iPhone och iPod touch: Språk som stöds för Röststyrning och VoiceOver

Röststyrning ger dig möjlighet att kontrollera musikuppspelning och ringa samtal med talade kommandon. VoiceOver på iOS har talad feedback under tiden du navigerar i användargränssnittet. Den här artikeln beskriver vilka enheter som har stöd för dessa funktioner, vilka språk som stöds och var du kan hitta ytterligare information.

Röststyrning och VoiceOver stöds på följande enheter:

• iPhone 3GS

• iPhone 4

• iPod touch (3:e generationen)

• iPod touch (4:e generationen)

Röststyrning och VoiceOver kräver iOS 3.1 eller senare. Vissa språk kan kräva iOS 4 eller senare.

Röststyrning har stöd för följande språk per region:

• Kinesiska (kantonesiska)

• Kinesiska (Kina, fastlandet)

• Kinesiska (Taiwan)

• Danska

• Nederländska

• Engelska (Australien)

• Engelska (Storbritannien)

• Engelska (USA)

• Finska

• Franska (Kanada)

• Franska (Frankrike)

• Tyska

• Grekiska

• Italienska

• Japanska

• Koreanska

• Norska

• Polska

• Portugisiska (Brasilien)

• Portugisiska (Portugal)

• Ryska

• Spanska (Mexiko)

• Spanska (Spanien)

• Svenska

Du kan ändra vilket språk som används för Röststyrning genom att trycka på Inställningar > Allmänt > Internationellt > Röststyrning.

Obs! Kommandona och taligenkänningen kommer att vara på det språk som du väljer. Till exempel kan du ändra på uttalsvarianter från engelska (USA) till engelska (Storbritannien), men iPhone Röststyrning förstår inte engelska om du ändrar inställningen till ett annat språk, som japanska.

VoiceOver fungerar med följande språk:

• Kinesiska (kantonesiska)

• Kinesiska (Kina, fastlandet)

• Kinesiska (Taiwan)

• Tjeckiska

• Danska

• Nederländska

• Engelska (Australien)

• Engelska (Storbritannien)

• Engelska (USA)

• Finska

• Flamländska (belgisk holländska)

• Franska (Kanada)

• Franska (Frankrike)

• Tyska

• Grekiska

• Hindi

• Ungerska

• Indonesiska

• Italienska

• Japanska

• Koreanska

• Norska

• Polska

• Portugisiska (Brasilien)

• Portugisiska (Portugal)

• Rumänska

• Ryska

• Slovakiska

• Spanska (Mexiko)

• Spanska (Spanien)

• Svenska

• Thailändska

• Turkiska

Du kan ändra språket som används för VoiceOver genom att trycka på Inställningar > Allmänt > Internationellt > Språk.

Obs! Det finns språk som anges i inställningen Internationell som det inte finns någon matchande röst för i VoiceOver. Om VoiceOver är på och du väljer ett språk, anger VoiceOver att valt språk inte är tillgängligt för VoiceOver. Om du är beroende av VoiceOver och väljer ett språk som inte kan användas kan du behöva hjälp att byta tillbaka till ett språk du förstår.

1. Tryck på Inställningar. Det gör du genom att dubbelklicka på den stora symbolen som ser ut så här:

No alt supplied for Image
  2. Tryck på Allmänt. Det gör du genom att dubbelklicka på den stora symbolen som ser ut så här:

No alt supplied for Image

3. Bläddra till Internationellt. Gör det genom att dra uppåt med tre fingrar.

4. Tryck på Internationellt. Gör det genom att trycka snabbt två gånger på sjätte punkten i listan.

5. Tryck på Språk. Gör det genom att trycka snabbt två gånger på den första punkten i listan.

Läs mer

Mer information om Röststyrning och VoiceOver finns i användarhandboken för iPhone och användarhandboken för iPod touch.