Prenumerera och lyssna på sändningar i appen Podcaster

Upptäck kraftfulla berättelser i appen Podcaster på iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV.

Apple TV, iPhone och iPad.

Symbol för appen Podcaster

Bläddra genom kostnadsfria ljudavsnitt och program om allt från komedi och vetenskap till nyheter och politik i appen Podcaster på din iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV.

Utforska appen Podcaster

Du navigerar i appen Podcaster med flikarna längst ner på skärmen på iPhone, iPad eller iPod touch.

På Apple TV visar du navigationsmenyn genom att svepa nedåt på Siri Remote eller Apple TV Remote.

Lyssna nu

Lyssna nu

På den här fliken visas nya och ej visade avsnitt från de program du prenumererar på och avsnitt som nyligen lagts till. Tryck på ett program när du vill lyssna. När det senaste avsnittet har avslutats spelas därefter alla ospelade avsnitt av det programmet i ditt bibliotek automatiskt upp.

Du ser även program du kanske gillar och program du nyligen visat.

Bibliotek

Bibliotek

Visa alla program och avsnitt som du har lagt till i biblioteket, även om du inte prenumererar för närvarande. Tryck på Hämtade avsnitt om du bara vill se de podcaster som du har hämtat och lyssna utan att använda mobildata eller wifi.1

Du kan skapa en anpassad station eller lägga till en podcast som du prenumererar på genom en webbplats. Tryck på Redigera längst upp till höger och tryck sedan på Ny station eller Lägg till podcast via URL.

1. Du kan inte hämta objekt på Apple TV, men du kan strömma innehållet via wifi.

Bläddra

Bläddra

På den här fliken ser du nyheter och vad som toppar listorna. Tryck på ett avsnitt när du vill börja lyssna eller lägg till det i Biblioteket, så att du kan lyssna på det senare, genom att trycka på Lägg till.

Söka

Söka

På den här fliken kan du söka efter specifika avsnitt, program, leverantörer eller ämnen. Tryck på sökfältet och tryck sedan på Alla podcaster eller Ditt bibliotek för att växla mellan att söka i hela Apple Podcasts-katalogen eller bara i ditt bibliotek.

iPhone med appen Podcasts öppen, där sidan för podcasten The Science of Happiness visas

Prenumerera på program

När du hittar ett program som du gillar trycker du på det för att gå till programmets informationssida. Tryck sedan på knappen Prenumerera. När du prenumererar hämtas2 nya avsnitt automatiskt utan kostnad när de blir tillgängliga.

Du får ett meddelande när ett nytt avsnitt finns tillgängligt. Du styr vilka program du får meddelanden om genom att trycka på knappen Notisinställningar på fliken Lyssna nu.

Om du vill sluta prenumerera på ett program trycker du på det så att programmets informationssida visas. Tryck sedan på knappen Mer och Sluta prenumerera. Inga nya avsnitt hämtas till din enhet, men avsnitt som redan finns i ditt bibliotek raderas inte.

Apple Podcasts kan pausa din prenumeration om du slutar lyssna på ett program. Programmen och de hämtade avsnitten finns kvar i ditt bibliotek men nya avsnitt kanske inte uppdateras. Prenumerera igen för att fortsätta få nya avsnitt.

2. Du kan stänga av automatiska hämtningar på din iOS-enhet genom att gå till Inställningar > Podcaster > Hämta avsnitt och välja Av.

Lyssna på program

När du spelar musik i appen Podcaster på din iOS-enhet eller Android-telefon visas en spelare längst ned på skärmen. Tryck på spelaren när du vill öppna Spelas nuoch få åtkomst till alla kontroller för uppspelning.

3. På iPad i porträttläge finns Spelas nu i det nedre högra hörnet. På Apple TV öppnar du appen Musik och sveper sedan nedåt på din Siri Remote eller Apple TV Remote för att se Spelas nu i det övre menyfältet.

iPhone med Spelas nu öppet, nedrullat för att visa knappen Vila, knappen Dela, avsnittsinformation och Nästa.

Styr uppspelningen

Från Nu spelas kan du styra volymen, spela upp och pausa avsnitt, hoppa genom ett avsnitt med knappen för 15 sekunders tillbakaspolning eller knappen för 30 sekunders framåtspolning, eller ändra uppspelningshastigheten med knappen Uppspelningshastighet. På din iPhone, iPad och iPod touch kan du även trycka påUppspelningsmålplatsför att ändra vad enheten spelar upp ljudet till.

Svep uppåt på Nu spelas för att visa avsnittslistan och en lista över avsnitt som står i kö för uppspelning. Här kan du även trycka på  knappen Vilotimer för att sluta spela upp en podcast efter en viss tid. Stäng Nu spelas genom att trycka på knappen Avfärda skärmen Spelas nu eller svepa nedåt från spelarens överkant.

Fler sätt att lyssna på Apple Podcasts

Styr allt med fingrarna eller rösten. Fråga Siri ”Vad kan jag göra?” om du vill veta mer om Siri-kommandon för podcaster och ljud. Du kan även göra följande:

Appen Podcaster som visar avsnitt som du kan hämta.

Hämta eller radera avsnitt

Om du vill lyssna på ett avsnitt när du inte är ansluten till wifi eller internet kan du hämta det. Leta upp ett avsnitt i biblioteket eller genom att bläddra, tryck sedan på Hämta till höger om avsnittets namn. Du kan behöva trycka på Lägg till för att först lägga till avsnittet i biblioteket. Om du inte ser Hämta har avsnittet redan hämtats till enheten.4

Avsnitt raderas automatiskt 24 timmar efter att du spelar upp dem.

Om du vill radera ett avsnitt letar du upp det i biblioteket, trycker på programmet så att informationssidan visas, sveper vänster på avsnittet och trycker på Radera.5

4. Du kan bara strömma avsnitt på en Apple TV.

5. Du kan ta bort ett visst avsnitt i iTunes genom att högerklicka eller kontrollklicka på avsnittet och sedan välja Radera från biblioteket.

Ändra inställningarna

Öppna Inställningar > Podcaster på din iOS-enhet. Där kan du justera dessa inställningar:

• Synkronisera podcaster: Se till att podcastbiblioteket är samma på alla dina enheter. Pausa ett avsnitt på en enhet, och fortsätt där du slutade på en annan.
  • Kontinuerlig uppspelning: Välj om nästa avsnitt av ett program eller en station automatiskt ska spelas upp när ett annat avsnitt slutar.
  • Mobildata: Aktivera eller inaktivera Podcast-appens förmåga att strömma program när din iPhone eller iPad använder mobildata.
  • Hämta avsnitt: Styr om nya eller ej uppspelade avsnitt ska hämtas till din enhet.

Du kan också styra inställningar som är specifika för en podcast på podcastens produktsida genom att trycka på knappen Mera och sedan trycka på knappen Inställningar Inställningar.

Läs mer

• Läs om att spela upp musik eller podcaster med Siri.
  • Du kan betygsätta och recensera en podcast genom att söka efter den i butiken. Leta efter Betyg och recensioner på programmets informationssida.
  • Om du skapar podcaster kan du skicka in din podcast via Podcasts Connect.