Ansluta en AirPrint-skrivare till ett Wi-Fi-nätverk

Du kan ansluta en AirPrint-skrivare till ett Wi-Fi-nätverk för att skriva ut trådlöst från din Mac-dator, iPhone, iPad eller iPod touch.

Den här allmänna information gäller inte specifikt för en viss AirPrint-skrivare. Om du vill ha detaljerad information kontrollerar du skrivarens dokumentation eller kontaktar skrivarens tillverkare. Alla Wi-Fi-skrivare behöver ett korrekt konfigurerat Wi-Fi-nätverk och namnet (eller SSID) och lösenord till det nätverket.

Om skrivaren har en inbyggd skärm

Skrivare med en pekskärm eller annan inbyggd skärm (kontrollpanel) är oftast utformade för att du ska använda den skärmen till att välja eller ange namnet och lösenordet till ditt Wi-Fi-nätverk. Kontrollera skrivarens dokumentation för information.

Om skrivaren använder WPS (Wi-Fi Protected Setup)

Om din Wi-Fi-router inte är tillverkad av Apple kontrollerar du routerns dokumentation för information om att lägga till en WPS-skrivare.

Om din Wi-Fi-router är en AirPort-basstation:

1. Öppna AirPort-verktyg, som finns i mappen Verktygsprogram i mappen Program.
  2. Välj din basstation i AirPort-verktyg och ange sedan lösenordet till basstationen om du uppmanas till det.
  3. Från menyraden väljer du Basstation > Lägg till WPS-skrivare.
  4. Välj antingen Första försöket eller PIN som den WPS-anslutning du vill tillåta. Klicka sedan på Fortsätt.
    • Om du valde Första försöket trycker du på WPS-knappen på skrivaren. När skrivarens MAC-adress visas i AirPort-verktyg klickar du på Klar.
    • Om du valde PIN anger du skrivarens PIN-kod, som ska anges i skrivardokumentationen. Klicka sedan på Fortsätt. När skrivarens MAC-adress visas i AirPort-verktyg klickar du på Klar.
  5. Avsluta AirPort-verktyget.

Om skrivaren kan ansluta till din Mac-dator via USB

Du kan kanske använda en USB-anslutning till att ställa in Wi-Fi-utskrift:

1. Anslut skrivaren till din Mac-dator med hjälp av rätt USB-kabel.
  2. Installera Mac-programvaran som medföljde skrivaren och kontrollera att en inställningsassistent för skrivare medföljer.
  3. Använd inställningsassistenten till skrivaren till att ansluta skrivaren till ditt Wi-Fi-nätverk.Kontrollera skrivarens dokumentation för information.
  4. Koppla bort USB-kabeln från skrivaren och Mac-datorn. Skrivaren ska fortsatt vara ansluten till Wi-Fi-nätverket.

Om skrivaren kan skapa ett ad-hoc Wi-Fi-nätverk

Du kan kanske använda skrivarens eget ad-hoc Wi-Fi-nätverk till att ställa in Wi-Fi-utskrift:

1. Installera Mac-programvaran som medföljde skrivaren och kontrollera att en inställningsassistent för skrivare medföljer.
  2. Se till att skrivarens ad-hoc Wi-Fi-nätverk är påslaget. Kontrollera skrivarens dokumentation för information.
  3. Öppna Wi-Fi-menyn på din Mac-dator genom att klicka på Wi-Fi-symbolen i menyraden och välj sedan namnet på skrivarens ad-hoc Wi-Fi-nätverk. När Mac-datorn är i skrivarens nätverk kan Mac-datorn inte ansluta till internet eller andra tjänster i det vanliga Wi-Fi-nätverket.
  4. Använd inställningsassistenten till skrivaren till att ansluta skrivaren till ditt Wi-Fi-nätverk. Kontrollera skrivarens dokumentation för information. Skrivaren kan starta om innan den ansluter till nätverket.
  5. Gå tillbaka till Wi-Fi-menyn på din Mac och växla tillbaka till ditt Wi-Fi-nätverk.

Läs mer

När skrivaren är ansluten till ditt Wi-Fi-nätverk är du redo att börja skriva ut:

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.