Ställa in Apple TV Remote på din iPhone, iPad eller iPod touch

Med en Apple TV Remote i Kontrollcenter kan du styra din Apple TV eller AirPlay 2-kompatibla smart-tv med din iPhone, iPad, eller iPod touch.

Lägga till Apple TV Remote till Kontrollcenter

Om du vill använda Apple TV Remote med en AirPlay 2-kompatibel smart-tv lägger du till din smart-tv i appen Hem och tilldelar den ett rum.

Apple TV Remote i Kontrollcenter på en iPhone.

Ställa in Apple TV Remote i Kontrollcenter

1. Öppna Kontrollcenter:
    • På en iPhone X eller senare eller en iPad med den senaste versionen av iPadOS: Svep nedåt från skärmens övre högra hörn.
    • På en iPhone 8 eller tidigare eller iOS 11 eller tidigare: Svep uppåt från skärmens nederkant.
  2. Tryck på Apple TV Remote.
  3. Tryck på din Apple TV eller smart-tv från listan.
  4. Följ anvisningarna på skärmen för att ange en fyrsiffrig lösenkod på din iPhone, iPad eller iPod touch. Om du har en Apple TV (3:e generationen) anger du den fyrsiffriga lösenkoden med din Siri Remote eller Apple TV Remote.

Apple TV Remote i Kontrollcenter fungerar bara med Apple TV 4K, Apple TV HD, Apple TV (3:e generationen) eller en AirPlay 2-kompatibel smart-tv.

Få hjälp

Testa följande steg om du inte kan ställa in Apple TV Remote i Kontrollcenter:

1. Kontrollera att din iPhone, iPad eller iPod touch är ansluten till samma trådlösa nätverk som din Apple TV eller AirPlay 2-kompatibla smart-tv. Gå till inställningar > Wi-Fi på din iOS- eller iPadOS-enhet. Gå till inställningar > Nätverk på din Apple TV.
  2. Kontrollera att din iPhone, iPad eller iPod touch är uppdaterad till den senaste iOS- eller iPadOS-versionen och att din Apple TV är uppdaterad till den senaste tvOS-versionen.
  3. Starta om din Apple TV eller AirPlay 2-kompatibla smart-tv. Du kan också försöka starta om din iPhone, iPad eller iPod touch.
  4. Om du fortfarande inte kan ställa in Apple TV Remote kontaktar du Apple-supporten.