Om Firmware Restoration CD (Intel-baserade Mac-datorer)

Den här artikeln innehåller information om Firmware Restoration CD som medföljer Intel-baserade Mac-datorer.

Firmware Restoration CD kan återställa fast mjukvara för en Intel-baserad Macintosh-dator.

Obs! Om du återställer din fasta mjukvara kommer vissa av datorns inställningar att återställas till standardinställningarna.

Du kan bara använda detta för att återställa fast mjukvara efter en avbruten eller misslyckad uppdatering. Om din dator redan befinner sig i detta tillstånd måste du hämta programvaran och skapa CD-skivan på en annan Macintosh-dator, eller så kan du ta datorn till en Apple Store-butik eller ett auktoriserat Apple-serviceställe för att återskapa mjukvaran. Denna cd kan skapas på antingen en PowerPC- eller Intel-baserad Mac, men fungerar bara med Intel-baserade Mac-datorer.

Obs! Denna cd kan inte användas för att återställa en Intel-baserad Macintosh-dators fasta mjukvara till en tidigare version om en lyckad uppdatering redan har utförts.

Hämta rätt Firmware Restoration CD-avbildning

Du kan hämta mjukvaran för Firmware Restoration CD från Apple Hämtningsbara filer. Olika datorer använder olika versioner av återställnings-cd-skivan. En tabell på varje hämtningssida identifierar vilken modell som är lämplig för vilken återställnings-cd-avbildning. Om du vill se din Mac-dators modellinformation (modellidentifierare), följer du dessa steg på den dator där cd-skivan ska användas:

1. Från Apple-menyn väljer du Om den här datorn.

2. Klicka på knappen Mer info. Detta öppnar Systeminformation.

3. Modellidentifieraren finns i maskinvaruöversikten, vilket är det första fönstret du bör se. Det ser ut ungefär så här: "MacBookPro 2,1".

4. Jämför modellinformationen med listan på hämtningssidan för att välja rätt återställnings-cd-avbild att hämta för din dator.

Återställa fast mjukvara med en Firmware Restoration CD

För att återställa din dators fasta mjukvara måste du först skapa en cd med skivavbildningen med namnet "FirmwareRestorationCD.dmg" genom att följa dessa steg:

1. Öppna Skivverktyg (finns på /Program/Verktyg).

2. Klicka på symbolen Bränn eller välj menyalternativet "Bränn..." från menyn Bilder.

3. Navigera dit FirmwareRestorationCD.dmg finns och klicka på knappen Bränn.

4. Sätt i en tom inspelningsbar cd-skiva

5. Klicka på knappen Bränn för att skapa Firmware Restoration CD. Filerna bränns till skivan.

• Använd sedan Firmware Restoration CD för att återskapa din fasta mjukvara:

6. Se till att datorn du försöker återställa är ansluten till ett eluttag.

7. Slå på datorn och fortsätt att hålla ned strömbrytaren. LED-lampan för viloläge blinkar snabbt, sedan långsamt och sedan snabbt (tre snabba blinkningar, tre långsamma blinkningar, tre snabba blinkningar).

• På Mac-datorer som inte har en vilolampa används istället ljud. Håll ned strömbrytaren tills du hör tre långa ljud, sedan tre korta ljud och sedan tre långa ljud.

• På Mac-datorer som använder en optisk enhet med fack, öppnas facket så att återställnings-cd:n kan sättas in.

8. Sätt i Firmware Restoration CD medan lamporna blinkar eller du hör ljud och släpp sedan strömbrytaren. Du hör en lång ton när återställningsprocessen har startat.

En förloppsindikator visas under en Apple-logotyp på en grå skärm. Förloppsindikatorn visar att den fasta mjukvaran uppdateras. Koppla inte från strömmen, stäng av eller starta om datorn under uppdateringen. Om du gör det måste du starta återställningsprocessen igen från steg 6.

Datorn startar om automatiskt efter att den fasta mjukvaran har uppdaterats.