Ta reda på vilken grafikprocessor som används på din MacBook Pro

Läs om hur du tar reda på om din MacBook Pro använder en separat (GPU) eller en integrerad grafikprocessor.

Många bärbara 15-tums MacBook Pro-datorer har vanligen två grafikprocessorer, en separat och en integrerad. Den separata grafikprocessorn ger höga grafikprestanda men använder mer ström. Den inbyggda grafikprocessorn optimerar batteritiden genom att använda mindre ström.

Ta reda på om den separata eller integrerade grafikprocessorn används

Välj Apple-menyn () > Om denna Mac för att se vilka grafikkort som används. De grafikkort som används för närvarande visas bredvid Grafik. Läs om vilka integrerade grafikprocesser din Mac kan ha.

fönstret Om denna Mac

Kontrollera om ett program använder den dedikerade grafikprocessorn

Öppna Aktivitetskontroll och klicka på fliken Energi om du vill se om ett program använder den separata grafikprocessorn med högre prestanda. Om du inte ser kolumnen Kräver hög prest. GPU har din dator endast en grafikprocessor.

I det här exemplet använder iMovie och Final Cut Pro den separata grafikprocessorn med högre prestanda:

Fliken Energi i Aktivitetskontroll som visar iMovie och Final Cut Pro i listan där Ja visas i kolumnen Kräver hög prest. GPU.

Läs mer

Här är några exempel på program och tillbehör som använder den separata grafikprocessorn med högre prestanda:

• iMovie

• Adobe Photoshop och Adobe InDesign

• En extern bildskärm

Läs om hur du använder en extern grafikprocessor (eGPU) med din Mac.

Läs om hur du ställer in grafikprestanda på din MacBook Pro eller MacBook Pro med Retina-skärm.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.