Lyssna med Apple Podcasts

Upptäck kostnadsfria ljudberättelser som underhåller, informerar och inspirerar i Apple Podcasts.

iPhone och Mac som visar appen Apple Podcasts med podcasten Stuff You Should Know.

Symbol för appen Podcaster

Använd appen Apple Podcasts på din iPhone, iPad och iPod touch med senaste versionen av iOS eller iPadOS, på din Mac med macOS Catalina eller på din Apple TV.

Lyssna på program

När du spelar upp avsnitt i Apple Podcasts på din iOS- eller iPadOS-enhet visas en spelare längst ned på skärmen. Tryck på spelaren när du vill öppna skärmen Spelas nu som visar alla kontroller för uppspelning.

I appen Apple Podcasts på din Mac finns uppspelningskontrollerna högst upp i fönstret.

Visa Nu spelas på Apple TV genom att öppna Apple Podcasts och svepa ned på din Siri Remote eller Apple TV Remote. Nu spelas visas i menyfältet högst upp.

Styr uppspelningen

Snabbspola framåt eller bakåt
Om du vill framåt och bakåt i ett avsnitt trycker eller klickar du på 15 sekunder snabbspolning bakåt  eller 30 sekunder snabbspolning framåt .

Justera uppspelningshastigheten
Om du vill spela upp en podcast i en annan hastighet på din iPhone, iPad eller iPod touch trycker du på knappen för uppspelningshastighet . På din Mac väljer du en uppspelningshastighet på menyn Kontroller i menyfältet.

Ställ in en vilotimer
På din iPhone, iPad eller iPod touch kan du ställa in en vilotimer för att sluta spela upp en podcast efter en viss tid. Svep uppåt och tryck på   Vilotimer från Nu spelas.

Spela upp till en högtalare
På din iPhone, iPad och iPod touch kan du trycka på uppspelningsmålplats  för att ändra vilken enhet ljudet spelas upp på.

Spela upp avsnitt i ordning eller spela upp det senaste avsnittet först

Vissa podvaster berättar en historia som blir bäst om du börjar med första avsnittet. På andra podcaster vill du kanske börja med det senaste avsnittet. Så här styr du i vilken ordning avsnitten spelas upp:

1. Gå till informationssidan för podcasten.
  2. Tryck eller klicka på knappen Mer  och sedan på Inställningar.
  3. Tryck eller klicka på Spela upp i ordningsföljd eller Spela upp det senaste först.

Apple Podcasts-appen på en Mac med inställningar som Spela upp i ordningsföljd och Spela upp det senaste först.

Du kan ställa in kontinuerlig uppspelning så att nästa avsnitt spelas upp automatiskt när ett är slut. Gör så här:

• På din iPhone, iPad eller iPod touch går du till Inställningar > Podcaster. Tryck på reglaget bredvid Kontinuerlig uppspelning.
  • På din Mac: välj Podcaster > Inställningar från menyfältet i Podcaster. Tryck sedan på Uppspelning och välj Spela upp nästa avsnitt när ett avsnitt tar slut.

Prenumerera på program

Hitta program du gillar och prenumerera på dem för att få veta när det kommer nya avsnitt.

En iPhone som visar funktionen Sök i ljud på sökfliken i appen Podcaster.

Hitta ett program

Bläddra bland kategorier som verkliga brott eller komedi. Du kan också söka efter podcaster som nämner ett visst ord eller en fras. Du kan till exempel söka efter Halley's komet för att visa program och avsnitt där Halleys komet har nämnts.

• På en iPhone, iPad, iPod touch trycker du på fliken Bläddra eller Sök längst ned på skärmen.
  • På en Mac klickar du på Bläddra i sidofältet eller använder sökfältet högst upp i sidofältet.

Om du vill hitta podcaster som du har spelat upp nyligen kan du trycka eller klicka på Lyssna nu och sedan rulla ned till Nyligen spelat längst ned på skärmen.

Så här prenumererar du på ett program

1. Bläddra till eller sök efter ett program i appen Apple Podcasts.
  2. Tryck eller klicka på programmet för att se informationssidan för det.
  3. Tryck eller klicka på Prenumerera. Nu hämtas automatiskt nya avsnitt gratis och du får en notis när de är tillgängliga.

