Om appen Podcaster

Med appen Podcaster kan du hitta och lyssna på dina favoritpodcaster.

Appen Podcaster är ett perfekt ställe för att hitta, börja prenumerera på och spela upp podcaster på din iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV (4:e generationen).

Upptäcka podcaster

Utforska hundratusentals kostnadsfria ljud- och videopodcaster genom att bläddra på flikarna I blickfånget eller Topplistor.  Du kan också söka efter titel eller ämne.

Podcaster i blickfånget

Tryck på I blickfånget eller  om du vill bläddra i ett urval med podcaster, däribland nyheter. Tryck på Kategorier om du vill bläddra efter genre, som Konst, Företag, Komedi och annat.

Bläddra i Topplistor

Bläddra bland populära podcaster genom att trycka på Topplistor eller . Bläddra efter genre genom att trycka på Kategorier.

Söka efter podcasttitel eller ämne

Om du vill hitta en specifik podcast eller söka efter en podcast som passar dina intressen trycker du på Sök eller  och börjar skriva ett namn på en podcast eller ett ämne. I sökresultaten visas både program och separata avsnitt.

Lyssna på podcaster

Du kan strömma eller hämta podcaster hemma och på andra platser med din iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV (4:e generationen).

Strömma podcaster

Visa en podcasts infosida genom att trycka på den. Tryck sedan på namnet på avsnittet om du vill strömma det via Wi-Fi eller din mobilanslutning.

Om du vill strömma podcaster med mobildata slår du på Mobildata i Inställningar > Podcaster > Mobildata.

Hämta podcaster för lyssning offline

Tryck på  på en podcasts profilsida om du vill hämta podcasten så att du kan komma åt den när du inte är ansluten till Wi-Fi eller en internetanslutning.

Om du vill hämta podcaster med mobildata går du till Inställningar > Podcaster på din iPhone, iPad eller iPod touch och slår av Hämta endast via Wi-Fi. Maximal hämtningsstorlek är 100 MB per avsnitt.

Prenumerera på podcaster

Tryck på knappen Prenumerera på podcastens profilsida om du automatiskt vill få nya avsnitt när de blir tillgängliga.

Om du inte lyssnar på eller använder en podcastprenumeration inom 15 dagar pausas uppdateringarna. När du använder en prenumeration igen uppdateras den.

Prenumerera på podcaster från webben

Lägg till podcaster som du har hittat eller köpt online i ditt bibliotek genom att använda RSS-flödets webbadress som du fått av den som skapat podcasten. I listan Mina podcaster  trycker du på  i det övre vänstra hörnet. Tryck sedan på Lägg till podcast. Skriv eller klistra in webbadressen till podcasten och tryck sedan på Prenumerera. Podcasten visas i listan Mina podcaster.

Mina podcaster

Titta på nya avsnitt av podcaster som du prenumererar på genom att trycka på fliken Mina podcaster . Du kan slå på automatisk hämtning genom att trycka på  på podcastens infosida och välja det på menyn Hämta avsnitt.

När du har lyssnat på en hämtad podcast kan du spara den eller ta bort den från din iPhone, iPad eller iPod touch. I sektionen Spelade avsnitt som ska raderas sveper du åt vänster på den podcast du vill ta bort och trycker på Radera.

Ställa avsnitt i kö med Nästa

Du kan använda funktionen Nästa om du vill skapa uppspelningsköer för podcastavsnitt. Välj en podcast, tryck på  och tryck sedan på Lägg till i Nästa. Med Nästa kan du spela upp flera timmars innehåll utan att öppna appen Podcaster.

Du kan också skapa en station eller skapa en anpassad spellista med podcastavsnitt.

Organisera podcaster med stationer

Stationer är smarta spellistor som automatiskt uppdateras med de senaste avsnitten från dina utvalda podcaster. När du har valt podcaster till en station kan du ändra dess inställningar så att den bara innehåller ett visst antal avsnitt, ljud- eller videopodcaster eller ospelade avsnitt. Du kan också ange uppspelningsordningen och gruppera vissa avsnitt av samma podcast.

Så här skapar du en station:

1. I Mina podcaster  trycker du på
  2. Välj Lägg till station.
  3. Ange ett namn på stationen och tryck på Spara.
  4. Du kan lägga till en podcast i din station genom att trycka på den i listan med podcaster som du prenumererar på.
  5. Tryck på Stationsinställningar.
  6. Anpassa stationen genom att gå igenom och ändra inställningarna.
  7. Tryck på Klar. Din station syns högst upp på sidan Mina podcaster.

Synkronisera podcaster

Som standard synkroniserar appen Podcaster prenumerationer, stationer och uppspelningsposition mellan din iPhone, iPad, iPod touch och Apple TV (4:e generationen).

När du synkroniserar podcastprenumerationer visas det senaste avsnittet av varje podcast som du prenumererar på på alla dina enheter. Om du slutar prenumerera på en podcast på en enhet slutar du också att prenumerera på den på alla andra enheter.

Om du skapar en egen station på en av dina enheter syns den också på dina andra enheter. Stationens inställningar synkroniseras också. Om du tar bort en station tas den bort även från dina andra enheter.

Podcaster kommer ihåg din uppspelningsposition, så du kan börja lyssna på en podcast på din iPhone, pausa den när du kommer hem och fortsätta där du slutade på din Apple TV (4:e generationen).

Så här slutar du synka podcaster på din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Tryck på Inställningar > Podcaster.
  2. Under Podcastinställningar slår du av Synka podcaster.

Så här slutar du synka podcaster på din Apple TV (4:e generationen):

1. Välj Inställningar > Appar > Podcaster.
  2. Slå av Synka podcaster.