Så här avgör du om Bonjour för Windows har installerats korrekt

Här följer några sätt du kan avgöra om Bonjour för Windows fungerar korrekt efter att du har installerat det.

Den här artikeln har arkiverats och uppdateras inte längre av Apple.

Markera verktygsfältet i Internet Explorer

1. Starta Internet Explorer.
  2. I webbläsarens verktygsfält ska du se en symbol för Bonjour (en virvlande symbol). Om du inte ser en symbol för Bonjour är inte mjukvaran installerad på din dator (se Avinstallera och installera om nedan).
  3. Om du ser symbolen klickar du på den för att visa ett fönster som listar tillgängliga Bonjour-tjänster på nätverket. Om du ser det här fönstret fungerar mjukvaran normalt.

Om Bonjour slutar fungera som förväntat är det lättaste sättet att få det att fungera igen att avinstallera och installera om mjukvaran (se nedan).

Fatta tag i en meny från Explorer-fält

Om fönstret för din webbläsare Internet Explorer inte visar ett verktygsfält där du kan titta efter Bonjour-symbolen (verktygsfältet kan vara avaktiverat på vissa datorer), går du till Explorer-fälts undermeny istället. Du kan använda Bonjour-menyobjektet för att duplicera funktionen på dess symbol för verktygsfält. Så här hittar du det:

1. Klicka på menyn Visa och peka på Explorer-fält.
  2. In undermeny ska visas med Bonjour listat som ett menyobjekt om mjukvaran är installerad.
  3. Klicka på Bonjour för att visa en webbläsarpanel till vänster som listar tillgängliga Bonjour-tjänster på nätverket.

Avinstallera och installera om

Om inget av de objekt som beskrivs ovan finns när du har installerat Bonjour provar du att avinstallera och installera om mjukvaran.

1. Gå till Kontrollpanelen och klicka på Lägg till eller ta bort program.
  2. Välj Bonjour i listan.
  3. Klicka på Ändra/Ta bort.
  4. Välj Ta bort och följ sedan instruktionerna på skärmen.
  5. Installera om Bonjour för Windows från Apples webbplats, eller från det medie du fick det på.