Skicka en present från App Store, iTunes Store, Apple Books med mera

Du kan ge appar, musik, filmer, TV-program, böcker, ljudböcker och ge pengar som Apple-ID-kredit.

Om du hittar något speciellt i App Store, iTunes Store eller Apple Books, kan du ge bort det till en vän eller familjemedlem. Du kan också skicka någon pengar som Apple-ID-kredit så att de kan få iCloud-lagring, betala för prenumerationer som Apple Music eller köpa något från App Store, iTunes Store eller Apple Books.

Mottagaren av din present måste ha ett Apple-ID i ditt land eller din region. Om du till exempel är i USA kan du inte skicka en present till en vän som bor i Australien.

Du kan inte skicka presenter i alla länder och regioner. Tillgänglighet i butik varierar också beroende på land och region. Läs om vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.

Skicka en present

Skicka en present från din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna App Store-, iTunes Store- eller Books-appen. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Leta upp det du vill ge.
  3. Leta reda på och tryck på knappen Present:
    • I App Store trycker du på knappen Dela  och sedan på Ge bort app .
    • I iTunes Store trycker du på knappen Dela  och sedan på Present
    • I Books-appen trycker du på Present .
  4. Ange mottagarens e-postadress. Om du vill kan du lägga till ett meddelande.
  5. Som standard skickas presenten direkt när du har köpt den. Om du vill att presenten ska skickas senare trycker du på Idag och anger det datum då du vill att presenten skickas.
  6. Tryck på Nästa.
  7. Välj ett tema för presenten och tryck sedan på Nästa.
  8. Tryck på Köp och sedan på Köp nu för att bekräfta.

Du kan inte ge bort ett objekt som är gratis, men du kan trycka på knappen Dela  för att skicka någon en länk till objektet.

Skicka en present från din dator

1. Öppna musik-appen eller Apple Books. Eller på en pc öppnar du iTunes.
  2. Leta reda på objektet som du vill ge bort i iTunes Store eller Book Store.
  3. Klicka på knappen Visa delningsalternativ knappen Visa menyn delningsalternativ bredvid objektets pris.
    ITunes Store som visar ett album av Whitney som du kan skicka i present.
  4. Välj Ge bort detta [produkttyp] på menyn som dyker upp.
  5. Ange mottagarens e-postadress.
  6. Om du vill kan du lägga till ett meddelande.
  7. Som standard skickas presenten direkt när du har köpt den. Om du vill schemalägga presenten så att den skickas senare väljer du Annat datum och ställer sedan in ett datum.
    Sida för App Store- och iTunes-presentkort som visar var du anger mottagarens e-postadress och ett valfritt meddelande.
  8. Klicka på Nästa.
  9. Välj ett tema för din present och klicka på Nästa.
  10. Bekräfta ditt presentköp genom att klicka på Köp present.

Du kan inte ge bort ett objekt som är gratis, men du kan klicka på knappen Visa delningsalternativ knappen Visa delningsalternativmenyn för att dela en länk till objektet.

Skicka Apple-ID-kredit

När du skickar Apple-ID-kredit kan mottagaren använda den för att betala för iCloud-lagring, prenumerationer som Apple Music eller objekt från App Store, iTunes Store eller Apple Books.

Ge bort Apple-ID-kredit från din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna App Store-appen.
  2. Klicka på ditt foto eller inloggningsknappen  längst upp på skärmen. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  3. Tryck på Skicka presentkort via e-post.
    iPhone som visar alternativet att skicka presentkort via e-post.
  4. Ange mottagarens e-postadress. Om du vill kan du lägga till ett meddelande.
  5. Tryck på det belopp du vill ge bort eller tryck på Annat om du vill ange ett annat belopp.
  6. Som standard skickas presenten direkt när du har köpt den. Om du vill att presenten ska skickas senare trycker du på Idag och anger det datum då du vill att presenten skickas.
  7. Tryck på Nästa.
  8. Välj ett tema för presenten och tryck sedan på Nästa.
  9. Tryck på Köp och sedan på Köp nu för att bekräfta.

Ge bort Apple-ID-kredit från din dator

1. Öppna iTunes Store i appen Musik eller Book Store i Apple Books. Eller på en pc öppnar du iTunes.
  2. Klicka på Skicka present under Snabblänkar.
    iTunes Store på Mac visar snabblänkar som inkluderar Skicka present och Lösa in.
  3. Ange mottagarens e-postadress.
  4. Lägg till ett meddelande.
  5. Välj det belopp du vill ge bort eller klicka på Annat om du vill ange ett annat belopp.
  6. Som standard skickas presenten direkt när du har köpt den. Om du vill att presenten ska skickas senare trycker du på Annat datum och anger det datum då du vill att presenten skickas.
    Sida för App Store- och iTunes-presentkort som visar var du anger mottagarens e-postadress och ett valfritt meddelande som t.ex. Grattis på födelsedagen.
  7. Klicka på Nästa.
  8. Välj ett tema för din present och klicka sedan på Nästa.
  9. Bekräfta din present genom att klicka på Köp present.

Skicka en present igen

När du skickar en present till någon får de ett e-postmeddelande. I e-postmeddelandet kan de trycka eller klicka på Lös in om de vill lösa in presenten. Objektet öppnas och hämtas till enheten eller datorn. Då får du ett e-postmeddelande med en rad som säger ”App Store & iTunes present för [e-postadress].”

Om du skickar en present och mottagaren inte får ett e-postmeddelande skickar du presenten igen.

Skicka en present igen från din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på ditt namn och sedan på iTunes & App Store.
  3. Tryck på ditt Apple-ID längst upp på skärmen och tryck sedan på Visa Apple-ID. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
  4. Tryck på Presenter. Om du inte ser några presenter har du inte köpt några presenter med detta Apple-ID nyligen.
  5. Tryck på presenten du vill skicka på nytt.
  6. Tryck på Skicka present på nytt. Om du inte ser Skicka present igen, har den redan lösts in.
    Se till att mottagarens e-postadress är rättstavad innan du skickar presenten på nytt. Om du behöver redigera eller ändra mottagarens e-postadress trycker du på mottagarens e-postadress på skärmen med presentinformation.

Skicka en present igen från din dator

1. Öppna musik-appen eller Apple Books. Eller om du använder en pc öppnar du iTunes.
  2. Välj Konto > Visa mitt konto från menyraden i skärmens överkant. (I Apple Books väljer du Affär > Visa mitt Apple-ID.) Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
  3. På sidan Kontoinformation bläddrar du till avsnittet Köphistorik och klickar på Hantera presenter.
    Om du inte ser Hantera presenter har du inte köpt några App Store- och iTunes-presenter med detta Apple-ID nyligen.
  4. Klicka på Visa bredvid presenten som du vill skicka igen.
  5. Klicka på Skicka present igen. Se till att mottagarens e-postadress är rättstavad innan du skickar presenten på nytt. Om du vill redigera mottagarens e-postadress ändrar du adressen i rutan under Mottagare.

Läs mer

• Om du vill annullera en present kan du kontakta Apple-supporten upp till två dagar före planerad leverans.
  • Presenter debiteras den betalningsmetod som du har registrerat för ditt Apple-ID, även om du har kreditsaldo tillgängligt.Du kan inte köpa en present med kredit.
  • Om du använder Familjedelning och Be om köp är aktiverat på ditt konto kan du inte köpa presenter.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.