Om appen Podcaster

Använd appen Podcaster för att hitta och lyssna på dina favoritpodcaster.

Appen Podcaster är ett bra ställe när du vill söka efter, prenumerera på och spela upp dina favoritpodcaster på din iPhone, iPad och iPod touch.

Om du inte hittar Podcaster-appen på din iPhone, iPad eller iPod touch kan du ha tagit bort den från Hemskärmen av misstag. Sök i App Store efter Podcaster och tryck sedan på  för att hämta den på nytt till din enhet.

Upptäck podcaster

Utforska det enorma utbudet av kostnadsfria ljud- och videopodcaster genom att kolla in flikarna I blickfånget och Topplistor. Du kan även söka på titel eller ämne.

Podcaster I blickfånget

Tryck på I blickfånget eller om du vill bläddra i en samling utvalda podcaster inklusive nya utgåvor. Tryck på Kategorier om du vill bläddra bland genrer som Konst, Näringsliv, Humor med mera.

Utforska Topplistor

Tryck på Topplistor eller och bläddra bland populära podcaster. Tryck på Kategorier om du vill bläddra bland genrer.

Sök podcast efter titel eller ämne

Om du vill hitta en särskild podcast eller söka efter en podcast som passar dina intressen trycker du på Sök eller och börjar skriva podcastens namn eller ett ämne. Sökresultaten visar både program och enskilda avsnitt.

Lyssna på podcaster

Du kan strömma och hämta podcaster hemma eller när du är på språng med iPhone, iPad eller iPod touch.

Strömma podcaster

Du kan strömma podcaster från flikarna I blickfånget och Topplistor utan att prenumerera på dem. Tryck på en podcast så kommer du till dess informationssida och sedan trycker du på avsnittsnamnet. Tryck på Spela för att strömma det via wifi eller mobilnätet.

Om du vill strömma podcaster du prenumererar på trycker du på Mina podcaster eller  och letar reda på den podcast du vill strömma. Tryck på den och tryck sedan på avsnittet du vill lyssna på.

Om du vill strömma podcaster med mobildata slår du på Mobildata i Inställningar > Podcaster > Mobildata.

Styra podcaster

När du spelar upp en podcast visas en spelare längst ned på skärmen. Tryck eller svep uppåt på spelaren längst ned för att visa skärmen Spelas nu samt reglagen.

Om du vill ändra uppspelningshastigheten trycker du på . Tryck på den igen för att ändra uppspelningshastigheten till 1 1/2x, 2x eller 1/2x.

Tryck på  eller   om du vill hoppa 15 sekunder bakåt eller framåt.

Du kan också ställa in en insomningstimer som stoppar kontinuerlig uppspelning av dina podcaster: Tryck  och välj när du vill att uppspelningen ska stoppa.

Hämta podcaster för att lyssna offline

Tryck på  på en podcasts informationssida för att hämta podcasten så du har tillgång till den när du inte har en wifi- eller internetanslutning.

Gå till Inställningar > Podcaster på din iPhone, iPad eller iPod touch och slå av Hämta endast via wifi för att hämta podcaster med mobildata. Den maximala hämtningsstorleken är 100 MB per avsnitt.

Prenumerera på podcaster

Tryck på Prenumerera-knappen på podcastens informationssida för att automatiskt få nya avsnitt kostnadsfritt i takt med att de blir tillgängliga.

Om du inte lyssnar på eller använder en prenumeration inom 15 dagar pausas uppdateringarna. När du använder prenumerationen igen uppdateras den.

Prenumerera på podcaster från webben

Du kan lägga till podcaster du har hittat eller köpt online i ditt bibliotek genom att använda RSS-flödets webbadress som du fått av podcastens skapare. Gå till listan Mina podcaster och tryck på i övre vänstra hörnet. Tryck sedan på Lägg till podcast. Skriv eller klistra in URL:en till podcasten och klicka sedan på Prenumerera. Podcasten visas i listan Mina podcaster.

Mina podcaster

Tryck på fliken Mina podcaster  om du vill se nya avsnitt av podcaster som du kan prenumerera på. Du kan slå på automatisk hämtning genom att trycka på  på podcastens infosida och välja det på menyn Hämta avsnitt.

När du har lyssnat på en hämtad podcast kan du spara den eller ta bort den från din iPhone, iPad eller iPod touch. Svep åt vänster i sektionen Spelade avsnitt som ska raderas på den podcast du vill ta bort och tryck på Radera.

Ställa avsnitt i kö med Nästa

Du kan använda funktionen Nästa om du vill skapa uppspelningsköer för podcastavsnitt. Välj en podcast, tryck på  och tryck sedan på Lägg till i Nästa. Med Nästa avsnitt kan du spela upp flera timmars innehåll utan att öppna appen Podcaster.

Du kan också skapa en station eller skapa en anpassad spellista med podcastavsnitt.

Organisera podcaster med stationer

Stationer är smarta spellistor som automatiskt uppdaterar med de senaste avsnitten från dina favoritpodcaster. När du har valt podcaster för en anpassad station kan du ändra dess inställningar så att den bara innehåller ett visst antal avsnitt, ljud- eller videopodcaster eller ospelade avsnitt. Du kan också ställa in uppspelningsordningen och gruppera avsnitt i samma podcast.

Så här skapar du en station:

1. Gå till Mina podcaster  och tryck på
  2. Välj Lägg till station.
  3. Ange ett namn för enheten och tryck sedan på Spara.
  4. Tryck på någon podcast som du vill ha med i din station från listan med podcaster som du prenumererar på.
  5. Tryck på Stationsinställningar.
  6. Granska och uppdatera inställningarna för att göra din station personlig.
  7. Tryck på Klar. Din station visas överst på sidan Mina podcaster.

Synkronisera podcaster

Som standard synkroniserar appen Podcaster prenumerationer, stationer och uppspelningsposition mellan iPhone, iPad och iPod touch.

När du synkroniserar podcastprenumerationer kommer det senaste avsnittet av varje podcast som du prenumererar på att visas på alla dina enheter. Om du avslutar prenumerationen på en podcast på en enhet gäller det för alla övriga enheter också.

När du skapar en anpassad station på en av dina enheter visas den också på dina andra enheter. Även stationsinställningarna synkroniseras. Om du tar bort en station kommer den också att tas bort från dina andra enheter.

Podcaster kommer ihåg var du är i uppspelningen, så du kan lyssna på en podcast på din iPhone, pausa den medan du åker hem och sedan fortsätta där du var på en annan enhet.

Om du vill sluta synka podcaster på iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Tryck på Inställningar > Podcaster.
  2. Stäng av Synka podcaster under Podcastinställningar.

Radera podcaster

Du kan sluta prenumerera på podcaster eller ta bort enskilda avsnitt i appen Podcaster.

Avsluta en prenumeration på en podcast

Gå till fliken Mina podcaster och leta reda på podcasten som du vill sluta prenumerera på. Svep åt vänster på podcastens namn och tryck på Radera.

Radera ett visst avsnitt

Hitta avsnittet du vill ta bort. Svep åt vänster på avsnittet och tryck på Radera.