Presentappar, musik, filmer med mera från Apple

Hittade du något speciellt i App Store, iTunes Store eller Apple Books? Du kan skicka det till en vän eller familjemedlem. Och om du inte är säker på vad du vill ge bort kan du skicka ett presentkort via e-post.

Skicka en present

Presenter debiteras med din betalningsmetod, inte ditt Apple-ID-saldo.

Så skickar du en present från din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna App Store-, iTunes Store- eller Books-appen.
  2. Tryck på det du vill ge bort.
  3. Tryck på presentknappen:
    • I App Store trycker du på knappen Dela  och sedan på Ge bort app .
    • I iTunes Store trycker du på knappen Dela  och sedan på Present
    • I Books Store trycker du på Present .
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att anpassa och skicka din present.
  5. När presenten har skickats får mottagaren ett mejl. När han eller hon öppnar mejlet och klickar på Lös in hämtas objektet automatiskt till mottagarens enhet.

Så skickar du en present från din dator

1. Öppna Apple Music-appen, Apple Books eller iTunes.
  2. Öppna Book Store i Apple Books eller iTunes Store i Apple Music-appen. Ser du inte iTunes Store?
  3. Leta upp produkten som du vill ge bort.
  4. Klicka på nedåtpilen Visa menyn delningsalternativ bredvid objektets pris för att visa delningsalternativ.
    Apple Music-appen som visar nedåtpilen bredvid priset på ett album av Chance the Rapper.
  5. Välj Ge bort detta [produkttyp].
  6. Följ anvisningarna på skärmen för att anpassa och skicka din present.
  7. När presenten har skickats får mottagaren ett mejl. När han eller hon öppnar mejlet och klickar på Lös in hämtas objektet automatiskt till mottagarens enhet.

Skicka en present igen

Om mottagaren inte hittar mejlet med inlösningsknappen kan du skicka presenten igen.

Så skickar du en present från din iPhone, iPad eller iPod touch på nytt

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på ditt namn.
  3. Tryck på Medier och köp och sedan på Visa konto.
  4. Logga in med ditt Apple-ID.
  5. Tryck på Presenter.
  6. Tryck på presenten du vill skicka på nytt.
  7. Kontrollera att du har stavat rätt till mottagarens e-postadress. Om du behöver redigera mottagarens e-postadress trycker du på hans eller hennes e-postadress. Tryck sedan på den igen och ange rätt adress.
  8. Tryck på Skicka present på nytt. Om du inte ser Skicka present igen, har den redan lösts in.

Så skickar du en present från din dator på nytt

1. Öppna appen Musik. Eller om du använder en pc öppnar du iTunes.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto från menyraden i skärmens överkant. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
  3. Sidan Kontoinformation visas. Rulla till avsnittet Köphistorik och klicka på Hantera presenter.
  4. Klicka på Redigera bredvid presenten som du vill skicka på nytt.
  5. Kontrollera att du har stavat rätt till mottagarens e-postadress. Om du behöver redigera mottagarens e-postadress klickar du på e-postadressen och gör ändringar.
  6. Klicka på Skicka present igen.

Om ett problem uppstår när du skickar en present

• Mottagaren av din present måste ha ett Apple-ID i ditt land eller din region. Om du till exempel är i USA kan du inte skicka en present till en vän som bor i Australien.
  • I vissa regioner går det inte att skicka presenter. Tillgänglighet i butik varierar också beroende på land och region. Läs om vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.
  • Om du använder Familjedelning och Be om köp är aktiverat på ditt konto kan du inte köpa presenter.
  • Du kan inte ge bort enstaka låtar på en iPhone, iPad eller iPod touch. För att ge bort en låt använder du din Mac eller pc.
  • Du kan inte ge bort appar, tv-program eller filmer på en Mac eller pc. För att ge bort dessa objekt använder du en iPhone, iPad eller iPod touch.
  • Du kan inte ge bort kostnadsfria appar eller objekt. Dock kan du trycka på knappen Dela  eller nedåtpilen Visa delningsalternativ för att dela en länk till appen eller objektet.

Avbryta en present

Om du vill avbryta en present kan du kontakta Apple-supporten upp till två dagar före planerad leverans.

Skicka ett presentkort via mejl

Din mottagare kan lösa in ett presentkort från Apple, eller ett App Store- och iTunes-presentkort på sitt Apple-ID-saldo. Då kan han eller hon använda det saldot till att köpa prenumerationer som Apple Music, Apple Arcade eller Apple TV+. Mottagaren kan också köpa appar, filmer, böcker med mera från Apple.

Skicka ett presentkort via mejl.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.