Avgöra vilken grafikprocessor som används på din MacBook Pro

Ta reda på om din MacBook Pro använder en separat eller en integrerad grafikprocessor (GPU).

Bärbara MacBook Pro-datorer med 15- och 17-tumsskärm har vanligen två grafikprocessorer, en separat och en integrerad. Den separata grafikprocessorn ger höga grafikprestanda men använder mer ström. Den inbyggda grafikprocessorn optimerar batteritiden genom att använda mindre ström.

Avgöra om den separata eller integrerade grafikprocessorn används

• Öppna Om den här datorn och gå till fliken Bildskärmar för att se vilket grafikkort som används.
  • Öppna Aktivitetskontroll och gå till fliken Energi om du vill se vilket program som använder den separata grafikprocessorn med högre prestanda.

I det här exemplet använder Bilder den separata grafikprocessorn med högre prestanda:

Läs mer

Här är några exempel på program och tillbehör som använder den separata grafikprocessorn med högre prestanda:

• Bilder
  • iMovie
  • Adobe Photoshop och Adobe InDesign
  • En extern skärm

Läs om hur du ställer in grafikprestanda på din MacBook Pro eller MacBook Pro med Retina-skärm.

Läs om hur du ställer in grafikprestanda på din MacBook Pro (2009 och tidigare).

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.