Växla mellan appar på en iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om hur du snabbt växlar från en app till en annan. När du växlar tillbaka kan du fortsätta där du slutade.

Växla mellan appar på en iPhone X eller senare och iPad

Om du har en iPhone X eller senare eller en iPad:

1. Svep uppåt från nederkanten till mitten av skärmen och håll ned tills du ser Appväxlaren.

2. Svep till vänster eller höger för att hitta appen som du vill använda.

3. Tryck på appen.

Ingen bildtext för den här bilden

Om du har ett Smart Keyboard eller Bluetooth-tangentbord parkopplat till din iPad trycker du på Kommando-Tabb för att växla mellan appar.

Växla mellan appar med hemknappen

Om du har en iPhone eller en iPad med en hemknapp:

1. Dubbelklicka på hemknappen för att visa nyligen använda appar.

2. Svep till vänster eller höger för att hitta appen som du vill använda.

3. Tryck på appen.

Ingen bildtext för den här bilden
Ingen bildtext för den här bilden

Använda Bakgrundsuppdatering

När du byter till en annan app fortsätter vissa appar att köras under en kort tid innan de försätts i nedstängt läge. Appar som är i nedstängt läge används inte aktivt och de är heller inte öppna eller tar upp systemresurser. Med Bakgrundsuppdatering kan appar i nedstängt läge leta efter uppdateringar och nytt innehåll.

Om du vill att nedstängda appar ska leta efter nytt innehåll går du till Inställningar > Allmänt > Bakgrundsuppdatering och aktiverar Bakgrundsuppdatering. Om du avslutar en app från appväxlaren kanske appen inte kan köras eller leta efter nytt innehåll förrän du öppnar appen igen.