare blir det också lättare för dem att förbättra deras prestanda.

iOS 5, iOS 6 och iOS 7

Gå till Inställningar > Allmänt > Om > Diagnos och användning och välj Skicka automatiskt eller Skicka inte.

iOS 4 och tidigare

Som standard är det ett engångsbeslut att delta i det här. Om du vill ändra ditt val för en enhet med iOS 4 eller tidigare kan du använda iTunes för att nollställa varningar.

1. Anslut din iPad, iPhone eller iPod touch till Windows- eller Mac-datorn.
  2. Vänta tills enheten visas till vänster i iTunes-fönstret under Enheter.
  3. Välj din enhet och klicka på Nollställ varningar längst ned på sammanfattningsskärmen.

Om du inte ser det här alternativet högerklickar (Mac eller Windows) eller kontrollklickar (Mac) du på enhetssymbolen och väljer Nollställ varningar från snabbmenyn.

Nästa gång du synkroniserar efter att ha nollställt varningarna bör detta visas:

Om du vill avböja och sluta skicka Apple-diagnostik och användarinformation klickar du på Nej tack.

Om du inte ser fönstret ovan

1. Koppla från enheten från datorn.
  2. Öppna ett program på enheten.
  3. Håll vilo-/väckningsknappen nedtryckt tills strömreglaget visas, och tryck sedan på och håll ned hemknappen tills programmet avslutas. Om du använder iOS 2.x eller tidigare ska du hålla hemknappen nedtryckt tills programmet avslutas.
  4. Anslut enheten och synkronisera den med iTunes.
  5. Alternativet att antingen godkänna eller inte godkänna diagnostikinsamling bör nu visas igen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.