Om det inte går att installera eller uppdatera iTunes för Windows

Läs om vad du kan göra om det inte går att installera eller uppdatera iTunes på en Windows-PC.

Om du hämtade en version av iTunes från Apples webbplats använder du stegen i den här artikeln.

Om du har Windows 10 kan du också hämta iTunes från Microsoft Store. Om du har problem med att installera iTunes från Apples webbplats hämtar du iTunes från Microsoft Store. Om du inte kan hämta eller uppdatera iTunes från Microsoft Store kontaktar du Microsoft för hjälp.

Om du inte kan installera iTunes på din Windows-PC från Apples webbplats, eller om du ser ”error 2” eller ”Apple Application Support was not found” efter att du har installerat mjukvaran, följer du stegen nedan.

Om du ser ett annat fel när du försöker köra iTunes lär du dig hur du löser oväntade avbrotts- eller startproblem.

Kontrollera att du har loggat in på datorn som administratör

Om du är osäker på om du har ett administratörskonto läser du Windows 7: Hur loggar jag in som administratör

Du kan också titta efter i datorns hjälpsystem, kontakta IT-avdelningen eller besöka support.microsoft.com/sv-se om du behöver mer hjälp.

Installera de senaste Windows-uppdateringarna från Microsoft

Du kan hämta de senaste uppdateringarna genom att besöka webbplatsen Microsoft Windows Update.

För iTunes för Windows krävs Windows 7 eller senare med den senaste Service Pack-versionen installerad. Om du inte kan installera uppdateringarna kan du också titta efter i datorns hjälpsystem, kontakta IT-avdelningen eller besöka support.microsoft.com/sv-se om du behöver mer hjälp.

Hämta den senaste versionen av iTunes som stöds för din PC

Hämta iTunes från Apples webbplats och klicka sedan på Hämta för att hämta iTunes-installationsprogrammet. Klicka på Spara (inte på Kör) i dialogrutan som visas.

Om du har Windows 10 kan du hämta iTunes från Microsoft Store. Om du hämtar iTunes från Microsoft Store ska du inte behöva följa resten av stegen i den här artikeln. Om du hämtade iTunes från Apples webbplats fortsätter du nedan.

Reparera iTunes

Högerklicka på installationsprogrammet som du hämtade i steg 3 – det heter iTunesSetup eller iTunes6464Setup – och välj Kör som administratör.

Om du har installerat iTunes förut, visas en fråga om du vill reparera programvaran.

När reparationen är klar, startar du om datorn och försöker starta iTunes.

Ta bort komponenter som har lämnats kvar av en tidigare installation

Om det inte går att installera eller reparera iTunes kan du behöva ta bort komponenter som har blivit kvar från en tidigare installation av iTunes och sedan installera om.

Läs om hur du tar bort och installerar om iTunes och andra mjukvarukomponenter för Windows Vista och senare.

Låtar som du har köpt från iTunes Store eller importerat från CD-skivor sparas som standard i mappen Min musik. Din musik raderas inte om du raderar iTunes.

Inaktivera mjukvara som ger upphov till konflikt

Vissa bakgrundsprocesser kan orsaka problem som hindrar program som iTunes från att installeras.

Om du har installerat säkerhetsprogramvara och har problem med att installera iTunes för Windows kan du behöva inaktivera eller avinstallera säkerhetsprogramvara för att lösa problem.

Starta om datorn

Efter omstarten försöker du installera iTunes igen.

Mer hjälp

Om du ser ett varningsmeddelande om Windows Installer-paket följer du de här stegen för att försöka reparera mjukvaran via Kontrollpanelen i Windows.

Om du inte kan lösa problemet med hjälp av stegen i den här artikeln kanske du kan hitta en lösning genom att söka på Microsofts supportwebbplats.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.