Problem med att installera om iTunes för Windows

Läs om hur du löser problem med att installera iTunes för Windows.

1. Se till att använda ett administratörskonto.

När du ska installera iTunes måste du logga in på datorn med ett administratörslösenord. Om du är osäker på om du har ett administratörskonto läser du Windows 7: Hur loggar jag in som administratör? Du kan också titta efter i datorns hjälpsystem, kontakta IT-avdelningen eller besöka support.microsoft.com om du behöver mer hjälp.

2. Installera de senaste Windows-uppdateringarna från Microsoft.

Du kan hämta de senaste uppdateringarna genom att besöka webbplatsen Microsoft Windows Update. För iTunes för Windows krävs Windows XP, Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8 med den senaste Service Pack-versionen installerad. Om du inte kan installera uppdateringarna kan du också titta efter i datorns hjälpsystem, kontakta IT-avdelningen eller besöka support.microsoft.com om du behöver mer hjälp.

3. Hämta den senaste versionen av iTunes.

Den senaste versionen av iTunes finns att hämta på http://www.apple.com/se/itunes/download/.

4. Reparera en tidigare installerad version av iTunes.

Om iTunes redan är installerat på datorn:
    • Leta reda på iTunesSetup eller iTunes64Setup på datorn.
    • Högerklicka på filen.
      • Windows Vista, Windows 7 och Windows 8: Välj Kör som administratör.
      • Windows XP: Välj Öppna.
    • Klicka på guiden och gå igenom den för att reparera iTunes.

5. Ta bort iTunes från datorn.

Ta bort och installera om iTunes och andra programvarukomponenter för Windows XP
    Ta bort och installera om iTunes och andra programvarukomponenter för Windows Vista, Windows 7 och Windows 8

Låtar som du har köpt från iTunes Store eller importerat från CD-skivor sparas i mappen Min musik som standard. De tas inte bort när du tar bort iTunes.

6. Avaktivera programvara som ger upphov till konflikt.

I Windows kan vissa bakgrundsprocesser skapa problem för andra program och processer. Dessa konflikter kan förhindra installationen av program som iTunes. Avaktivera processer som ger upphov till konflikter genom att starta datorn med MSConfig:
    Vissa säkerhetsprogramvaror tillverkade av tredje part kan inte avaktiveras med MSConfig. Om du har installerat säkerhetsprogramvara och har problem med att installera iTunes eller QuickTime för Windows kan du behöva avaktivera eller avinstallera säkerhetsprogramvara för att lösa installationsproblem.

7. Starta om datorn.

8. Installera iTunes.

Ytterligare hjälp

Om du inte kan lösa problemet med hjälp av stegen i den här artikeln kanske du kan hitta en lösning genom att söka på Microsofts supportwebbplats.

Om du fick felmeddelanden angående otillgängliga registernycklar under installationen provar du stegen som beskrivs i Fel vid öppning av nyckel i installationsprogrammet för iTunes, QuickTime eller Apple-komponenter för Windows.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: