Om Windows-brandväggen blockerar iTunes

Om du inte lägger till iTunes som undantag kan Windows-brandväggen hindra iTunes åtkomst till internet.

Så här undviker du att brandväggen på Windows-datorn blockerar iTunes:

1. Tryck på Windows-tangenten på tangentbordet. Om det inte finns någon Windows-tangent på tangentbordet trycker du på i stället på tangenterna Control (Ctrl) och Escape (Esc).
  2. Klicka på förstoringsglaset eller sökfältet. Skriv firewall.cpl i sökfältet.
  3. Klicka på firewall.cpl. Fönstret för Windows-brandväggen öppnas.
  4. Windows 10 och 8: Klicka på Tillåt en app eller funktion i Windows-brandväggen.
  5. Windows 7: Klicka på Tillåt att ett program eller en funktion passerar Windows-brandväggen.
  6. Klicka på Ändra inställningar.
  7. Se till att iTunes är valt för både privata och offentliga nätverk.
    Kontrollera att Bonjour är valt endast för privata nätverk.
  8. Om programmen inte finns i listan:
    Windows 10 och 8: Klicka på Tillåt en annan app.
    Windows 7: Klicka på Tillåt ett annat program.
  9. Om iTunes inte visas i listan klickar du på Bläddra och går till iTunes-programmet som finns i C:\Program\iTunes\.
    Om Bonjour inte visas i listan klickar du på Bläddra och går till mDNSResponder som finns i C:\Program\Bonjour\.
  10. När du har markerat ett av programmen klickar du på Öppna.
  11. Windows 10 och 8: Klicka på Lägg till i fönstret Lägg till en app.
    Windows 7: Klicka på Lägg till i fönstret Lägg till ett program.
  12. Windows 10 och 8: I fönstret Tillåtna appar klickar du på OK.
    Windows 7: I fönstret Tillåtna program klickar du på OK.
  13. Stäng fönstret Windows Brandvägg.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.