Ställa in Apple TV Remote på iPhone, iPad eller iPod touch

Med Apple TV Remote-appen eller Apple TV Remote i Kontrollcenter kan du styra en Apple TV eller AirPlay 2-kompatibel smart-tv med din iPhone, iPad, eller iPod touch.

Remote-appsymbolen

Med den senaste iOS-versionen läggs Apple TV Remote automatiskt till i Kontrollcenter så att du snabbt kan navigera i och styra din Apple TV eller AirPlay 2-kompatibla smart-tv direkt från låsskärmen på en iOS-enhet.

Om du har tappat bort eller inte har den fjärrkontroll som följde med din Apple TV läser du om vad du kan göra.

Ställa in Apple TV Remote i Kontrollcenter

Om du har ställt in iOS-enheten på att styra din Apple TV, läggs Apple TV Remote automatiskt till i Kontrollcenter när du uppdaterar till den senaste versionen av iOS.

Om du inte har ställt in iOS-enheten för att styra Apple TV eller har en tidigare version av iOS, kan du lägga till Apple TV Remote manuellt i Kontrollcenter. Gå bara till Inställningar > Kontrollcenter > Anpassa reglage och tryck på Lägg till bredvid Apple TV Remote.

Om du vill använda Apple TV Remote med en AirPlay 2-kompatibel smart-tv lägger du till din smart-tv i Hem-appen och tilldela den till ett rum.

Ställ sedan in Apple TV Remote i Kontrollcenter:

1. Öppna Kontrollcenter:
    • På iPhone X eller senare eller iPad med iOS 12 eller senare sveper du nedåt från skärmens övre högra hörn.
    • På iPhone 8 eller tidigare eller iOS 11 eller tidigare sveper du uppåt från skärmens underkant.
  2. Tryck på Apple TV Remote.
  3. Tryck på din Apple TV eller smart-tv från listan.
  4. Ange den fyrsiffriga lösenkoden som visas på tv-skärmen.

Apple TV Remote i Kontrollcenter fungerar bara med Apple TV 4K, Apple TV HD eller en AirPlay 2-kompatibel smart-tv.

Ställa in Apple TV Remote-appen

Om du vill fjärrstyra en Apple TV (3:e generationen) hämtar du Apple TV Remote från App Store.

1. Kontrollera att du har den senaste programvaran för Apple TV och iOS-enheten.
  2. Hämta Apple TV Remote-appen från App Store på en iPhone, iPad eller iPod touch. Om du redan har den kontrollerar du att det är den senaste versionen. Öppna App Store och tryck på Uppdateringar.
  3. Anslut iOS-enheten till samma wifi-nätverk som din Apple TV.
  4. Öppna Apple TV Remote-appen på iOS-enheten och markera namnet på din Apple TV. Ser du det inte?
  5. Öppna Inställningar > Allmänt > Fjärrkontroller på din Apple TV och ange den fyrsiffriga koden som visas på din iOS-enhet. Om koden inte visas och du kan styra din Apple TV, är din iOS-enhet redan parkopplad och du kan börja använda appen.

Apple TV Remote-appen fungerar också med Apple TV 4K och Apple TV HD. Du kan inte styra en AirPlay 2-kompatibel smart-tv med Apple TV Remote-appen.

Få hjälp

Testa följande steg om du inte kan ställa in Apple TV Remote i Kontrollcentereller Apple TV Remote-appen. Kontrollera om du kan ställa in appen efter varje steg:

1. Kontrollera att din iPhone, iPad eller iPod touch är ansluten till samma trådlösa nätverk som din Apple TV eller AirPlay 2-kompatibla smart-tv. Gå till Inställningar > Wi-Fi på iOS-enheten. Gå till inställningar > Nätverk på din Apple TV.
  2. Kontrollera att din iPhone, iPad eller iPod touch är uppdaterad till den senaste iOS-versionen och att din Apple TV är uppdaterad till den senaste versionen av tvOS.
  3. Starta om din Apple TV eller AirPlay 2-kompatibla smart-tv. Testa även att starta om din iPhone, iPad eller iPod touch.
  4. Om du har tappat bort eller inte har den fjärrkontroll som följde med din Apple kopplar du från din Apple TV och ansluter den sedan igen.
  5. Om du fortfarande inte kan ställa in Apple TV Remote ska du kontakta Apple-supporten.

* För att använda Apple TV၀ Remote i Kontrollcenter behöver du Apple TV 4K, Apple TV HD eller en AirPlay 2-kompatibel smart-tv.