Formatera externa enheter till Mac OS Extended innan du använder dem med Aperture

Tips om att förbereda en ny extern hårddisk för användning med Aperture.

Du kanske vill använda en extern FireWire- eller USB-hårddisk för att lagra ditt Aperture-bibliotek, referensbilder och Vaults (valv). Här kommer några tips på hur du förbereder externa hårddiskar för att få bästa prestanda med Aperture. Många externa hårddiskar är förformaterade med FAT 32 när de köps. Det finns ett Windows-filformat som går att läsa i Mac OS X, men det passar inte perfekt med Aperture.

Innan du börjar använda din externa hårddisk med Aperture formaterar du om den till filsystemet Mac OS Extended:

1. Kontrollera att enheten är ansluten och monterad.
  2. Om du redan har skrivit data till enheten säkerhetskopierar du den innan du går vidare till nästa steg.
  3. I Finder väljer du Gå > Verktyg. Mappen /Program/Verktygsprogram öppnas.
  4. Starta Skivverktyg.
  5. Klicka på symbolen för den externa enheten i sidofältet till vänster.

6. Klicka på fliken Radera längst upp i fönstret.

7. Välj Mac OS Extended (journalförd) i menyn Volymformat.

8. Ange ett namn på den externa hårddisken i namnfältet.
  9. Klicka på knappen Radera.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.