Ställa in grafikprestanda på en MacBook Pro

Läs om hur du ställer in grafikprestanda på din MacBook Pro eller MacBook Pro med Retina-skärm.

Många MacBook Pro-modeller har två grafikkort – en integrerad grafikprocessor och en separat grafikprocessor – och en programfunktion som optimerar grafikprestanda mellan dem.

På dessa datorer är alternativet för automatiskt grafikbyte aktiverat som standard för att datorn automatiskt ska kunna växla till det bästa grafiksystemet för programmen som körs på datorn. Användning av den här funktionen kan även maximera batteritiden.

När datorn är ansluten till en extern bildskärm visas högprestandagrafik tills du kopplar från bildskärmen.

Om du vill använda den separata grafikprocessorn med högre prestanda i alla lägen väljer du Apple-menyn > Systeminställningar och klickar på Strömsparare. Avmarkera sedan kryssrutan Automatiskt grafikbyte.

Om du inte ser alternativet Automatiskt grafikbyte har din dator bara ett grafiksystem. Bekräfta genom att välja Apple-menyn > Om den här datorn. Välj sedan knappen Systemrapport och välj Grafik/bildskärmar till vänster. Grafiksystemet eller -systemen visas i listan under Grafikkort.