Hitta och ta bort dubbletter i ditt iTunes-bibliotek

Läs om hur du hittar och tar bort alla objekt som visas fler än en gång i ditt bibliotek på en Mac eller pc.

Hitta dubbletter

Du kan kontrollera om du har dubbletter genom att följa dessa steg:

1. Öppna iTunes. Kontrollera att du har den senaste versionen.
  2. Klicka på fliken Bibliotek och klicka sedan på Låtar på vänster sida i iTunes-fönstret.
  3. Välj Arkiv > Bibliotek > Visa dubblettobjekt i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret.
  4. Gruppera objekt genom att sortera på namn eller artist. Använd sedan andra kolumner för att bestämma vilka dubbletter du vill ta bort.

Matchningar baseras på låtnamnet och artisten. Om du har flera versioner av samma låt (exempelvis live- och studioversioner eller versioner från olika album) håller du ned alternativtangenten (Mac) eller skifttangenten (Windows) och väljer Arkiv > Bibliotek > Visa exakta dubblettobjekt. Då visas endast låtar som har samma namn, artist eller album.

Informationen i de andra kolumnerna som Tid, Utgivningsdatum och Genre kan även göra det lättare för dig att avgöra vilka objekt som du ska behålla och vilka du ska ta bort. Exempelvis visar kolumnen Spelningar vilken version av låten du har lyssnat mest på. Om du har aktiverat iCloud-musikbibliotek kanske du även vill använda kolumnerna iCloud-status och Typ för att göra det lättare för dig att bestämma.

Radera dubbletter

Följ dessa steg när du vill ta bort dubbletter från biblioteket:

1. Markera dubbletten du vill ta bort.
  2. Välj Låt > Radera i menyraden längst upp på skärmen eller längst upp i iTunes-fönstret.
  3. När du är klar med att radera dubbletter från biblioteket klickar du på Klar.