Om du slutar lyssna på ett program under en tid så kanske Apple Podcasts pausar din prenumeration. Programmen och de hämtade avsnitten finns kvar i ditt bibliotek men nya avsnitt kanske inte uppdateras. Prenumerera igen för att fortsätta få nya avsnitt.

Så här avslutar du en prenumeration på ett program

1. Tryck eller klicka på ett program för att se informationssidan för det.
  2. Tryck eller klicka på Mer .
  3. Välj Avsluta prenumerationen i menyn som visas.

Inga nya avsnitt hämtas till din enhet, men avsnitt som redan finns i ditt bibliotek raderas inte.

Hämta avsnitt

Om du vill lyssna på podcaster utan att vara ansluten till wifi eller mobilnät kan du hämta avsnitten medan du är ansluten.

Så här hämtar du avsnitt

1. Hitta ett avsnitt i biblioteket eller bläddra till eller sök efter ett avsnitt.
  2. Tryck eller klicka på hämtningsknappen  bredvid avsnittets namn. Om du ser knappen Lägg till  kan du också trycka eller klicka på den och sedan trycka eller klicka på hämtningsknappen .

Om du inte ser hämtningsknappen  har avsnittet redan hämtats till enheten.

Stänga av automatisk hämtning

• Du kan stänga av automatiska hämtningar på din iPhone, iPad eller iPod touch genom att gå till Inställningar > Podcaster > Hämta avsnitt och välja Av.
  • På din Mac: välj Podcaster > Inställningar från menyfältet för att stänga av automatisk hämtning. Klicka på Allmänt. Välj Aldrig bredvid Hämta avsnitt automatiskt.

Radera avsnitt

Avsnitt raderas automatiskt 24 timmar efter att du spelat upp dem. Du kan också radera dem manuellt.

Radera avsnitt från din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Hitta programmet i ditt bibliotek.
  2. Tryck på programmet för att visa dess informationssida.
  3. Svep till vänster på avsnittet.
  4. Tryck på Radera.

Radera avsnitt från din Mac

1. Klicka på Hämtade i sidofältet.
  2. Klicka på Mer  bredvid avsnittet som du vill ta bort. Välj sedan Ta bort.
  3. Klicka på Ta bort hämtningen.

Om du vill att avsnitt ska tas bort automatiskt när du har lyssnat på dem väljer du Podcaster > Inställningar i menyfältet. Klicka på Avancerat och välj Ta bort uppspelade avsnitt automatiskt.

Gör mer med Podcaster

Om du lyssnar mycket finns det några fler saker du kan göra för att förbättra upplevelsen av Apple Podcasts.

En iPhone som visar avsnittet Betyg och recensioner på podcastens informationssida i appen Apple Podcasts.

Betygsätt och recensera podcaster

Sök efter programmet i appen Apple Podcasts, tryck eller klicka på det och rulla ned till avsnittet Betyg och recensioner. Tryck eller klicka på Skriv en recension, eller välj hur många stjärnor du vill ge den.

Synka dina podcaster

Som standard synkas ditt podcastbibliotek mellan dina enheter så att om du pausar ett avsnitt på en enhet, kan du fortsätta där du slutade på en annan. Men om du stängde av synkronisering kan du aktivera det igen. Gör så här:

• Öppna Inställningar i din iOS-enhet. Rulla till Podcaster, tryck på det och tryck på Synka podcaster.
  • På din Mac: öppna appen Podcaster och välj Podcaster > Inställningar från menyfältet. Klicka på Avancerat och välj Synka prenumerationer på flera enheter.

Markera ett avsnitt som spelat

Du kan ta bort ett avsnitt från kön genom att markera det som spelat.

• Öppna fliken Lyssna nu på din iPhone, iPad eller iPod touch och hitta det avsnitt som du vill ta bort. Tryck och håll ned, och tryck sedan på Markera som spelat.
  • På din Mac: hitta avsnittet som du vill ta bort. Klicka på Mer och välj Markera som spelat från menyn som visas.