Undvika brus från effekter i GarageBand

Läs om hur du undviker brus från effekter i GarageBand.

Störs du av brus under tysta passager i dina Real Instrument-inspelningar? Inga problem – här är GarageBands brusgrind.

Effekter som dist, overdrive och förstärkarsimulatorer innebär att Real Instruments insignal förstärks. Förstärkningen kan medföra att annars ohörbara instrument- och bakgrundsljud förstärks. Med brusgrinden tas dessa oönskade ljud bort från effekterna.

Så här minskar du brus i en tyst passage:

1. Välj önskad låt.

2. Aktivera solospelning av låten genom att klicka på hörlurssymbolen.

3. Öppna fönstret med spårinformationen.

4. Expandera fönstret så att du kan se detaljerad information.

5. Markera kryssrutan Brusgrind.

6. Börja spela upp låten.

7. Justera reglaget så att bruset försvinner från tysta passager men så att instrumentet fortfarande hörs som vanligt på andra ställen.