Dela information om analyser, diagnostik och användning med Apple

Apple ber kunder att hjälpa till att förbättra iOS genom att ibland skicka in analys-, diagnostik- och användarinformation. Apple samlar in informationen anonymt.

iOS 10 och senare

Om du har iOS 10.3 eller senare går du till Inställningar > Integritet och säkerhet, rullar ned och trycker på Analys och förbättringar. Tryck sedan på Dela iPhone- och Watch-analys.

ios15-iphone13-pro-settings-privacy-analytics-improvements-on-crop

Om du har iOS 10 till iOS 10.2 går du till Inställningar > Integritet > Diagnos och användning och väljer Skicka automatiskt eller Skicka inte.

Läs om hur dina data hanteras

iOS 8 och iOS 9

Gå till Inställningar > Integritet > Diagnos och användning och välj Skicka automatiskt eller Skicka inte.

När du slår på Skicka automatiskt kan du även slå på Dela med apputvecklare. Om Apple får dela data samt statistik om hur du använder olika appar med apputvecklare blir det också lättare för dem att förbättra deras prestanda.

iOS 5, iOS 6 och iOS 7

Gå till Inställningar > Allmänt > Om > Diagnos och användning och välj Skicka automatiskt eller Skicka inte.