Skicka App Store- och iTunes-presenter via e-post

Via App Store, iTunes Store och iBooks Store kan du ge bort pengar som butikskredit eller böcker, ljudböcker, musik, filmer, tv-program och appar.

Om du ser en app eller något annat objekt i App Store, iTunes Store eller iBooks Store som en vän eller familjemedlem skulle tycka om kan du köpa det med den betalningsmetod som du har registrerat för ditt Apple-ID. Du kan också skicka någon pengar som butikskredit för att köpa något i App Store, iTunes Store eller iBooks Store.

Om du vill skicka App Store- och iTunes-presenter behöver du:

• Den senaste versionen av iTunes på en Mac eller pc.
  • Den senaste versionen av iOS på en iPhone, iPad eller iPod touch.

Presentens mottagare måste ha ett Apple-ID i samma land eller region som du. Du kan till exempel inte skicka en App Store- och iTunes-present för 25 USD till en vän som bor i Norge.

När du köper App Store- och iTunes-presenter debiteras de med den betalningsmetod som du har registrerat för ditt Apple-ID även om du inte har någon butikskredit. Läs mer om hur du lägger till en betalningsmetod om du inte har sparat någon.

Möjligheten att skicka App Store- och iTunes-presenter finns inte i alla länder och regioner.

Från din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan ge bort belopp eller produkter.

Ge bort ett belopp

1. Öppna App Store-appen.
  2. Tryck på Idag och tryck på din bild eller profilsymbolen en blå cirkel med en blå person mot vit bakgrund i övre högra hörnet. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  3. Tryck på Skicka presentkort via e-post.
  4. Ange mottagarens e-postadress.
  5. Om du vill kan du lägga till ett meddelande.
  6. Tryck på det belopp du vill ge bort eller tryck på Annat om du vill ange ett annat belopp.
  7. Som standard skickas presenten direkt när du har köpt den. Om du vill att presenten ska skickas senare trycker du på Idag och anger det datum då du vill att presenten skickas.
  8. Tryck på Nästa längst upp till höger.
  9. Välj ett tema för presenten och tryck sedan på Nästa.
  10. Tryck på Köp och sedan på Köp nu för att bekräfta.

Ge bort en app eller ett annat objekt

1. Öppna App Store-, iTunes Store- eller iBooks-appen. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Leta reda på den produkt du vill ge bort. Du kan inte ge bort gratisobjekt.
  3. Tryck på blå cirkel med tre vita vågräta punkter i övre högra hörnet av appens produktsida i App Store. Tryck på symbolen Dela blå ruta med blå pil som pekar uppåt i övre högra hörnet på objektets sida i iTunes Store eller iBooks Store.
  4. Tryck på Present  .
  5. Ange mottagarens e-postadress.
  6. Om du vill kan du lägga till ett meddelande.
  7. Som standard skickas presenten direkt när du har köpt den. Om du vill att presenten ska skickas senare trycker du på Idag och anger det datum då du vill att presenten skickas.
  8. Tryck på Nästa längst upp till höger.
  9. Välj ett tema för presenten och tryck sedan på Nästa.
  10. Tryck på Köp och sedan på Köp nu för att bekräfta.

Du kan inte ge bort enstaka låtar med en iPhone, iPad eller iPod touch. Om du vill ge bort en enstaka låt kan du använda iTunes på en Mac eller pc.

Från din Mac eller pc

Du kan ge bort belopp eller produkter. Du kan inte ge bort appar från en Mac eller pc.

Ge bort ett belopp

1. Öppna eller iBooks och klicka sedan på iTunes Store eller iBooks Store. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Klicka på Skicka presenter under Snabblänkar till höger i iTunes eller iBooks.
  3. Ange mottagarens e-postadress.
  4. Lägg till ett meddelande.
  5. Välj det belopp du vill ge bort eller klicka på Annat om du vill ange ett annat belopp.
  6. Som standard skickas presenten direkt när du har köpt den. Om du vill att presenten ska skickas senare trycker du på Annat datum och anger det datum då du vill att presenten skickas.
  7. Klicka på Nästa längst ned till höger.
  8. Välj ett tema för din present och klicka sedan på Nästa.
  9. Bekräfta din present genom att klicka på Köp present. Det kan hända att du behöver autentisera ditt Apple-ID.

Ge bort ett objekt

1. Öppna iTunes eller iBooks. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Leta reda på den produkt du vill ge bort. Du kan inte ge bort gratisobjekt.
  3. Klicka på pilen till höger om produktpriset.
  4. Välj Ge bort detta [produkttyp] på menyn.
  5. Ange mottagarens e-postadress.
  6. Om du vill kan du lägga till ett meddelande.
  7. Som standard skickas presenten direkt när du har köpt den. Om du vill att presenten ska skickas senare trycker du på Annat datum och anger det datum då du vill att presenten skickas.
  8. Klicka på Nästa längst ned till höger.
  9. Välj ett tema för din present och klicka på Nästa.
  10. Bekräfta ditt köp av present genom att klicka på Köp present. Det kan hända att du behöver autentisera ditt Apple-ID.

Lösa in eller skicka en present på nytt

När någon skickar en present till dig får du ett e-postmeddelande som meddelar dig om detta. Tryck eller klicka på Lös in i e-postmeddelandet. Objektet öppnas och börjar hämtas. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.

Om du skickar en present och mottagaren inte får ett e-postmeddelande skickar du App Store- och iTunes-presenten på nytt. Du kan skicka en present på nytt så länge mottagaren inte har löst in den. Dubbelkolla att mottagarens e-postadress är rättstavad innan du skickar presenten på nytt.

Läs mer

• När mottagaren har löst in en App Store- och iTunes-present får avsändaren ett e-postmeddelande med en rad som lyder App Store- och iTunes-present till [e-postadress].
  • Du kan inte köpa en App Store- och iTunes-present med butikskredit.
  • Du kan inte ge bort appar eller andra objekt som är gratis.
  • Om du använder Familjedelning och Be om köp är aktiverat på ditt konto kan du inte köpa presenter.
  • Om du vill annullera en present kan du kontakta Apple-supporten upp till två dagar före planerad leverans.
  • Läs om hur du skickar en App Store- och iTunes-present på nytt.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.