Ställa in Apple TV Remote på iPhone, iPad eller iPod touch

Med Apple TV Remote i Kontrollcenter kan du styra din Apple TV eller AirPlay 2-kompatibla smart-tv med din iPhone, iPad, eller iPod touch.

Remote-appsymbolen

Med den senaste iOS- och iPadOS-versionen läggs Apple TV Remote automatiskt till i Kontrollcenter så att du snabbt kan navigera i och styra din Apple TV eller AirPlay 2-kompatibla smart-tv direkt från låsskärmen på din enhet.

Om du har tappat bort eller inte har den fjärrkontroll som följde med din Apple TV läser du om vad du kan göra.

Ställa in Apple TV Remote i Kontrollcenter

Om du har ställt in din iPhone, iPad eller iPod touch för att styra din Apple TV läggs Apple TV Remote automatiskt till i Kontrollcenter när du uppdaterar till den senaste versionen av iOS eller iPadOS.

Om du inte har ställt in din iPhone, iPad eller iPod touch för att styra din Apple TV eller om du har en tidigare version av iOS eller iPadOS kan du lägga till Apple TV Remote manuellt i Kontrollcenter. Gå bara till Inställningar > Kontrollcenter > Anpassa reglage och tryck på Lägg till bredvid Apple TV Remote.

Om du vill använda Apple TV Remote med en AirPlay 2-kompatibel smart-tv lägger du till din smart-tv i appen Hem och tilldelar den ett rum.

Ställ sedan in Apple TV Remote i Kontrollcenter:

1. Öppna Kontrollcenter:
    • På iPhone X eller senare eller iPad med den senaste versionen av iOS eller iPadOS: Svep nedåt från skärmens övre högra hörn.
    • På iPhone 8 eller tidigare eller iOS 11 eller tidigare: Svep uppåt från skärmens underkant.
  2. Tryck på Apple TV Remote.
  3. Tryck på din Apple TV eller smart-tv från listan.
  4. Om du har en Apple TV 4K eller HD anger du den fyrsiffriga lösenkoden som visas på din tv-skärm på din iPhone, iPad eller iPod touch. Om du har en Apple TV (3:e generation) anger du den fyrsiffriga lösenkoden som visas på din iPhone, iPad eller iPod touch på din Apple TV. Gå till Inställningar > Allmänt> Fjärrkontroller och väljer sedan namnet på din enhet för att ange lösenkoden.

Apple TV Remote i Kontrollcenter fungerar bara med Apple TV 4K, Apple TV HD, Apple TV (3:e generationen) eller en AirPlay 2-kompatibel smart-tv.

Få hjälp

Testa följande steg om du inte kan ställa in Apple TV Remote i Kontrollcenter*:

1. Kontrollera att din iPhone, iPad eller iPod touch är ansluten till samma trådlösa nätverk som din Apple TV eller AirPlay 2-kompatibla smart-tv. Gå till Inställningar > Wi-Fi på iOS-enheten. Gå till inställningar > Nätverk på din Apple TV.
  2. Kontrollera att din iPhone, iPad eller iPod touch är uppdaterad till den senaste iOS- eller iPadOS-versionen och att din Apple TV är uppdaterad till den senaste tvOS-versionen.
  3. Starta om din Apple TV eller AirPlay 2-kompatibla smart-tv. Prova också att starta om din iPhoneiPad eller iPod touch.
  4. Om du har tappat bort eller inte har den fjärrkontroll som följde med din Apple TV kopplar du från din Apple TV och ansluter den sedan igen.
  5. Om du fortfarande inte kan ställa in Apple TV Remote kontaktar du Apple-supporten.

* För att använda Apple TV Remote i Kontrollcenter behöver du Apple TV 4K, Apple TV HD, Apple TV (3:e generationen) eller en AirPlay 2-kompatibel smart-tv.