Vilket videoinnehåll kan jag visa på min iPhone, iPad, iPod, dator eller Apple TV?

Lär dig mer om de olika typer av videoinnehåll som du kan spela upp på din iPhone, iPad, iPod, dator och Apple TV.

Den här artikeln har arkiverats och uppdateras inte längre av Apple.

Vilket videoinnehåll du kan visa varierar beroende på enhet.

iPhone, iPad och iPod

Du kan titta på följande typer av videoinnehåll på din iPhone, iPad och vissa iPod-modeller:

• Videoinnehåll som du har köpt eller hyrt från iTunes Store.
  • Videor som har konverterats till iPod med iMovie, Final Cut Pro och andra program.
  • Videopodcaster som har skapats för mobila enheter eller som har kodats för iPod. Lär dig mer om att lyssna på podcaster med en iOS-enhet.
  • Videofiler efter att du har skapat en ny version i iTunes (Arkiv > Skapa ny version > Skapa version för iPod eller iPhone).
  • Videofiler efter att du har skapat en ny version för iPad eller Apple TV i iTunes (Arkiv > Skapa ny version > Skapa version för iPad eller Apple TV).

Alla generationer av iPhone och iPad stöder videouppspelning. Bara vissa modeller av iPod stöder videouppspelning:

• iPod touch: Alla generationer.
  • iPod eller iPod classic: 5:e generationen eller senare.
  • iPod nano: 3:e, 4:e och 5:e generationen och 7:e generationen eller senare.
    iPod nano (6:e generationen) har inte stöd för videouppspelning.

Titta på videor på din iPhone, iPad eller iPod touch i appen Videor och på de iPod-modeller som stöder videouppspelning genom att välja Videor på hemskärmen.

Titta på video i bredbildsformat på din iPhone, iPad eller iPod

På iPhone, iPad, iPod touch och iPod nano (7:e generationen) behöver du inte ändra på några inställningar för att titta på video i bredbildsformat.

På iPod (5:e generationen) kan du slå på inställningen Widescreen.

1. Välj Videor > Videoinställningar.
  2. Slå på Widescreen.

Om du visar en film i bredbildsformat när Widescreen-inställningen är påslagen kommer svarta fält att visas ovanför och under bilden. Om Widescreen-inställningen är av blir de vänstra och högra sidorna av en video i bredbildsformat beskurna, och inga svarta fält visas. Inställningen har ingen effekt på videor som inte är i bredbildsformat.

På iPod classic och iPod nano (3:e generationen) eller senare kan du stänga av inställningen Helskärm.

1. Välj Videor > Videoinställningar.
  2. Slå av Helskärm.

Om du visar en film i bredbildsformat när Helskärm-inställningen är påslagen kommer svarta fält att visas ovanför och under bilden. Om Helskärm-inställningen är av blir de vänstra och högra kanterna av en video i bredbildsformat beskurna, och inga svarta fält visas. Inställningen har ingen effekt på videor som inte är i bredbildsformat.

Om videoformat

Du kan spela upp följande videoformat på enheterna ovan:

• H.264
    Filformat: M4V, MP4 och MOV
    Video: Upp till 768 kbit/s, 320 x 240, 30 rutor per sekund (fps), Baseline Profile upp till nivå 1.3.
    Ljud: AAC-LC upp till 160 kbit/s, 48 Khz med stereoljud.
  • MPEG-4
    Filformat: M4V, MP4 och MOV
    Video: Upp till 2,5 Mbit/s, 480 x 480, 30 fps, Simple Profile.
    Ljud: AAC-LC upp till 160 kbit/s, 48 Khz med stereoljud.

Nyare enheter kan även ha stöd för andra format. Se enhetens tekniska specifikationer för mer information.

Lär dig att ändra videokvalitet för iTunes Store-hämtningar så att du kan synkronisera videor med äldre iPod-enheter.

Mac eller PC

Du kan titta på följande typer av videoinnehåll med iTunes på datorn:

• Videoinnehåll som du har köpt eller hyrt från iTunes Store.
  • QuickTime- och MPEG-4-filmfiler som slutar på ”.mov”, ”.m4v” eller ”.mp4” och går att spela i QuickTime Player.
  • Video-podcaster.
  • Digitala kopior av Blu-Ray- eller DVD-skivor.

iTunes har inte stöd för att importera innehåll från DVD-videor. Du kan spara dina filmer från iTunes Store på DVD-skivor som säkerhetskopiering (om du har en DVD-brännare som stöds) men skivorna går inte att spela upp i en DVD-spelare.

Du ska alltid ha den senaste versionen av iTunes som stöds i ditt operativsystem. iTunes-kraven varierar beroende på version.

Filmer och TV-program från iTunes Store kräver en HDCP-kompatibel bildskärm för uppspelning.

Apple TV

Du kan titta på följande typer av videoinnehåll på din Apple TV:

• Videoinnehåll som du har köpt eller hyrt från iTunes Store.
  • Filmer skapade med iMovie Theater.
  • Videofiler efter att du har skapat en ny version för iPad eller Apple TV i iTunes (Arkiv > Skapa ny version > Skapa version för iPad eller Apple TV).
  • Videofiler från ditt bibliotek för Hemmadelning i iTunes.
  • Videor från tredjepartsleverantörer som använder Apple TV:s inbyggda appar.

Med en Apple TV kan du använda AirPlay för att strömma videor från din iPhone, iPad, iPod touch eller dator till din TV.

Om köpta videor

Videor som har köpts i iTunes Store har FairPlay DRM (Digital Rights Management) inbäddat i filerna. Filerna har ett format som kan synkroniseras till en iPhone, iPad eller iPod som kan spela upp videor.

Precis som med musik du köper i iTunes Store äger du de videor du köper. Du kan auktorisera upp till fem datorer att spela upp köpta videor, och du kan synkronisera videon till så många iOS-enheter och iPod-enheter du vill. En enhet kan innehålla köpt innehåll från upp till fem konton. iTunes tillåter inte att du lägger till data från ett sjätte konto.

Synkronisera videoinnehåll

Lär dig att synkronisera videor via WiFi eller via USB.

Synkronisering av musikvideor som hämtats från Apple Music stöds inte på några enheter. Om du använder en iPhone, iPad eller iPod touch kan du spara objekt från Apple Music direkt på enheten. iPod classic och iPod nano saknar stöd för innehåll från Apple Music.

Du kan synkronisera personliga videor med iTunes, förutsatt att videofilen är i ett format som iTunes kan omkoda. Lägg till filen i ditt iTunes-bibliotek och skapa sedan versioner som är optimerade för din enhet genom att välja Arkiv > Skapa ny version.

Läs om vad du ska göra om dina videor inte synkroniseras till iPhone, iPad eller iPod från iTunes.

Alla uppdateringar som du gör på enheten kan förändra iTunes-kraven på synkronisering.

Senast ändrad: