Växla mellan appar på din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan snabbt gå från en app till en annan på din iOS-enhet. När du går tillbaka kan du fortsätta där du slutade.

Växla mellan appar

1. Dubbelklicka på hemknappen för att visa nyligen använda appar.
  2. Svep till vänster eller höger för att hitta appen som du vill använda.
  3. Tryck på appen.

Om du har en iPhone 6s eller senare kan du använda 3D Touch för att byta till föregående app. Tryck bara på vänstra sidan av skärmen och svep sedan höger. Du kan även visa dina senast använda appar genom att trycka på vänstra sidan av skärmen.

På iPad kan du se de senast använda apparna genom att svepa uppåt från skärmens nederkant med fyra fingrar. Om du har kopplat ett tangentbord till din iPad Pro kan du växla mellan appar genom att trycka på Kommando-Tabb.

Använda Bakgrundsuppdatering

När du byter till en annan app fortsätter vissa appar att köras under en kort tidsperiod innan de försätts i nedstängt läge. Appar som är i nedstängt läge används inte aktivt och de är heller inte öppna eller tar upp systemresurser. Med Bakgrundsuppdatering kan appar i nedstängt läge leta efter uppdateringar och nytt innehåll.

Om du vill att nedstängda appar ska leta efter nytt innehåll går du till Inställningar > Allmänt > Bakgrundsuppdatering och aktiverar Bakgrundsuppdatering. Om du avslutar en app från appväxlaren kanske appen inte kan köras eller leta efter nytt innehåll förrän du öppnar appen igen.