Så här undviker du kvardröjande bild på Apple-skärmar

Om du lämnar en bild som inte ändras (till exempel en inloggningsskärm eller en skrivbordsbild) på skärmen under lång tid, kan du på vissa Apple LCD-skärmar se en svag kvarleva av bilden även efter att en ny bild har bytts ut. Det kallas ”kvardröjande bild”.

Du kan förhindra kvardröjande bilder genom att använda energisparfunktionen för att stänga av skärmen när den inte används eller genom att använda skärmsläckaren för att se till att en statisk bild inte visas på skärmen under långa perioder. Energisparfunktionen är mycket användbar eftersom lamporna för bakgrundsbelysning är avstängda under perioder av inaktivitet, vilket kan förlänga deras livslängd.

I sällsynta fall om en bild blir kvardröjande kan du vanligtvis bli av med den genom att följa dessa steg:

Först ställer du tillfälligt in energisparläget på, aldrig i viloläge. Visa sedan ett helt vitt mönster över hela skärmen under samma tid som den kvardröjande bilden visades på skärmen. Det gör du så här:

1. Skapa en helt vit bild i ett grafikprogram som Graphic Converter eller Photoshop och spara den som en JPEG-fil.

2. Använd det här som bilden för att visas av skärmsläckaren.

3. Sänk bildskärmens ljusstyrka (men stäng inte av) för att spara lamplivslängden för bakgrundsbelysningen.

4. Kontrollera att den kvardröjande bilden är borta.

5. Om det behövs upprepar du processen tills den kvardröjande bilden är borta.

6. Återskapa inställningarna för energisparläget.

Följ dessa steg för att skapa en helvit bild:

1. Öppna ditt grafikprogram.

2. Skapa en ny bildfil.

3. Använd upplösningen på din skärm (i pixlar) som höjd och bredd på din nya bild.

4. Spara din nya bild och välj JPEG som format.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.