Skicka App Store- och iTunes-presenter med e-post

Via App Store, iTunes Store och Apple Books kan du ge bort pengar som butikskredit eller böcker, ljudböcker, musik, filmer, tv-program och appar.Läs om hur du skickar eller löser in en present.

Har du sett en app eller något annat i App Store, iTunes Store eller Apple Books som en vän eller familjemedlem skulle gilla? Du kan köpa den åt hen med den betalningsmetod som du har registrerat för ditt Apple-ID. Läs mer om hur du lägger till en betalningsmetod om du inte har sparat någon. Du kan också skicka någon pengar som butikskredit för att köpa något i App Store, iTunes Store eller Apple Books.

Du behöver följande om du vill skicka App Store- och iTunes-presenter1:

• Den senaste versionen av iTunes på en Mac eller PC.
  • Den senaste versionen av iOS på en iPhone, iPad eller iPod touch.

Presentens mottagare måste ha ett Apple-ID i samma land eller region som du. Du kan till exempel inte skicka en App Store- och iTunes-present för 25 USD till en vän som bor i Norge.

1. Möjligheten att skicka App Store- och iTunes-presenter finns inte i alla länder och regioner.

Från din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan ge bort belopp eller produkter.

iPhone med sidan Skicka present öppen i App Store-appen, med ett meddelande som lyder Grattis.

Ge bort ett belopp

1. Öppna App Store-appen.
  2. Tryck på Idag och tryck sedan på din bild eller profilsymbolen Profilsymbol längst upp till höger. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  3. Tryck på Skicka presentkort via e-post.
  4. Ange mottagarens e-postadress. Om du vill kan du lägga till ett meddelande.
  5. Tryck på det belopp du vill ge bort eller tryck på Annat om du vill ange ett annat belopp.
  6. Som standard skickas presenten direkt när du har köpt den. Om du vill att presenten ska skickas senare trycker du på Idag och anger det datum då du vill att presenten skickas.
  7. Tryck på Nästa längst upp till höger.
  8. Välj ett tema för presenten och tryck sedan på Nästa.
  9. Tryck på Köp och sedan på Köp nu för att bekräfta.

iPhone med sidan Skicka present öppen i iTunes Store, med ett meddelande som lyder Har du sett den här? Jag tror att du skulle gilla den.

Ge bort en app eller ett annat objekt

1. Öppna App Store-, iTunes Store- eller Books-appen.Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Leta reda på den produkt du vill ge bort. Du kan inte ge bort gratisobjekt.
  3. I App Store trycker du på knappen Mer längst upp till höger på appens produktsida och sedan på Ge bort app knappen Ge bort. I iTunes Store trycker du på knappen Dela och sedan på Ge bort knappen Ge bort.I Books-appen trycker du på Ge bort knappen Ge bort.
  4. Ange mottagarens e-postadress. Om du vill kan du lägga till ett meddelande.
  5. Som standard skickas presenten direkt när du har köpt den. Om du vill att presenten ska skickas senare trycker du på Idag och anger det datum då du vill att presenten skickas.
  6. Tryck på Nästa längst upp till höger.
  7. Välj ett tema för presenten och tryck sedan på Nästa.
  8. Tryck på Köp och sedan på Köp nu för att bekräfta.

Du kan inte ge bort enstaka låtar med en iPhone, iPad eller iPod touch. Om du vill ge bort en enstaka låt kan du använda iTunes på en Mac eller pc.

Från din Mac eller pc

Du kan ge bort belopp eller produkter. På en Mac kan du ge bort produkter från iTunes Store eller böcker från Apple Books. På en pc kan du ge bort produkter från iTunes Store. Du kan inte ge bort appar från en Mac eller pc.

Ge bort ett belopp

1. Öppna iTunes eller Books och klicka sedan på Store eller Book Store. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Klicka på Skicka present under Snabblänkar till höger i iTunes eller Books.
  3. Ange mottagarens e-postadress.
  4. Lägg till ett meddelande.
  5. Välj det belopp du vill ge bort eller klicka på Annat om du vill ange ett annat belopp.
  6. Som standard skickas presenten direkt när du har köpt den. Om du vill att presenten ska skickas senare trycker du på Annat datum och anger det datum då du vill att presenten skickas.
    Presentsida i App Store och iTunes med ett meddelande som lyder Grattis och ett belopp på 30 USD.
  7. Klicka på Nästa längst ned till höger.
  8. Välj ett tema för din present och klicka sedan på Nästa.
  9. Bekräfta din present genom att klicka på Köp present. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
    Sidan Bekräfta presenten, som visar belopp, meddelande, datum då presenten skickas och e-postadress till avsändare och mottagare.

Ge bort en produkt

1. Öppna iTunes eller Books. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Leta upp produkten som du vill ge bort. Du kan inte ge bort gratisobjekt.
  3. Klicka på pilen till höger om produktens pris Visa menyknapp med delningsalternativ.
    Ett album i iTunes Store med en pil bredvid albumets pris.
  4. Välj Ge bort detta [produkttyp] på menyn.
  5. Ange mottagarens e-postadress.
  6. Om du vill kan du lägga till ett meddelande.
  7. Som standard skickas presenten direkt när du har köpt den. Om du vill att presenten ska skickas senare trycker du på Annat datum och anger det datum då du vill att presenten skickas.
    Presentsidan i App Store och iTunes med ett album markerat och ett meddelande som lyder Jag tänkte att du skulle gilla den här. Ha så roligt!
  8. Klicka på Nästa längst ned till höger.
  9. Välj ett tema för din present och klicka på Nästa.
  10. Bekräfta ditt presentinköp genom att klicka på Köp present. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.
    Sidan Bekräfta present, som visar albumets namn, pris och e-postadress till avsändare och mottagare.

Lösa in eller skicka en present på nytt

När någon skickar en present till dig får du ett e-postmeddelande som meddelar dig om detta. Tryck eller klicka på Lös in i e-postmeddelandet. Objektet öppnas och börjar hämtas. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID.

Om du skickar en present och mottagaren inte får ett e-postmeddelande skickar du App Store- och iTunes-presenten på nytt. Du kan skicka en present på nytt så länge mottagaren inte har löst in den. Dubbelkolla att mottagarens e-postadress är rättstavad innan du skickar presenten på nytt.

Avboka en present eller ta reda på om en present har blivit inlöst

När mottagaren har löst in en App Store- och iTunes-present får du ett e-postmeddelande med en rad som lyder App Store- och iTunes-present till [e-postadress].

Om du vill avboka en present kan du kontakta Apple-supporten upp till två dagar före planerad leverans.

Läs mer

• När du köper App Store- och iTunes-presenter debiteras de med den betalningsmetod som du har registrerat för ditt Apple-ID även om du inte har någon butikskredit. Du kan inte köpa en App Store- och iTunes-present med butikskredit.
  • Om du använder Familjedelning och Be om köp är aktiverat på ditt konto kan du inte köpa presenter.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.