Om det inte går att installera eller uppdatera iTunes för Windows

Läs om vad du kan göra om det inte går att installera eller uppdatera iTunes på en Windows-PC.

Om du inte kan installera iTunes på en Windows-PC, eller om du ser ”fel 7” eller ”fel 2” när du har installerat programvaran, följer du stegen nedan i angiven ordning.

Om du ser ett annat fel när du försöker starta iTunes följer du stegen i iTunes för Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8: Åtgärda oväntade avbrotts- eller startproblem.

1. Kontrollera att du har loggat in på datorn som administratör.

Om du är osäker på om du har ett administratörskonto läser du Windows 7: Hur loggar jag in som administratör? Du kan också titta efter i datorns hjälpsystem, kontakta IT-avdelningen eller besöka https://support.microsoft.com/sv-se om du behöver mer hjälp.

2. Installera de senaste Windows-uppdateringarna från Microsoft.

Du kan hämta de senaste uppdateringarna genom att besöka webbplatsen Microsoft Windows Update. För iTunes för Windows krävs Windows XP, Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8 med den senaste Service Pack-versionen installerad. Om du inte kan installera uppdateringarna kan du också titta efter i datorns hjälpsystem, kontakta IT-avdelningen eller besöka support.microsoft.com/sv-se om du behöver mer hjälp.

3. Besök iTunes hämtningssida. Klicka på Hämta nu om du vill hämta installationsprogrammet för iTunes. Klicka på Spara (inte på Kör) i dialogrutan som visas.

4. Högerklicka på iTunesSetup eller iTunes6464Setup (installationsprogrammet som du hämtade i steg 3).

Om du har Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8: Välj Kör som administratör.
    Om du har Windows XP: Välj Öppna.

Om du har installerat iTunes tidigare visas en fråga om du vill reparera programvaran.

När reparationen är klar startar du om datorn och försöker starta iTunes.

5. Om det inte går att installera eller reparera iTunes kan du behöva ta bort komponenter som har blivit kvar från en tidigare installation av iTunes och sedan installera om.

Ta bort och installera om iTunes och andra programvarukomponenter för Windows XP.
    Ta bort och installera om iTunes och relaterade programvarukomponenter för Windows Vista, Windows 7 och Windows 8.

Låtar som du har köpt från iTunes Store eller importerat från CD-skivor sparas som standard i mappen Min musik. Din musik raderas inte om du raderar iTunes.

6. Inaktivera programvara som ger upphov till konflikt.

Vissa bakgrundsprocesser kan orsaka problem som hindrar program som iTunes från att installeras.

Om du har installerat säkerhetsprogramvara och har problem med att installera iTunes för Windows kan du behöva inaktivera eller avinstallera säkerhetsprogramvara för att lösa problemen.

7. Starta om datorn.

8. När du har startat om och justerat programvaran som körs på datorn installerar du iTunes igen.

Mer hjälp

Om du inte kan lösa problemet med hjälp av stegen i den här artikeln kanske du kan hitta en lösning genom att söka på Microsofts supportwebbplats.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: