Om du använder FaceTime och iMessage bakom en brandvägg

Du kan använda FaceTime och iMessage med de flesta nätverk. Du kanske måste aktivera vissa portar om nätverket är bakom en brandvägg.

Vissa nätverk använder brandväggar av säkerhetsskäl. Brandväggar blockerar viss internettrafik från att komma in i eller lämna ett nätverk. Internettrafik rör sig genom en brandvägg med hjälp av portar. Du kanske måste be din nätverksadministratör att aktivera följande portar för att kunna använda FaceTime och iMessage:

FaceTime

iMessage

• 80 (TCP)

• 443 (TCP)

• 3478 till 3497 (UDP)

• 5223 (TCP)

• 16384 till 16387 (UDP)

• 16393 till 16402 (UDP)

• 80 (TCP)

• 443 (TCP)

• 5223 (TCP)

Beroende på din NAT-konfiguration av router och nätverk kan övriga portar användas för att skicka och ta emot videor. Vissa routerfunktioner, till exempel portmappning, SIP-omskrivning eller dynamisk öppning av medieportar, kan störa FaceTime och iMessage. Kontakta din nätverksadministratör om du behöver få hjälp med att dirigera om portar.

Om du använder ett wifi-nätverk kan du lära dig mer om rekommenderade inställningar för wifi-routrar och åtkomstpunkter.

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.