Lyssna med Apple Podcasts

Upptäck och prenumerera på ljudberättelser som underhåller, informerar och inspirerar i Apple Podcasts på din iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV.

Apple TV, iPhone och iPad.

Symbol för appen Podcaster

Bläddra genom kostnadsfria ljudavsnitt och program om allt från komedi och vetenskap till nyheter och politik i Apple Podcasts på din iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV.

Utforska Apple Podcasts

Du navigerar i appen Apple Podcasts med flikarna längst ner på skärmen på iPhone, iPad eller iPod touch. På Apple TV visar du navigationsmenyn genom att svepa nedåt på Siri Remote eller Apple TV Remote.

Lyssna nu

Lyssna nu

På den här fliken visas nya och ej visade avsnitt från de program du prenumererar på och avsnitt som nyligen lagts till. Tryck på ett program när du vill lyssna. När det senaste avsnittet har avslutats spelas därefter alla ospelade avsnitt av det programmet i ditt bibliotek automatiskt upp. Du ser även program du kanske gillar och program du nyligen visat.

Bibliotek

Bibliotek

Visa alla program och avsnitt som du har lagt till i biblioteket, även om du inte prenumererar för närvarande. Tryck på Hämtade avsnitt om du bara vill se de podcaster som du har hämtat och lyssna utan att använda mobildata eller wifi.1

Du kan skapa en anpassad station eller lägga till en podcast som du prenumererar på genom en webbplats. Tryck på Redigera längst upp till höger. Tryck sedan på Ny station eller Lägg till podcast via URL.

Bläddra

Bläddra

På den här fliken ser du nyheter och vad som toppar listorna. Tryck på ett avsnitt när du vill börja lyssna eller lägg till det i Biblioteket, så att du kan lyssna på det senare, genom att trycka på Lägg till.

Söka

Söka

På den här fliken kan du söka efter specifika avsnitt, program, leverantörer eller ämnen. Tryck på sökfältet och tryck sedan på Alla podcaster eller Ditt bibliotek för att växla mellan att söka i hela Apple Podcasts-katalogen eller bara i ditt bibliotek.

Lyssna på program

När du spelar upp avsnitt i Apple Podcasts på din iOS-enhet visas en spelare längst ned på skärmen. Tryck på spelaren när du vill öppna skärmen Spelas nu2 som visar alla kontroller för uppspelning.

iPhone med Spelas nu öppet, nedrullat för att visa knappen Vila, knappen Dela, avsnittsinformation och Nästa.

Styr uppspelningen

Från Spelas nu kan du göra följande:

• Styra volymen.
  • Spela och pausa avsnitt.
  • Tryck på spola bakåt 15 sekunder knappen för 15 sekunders tillbakaspolning eller spola framåt 30 sekunder knappen för 30 sekunders framåtspolning för att spola i ett avsnitt.
  • Tryck på uppspelningshastighetssymbolen knappen Uppspelningshastighet för att ändra uppspelningshastighet.
  • På iPhone, iPad och iPod touch kan du också trycka på uppspelningsmålplats Uppspelningsmålplatsför att ändra vilken enhet som ditt ljud ska spelas upp på.
  • Svep upp och se avsnittsanteckningar och en lista över kommande avsnitt som ska spelas upp. Här kan du även trycka på knappen Vilotimer för att sluta spela upp en podcast efter en viss tid.

Tryck på avfärda knappen Avfärda skärmen Spelas nu eller svep nedåt från spelarens överkant för att avsluta helskärm.

Prenumerera på program

1. Hitta ett program som du gillar i Apple Podcasts.
  2. Tryck på det för att gå till programmets informationssida.
  3. Tryck på Prenumerera. Nu hämtas automatiskt nya avsnitt3 gratis och du får en notis4 när de är tillgängliga.

Om du slutar lyssna på ett program under en tid så kanske Apple Podcasts pausar din prenumeration. Programmen och de hämtade avsnitten finns kvar i ditt bibliotek men nya avsnitt kanske inte uppdateras. Prenumerera igen för att fortsätta få nya avsnitt.

Så här avslutar du en prenumeration på ett program:

1. Tryck på programmet för att gå till dess informationssida.
  2. Tryck på mer knappen Mer.
  3. Tryck på Sluta prenumerera. Inga nya avsnitt hämtas till din enhet, men avsnitt som redan finns i ditt bibliotek raderas inte.

Fler sätt att lyssna på Apple Podcasts

Styr allt med fingrarna eller rösten. Fråga Siri ”Vad kan jag göra?” om du vill veta mer om Siri-kommandon för podcaster och ljud. Du kan även:

Appen Podcaster som visar avsnitt som du kan hämta.

Hämta eller radera avsnitt

Så här lyssnar du offline:

1. Hitta ett avsnitt i ditt bibliotek eller Bläddra.
  2. Tryck på hämtaHämta bredvid avsnittets namn. Eller tryck på lägg till-symbolenLägg till om symbolen visas och tryck sedan på hämtaHämta.

Om hämta Hämta inte visas är avsnittet redan hämtat till enheten.5

Avsnitt raderas automatiskt 24 timmar efter att du spelat upp dem. Du kan också radera dem manuellt:

1. Hitta programmet i ditt bibliotek.
  2. Tryck på programmet för att visa dess informationssida.
  3. Svep till vänster på avsnittet.
  4. Tryck på Radera.6

Så här markerar du ett avsnitt som spelat för att ta bort det från din kö:

1. Gå till fliken Lyssna nu.
  2. Hitta avsnittet du vill ta bort.
  3. Tryck och håll ned, och tryck sedan på Markera som spelat.

Ändra inställningarna

Öppna Inställningar > Podcaster på din iOS-enhet. Där kan du justera dessa inställningar:

• Synkronisera Apple Podcasts: Se till att podcastbiblioteket är samma på alla dina enheter. Pausa ett avsnitt på en enhet, och fortsätt där du slutade på en annan.
  • Kontinuerlig uppspelning: Välj om nästa avsnitt av ett program eller en station automatiskt ska spelas upp när ett annat avsnitt slutar.
  • Mobildata: Kontrollera om Apple Podcasts kan streama program när din iPhone eller iPad använder mobildata.
  • Hämta avsnitt: Styr om nya eller ouppspelade avsnitt ska hämtas till din enhet.

Du kan också styra inställningar som är specifika för en podcast på podcastens produktsida genom att trycka på knappen Mera och sedan trycka på inställningar knappen Inställningar.

Läs mer

• Läs om att spela upp musik eller podcaster med Siri.
  • Du kan betygsätta och recensera en podcast genom att söka efter den i butiken. Leta efter Betyg och recensioner på programmets informationssida.
  • Om du skapar podcaster kan du skicka in din podcast via Podcasts Connect.

1. Du kan inte hämta objekt på Apple TV, men du kan strömma innehållet via wifi.

2. På iPad i porträttläge finns Spelas nu i det nedre högra hörnet. På Apple TV öppnar du Apple Podcasts och sveper sedan nedåt på din Siri Remote eller Apple TV Remote för att se Spelas nu i det övre menyfältet.

3. Du kan stänga av automatiska hämtningar på din iOS-enhet genom att gå till Inställningar > Podcaster > Hämta avsnitt och välja Av.

4. Gå till fliken Lyssna nu och tryck på notisinställningssymbolen knappen Notisinställningar för att ändra notiser.

5. Du kan bara strömma avsnitt på en Apple TV.

6. Du kan ta bort ett visst avsnitt i iTunes genom att högerklicka eller kontrollklicka på avsnittet och sedan välja Radera från biblioteket.