Prenumerera och lyssna på podcaster

Upptäck kraftfulla berättelser i appen Podcaster på iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV.

Bläddra bland kostnadsfria ljudavsnitt och program med allt från underhållning och komedier till nyheter och sport i appen Podcaster.

Du kan även lyssna på program i iTunes på en Mac eller pc. Klicka på menyn i det övre vänstra hörnet i iTunes och välj sedan  Podcaster.

Hitta och prenumerera

Öppna appen Podcaster på din iOS-enhet och tryck sedan på  Bläddra längst ned på skärmen. I avsnitten I blickfånget och Topplistor hittar du nya och populära program. Tryck på Utgivare för att hitta program från enskilda företag eller tryck på Alla kategorier för att hitta program om ämnen som nyheter och politik, komedi, teknik med mera.

Sök efter titel eller ämne

Hitta specifika podcaster eller sök efter ett program eller avsnitt som passar dina intressen genom att trycka på  Sök längst ned på skärmen och sedan ange titeln på en podcast eller ett ämne. Du ser både program och enskilda avsnitt i sökresultaten.

Prenumerera

När du hittar ett program som du vill prenumerera på trycker du på det för att gå till programmets informationssida. Tryck sedan på . När du har börjat prenumerera får du automatiskt nya avsnitt gratis när de blir tillgängliga.

Apple Podcaster kan pausa din prenumeration om du slutar lyssna på ett program. Programmen och de hämtade avsnitten finns kvar i ditt bibliotek men nya avsnitt kanske inte uppdateras. Prenumerera igen för att fortsätta få nya avsnitt.

Lyssna på program

Du kan strömma och hämta program hemma eller när du är ute på språng med iPhone, iPad eller iPod touch.

Tryck på  Lyssna nu längst ned på skärmen för att hitta de senaste avsnitten för program som du prenumererar på. Tryck på  Bibliotek längst ned på skärmen för att lyssna på specifika program eller avsnitt. Du kan även strömma ett avsnitt från  Bläddra.

När du hittar ett avsnitt som du vill lyssna på trycker du på det och trycker sedan på  Spela.

Om du vill strömma program med mobilanslutning, kontrollerar du att Mobildata är aktiverat i Inställningar > Mobildata > Podcaster.

Anpassa inställningar för uppspelning

Tryck eller svep uppåt på spelaren längst ned på skärmen för att öppna skärmen Spelas nu. Från skärmen Spelas nu kan du:

• Tryck på  eller  om du vill hoppa 15 sekunder bakåt eller framåt.
  • Om du vill ändra uppspelningshastigheten trycker du på . Du kan ändra uppspelningshastigheten till 1 1/2x (snabbare), 2x (snabbt), 1/2x (långsammare) och tillbaka till 1x (normal hastighet).
  • Tryck på  för att använda AirPlay till att strömma avsnittet till en annan enhet.

Svep uppåt på skärmen Spelas nu för att hitta ytterligare funktioner.

• Tryck på  och välj sedan när du vill att uppspelningen ska sluta.
  • Tryck på  för att dela ett avsnitt med en vän via Meddelanden, Mail, sociala medier med mera.
  • Tryck på Visa till höger om Beskrivning för att läsa en beskrivning av avsnittet.
  • Och om det finns avsnitt som väntar i kön Nästa ser du dem i listan under Nästa.

Lyssna kontinuerligt med Nästa

1. Ta reda på vilket avsnitt du vill lyssna på härnäst medan du lyssnar på ett avsnitt.
  2. Tryck på  på avsnittets informationssida eller använd 3D Touch på namnet på avsnittet.
  3. Tryck på Spela härnäst för att lägga till det i kön Nästa.

Om du vill lägga till ytterligare avsnitt i kön Nästa följer du anvisningarna men trycker på Spela senare. Avsnittet läggs till i slutet av kön.

Du kan även börja lyssna på ett avsnitt i appen Podcaster på en Apple-enhet och lyssna klart på avsnittet på en annan enhet. Läs mer om att synkronisera podcaster.

Hämta avsnitt för att lyssna offline

Om du vill hämta ett avsnitt att lyssna på när du inte är ansluten till wifi eller internet trycker du på  på avsnittets informationssida.

Gå till Inställningar > Podcaster på din iPhone, iPad eller iPod touch och slå av Hämta endast via wifi för att hämta podcaster med mobildata. Den maximala hämtningsstorleken är 100 MB per avsnitt.

Sluta prenumerera eller radera

Du kan sluta prenumerera på podcaster eller radera enskilda avsnitt.

Sluta prenumerera

Leta reda på programmet du vill sluta prenumerera på, tryck på  och tryck sedan på Sluta prenumerera. Inga nya avsnitt hämtas till din enhet.

Radera ett visst avsnitt

Gå till ditt Bibliotek och leta sedan reda på programmet med avsnittet som du vill radera. Svep till vänster på avsnittet och tryck sedan på Radera.

När du slutar prenumerera på ett program raderas inte avsnitt i ditt bibliotek eller sådana som du hämtat till din enhet för offline-lyssning. Om du vill sluta prenumerera och radera alla avsnitt från ditt bibliotek och din enhet, trycker du på  och sedan på Radera från biblioteket.

Du ser inte alternativet för att sluta prenumerera om du har slutat lyssna på ett program.