Användning av sudo-kommandot i Terminal kräver ett administratörslösenord

För att utföra kommandot sudo i Terminal på din Mac måste du vara inloggad med ett administratörskonto som har ett lösenord.

När du är inloggad på din Mac med ett administratörskonto kan du använda kommandot sudo i appen Terminal för att utföra kommandon som en annan användare, till exempel som rotanvändare. När du har angett kommandot ber Terminal dig att ange ditt kontolösenord. Om du har glömt lösenordet eller om kontot inte har något lösenord lägger du till eller ändrar lösenordet i inställningar för Användare och grupper. Sedan kan du utföra sudo-kommandon i Terminal.

Terminal visar inte några tecken när du skriver ditt lösenord. Om du anger fel lösenord eller ett tomt lösenord utförs inte kommandot och Terminal ber dig att försöka igen.