Ställa in Apple TV Remote-appen

Med Apple TV Remote-appen kan du styra Apple TV med iPhone, iPad och iPod touch. Och med iOS 11 och senare kan du även styra din Apple TV från Kontrollcenter.

Remote-appsymbolen

I iOS 11 och senare kan du lägga till Apple TV Remote i Kontrollcenter så att det går snabbt att navigera i och styra uppspelningen på Apple TV 4K och Apple TV (4:e generationen). Du kan även hämta Apple TV Remote-appen från App Store för att komma åt fler funktioner, som Nu spelas och läget Spel.

Om du har tappat bort eller inte har den fjärrkontroll som följde med din Apple TV läser du om vad du kan göra.

Ställa in Apple TV Remote i Kontrollcenter

Se till att din iPhone, iPad eller iPod touch är uppdaterad med den senaste versionen av iOS. Sedan följer du dessa steg för att ställa in Apple TV Remote i Kontrollcenter.

1. Lägg till Apple TV Remote till Kontrollcenter. Gå till Inställningar > Kontrollcenter > Anpassa reglage och tryck på  bredvid Apple TV Remote.
  2. Öppna Kontrollcenter och tryck på Apple TV Remote.
  3. Tryck på din Apple TV i listan. Därefter anger du den fyrsiffriga lösenkoden som visas på Apple TV-skärmen.

Apple TV Remote i Kontrollcenter fungerar bara med Apple TV 4K och Apple TV (4:e generationen).

Ställa in Apple TV Remote-appen

1. Kontrollera att du har den senaste programvaran för Apple TV och iOS-enheten.
  2. Hämta Apple TV Remote-appen från App Store på en iPhone, iPad eller iPod touch. Om du redan har den kontrollerar du att det är den senaste versionen. Öppna App Store och tryck på Uppdateringar.
  3. Anslut iOS-enheten till samma wifi-nätverk som Apple TV.
  4. Öppna Apple TV Remote-appen på iOS-enheten, tryck på Lägg till Apple TV och tryck därefter på din Apple TV. Ser du det inte?
  5. Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen) väntar du tills den fyrsiffriga koden visas på TV:n. Ange sedan koden på parkopplingsskärmen på iOS-enheten. Om koden inte visas och du kan styra din Apple TV är din iOS-enhet redan parkopplad och du kan börja använda appen.

Nu kan du börja använda Apple TV Remote-appen som bara är avsedd för Apple TV.

Få hjälp

Testa de här stegen om du inte kan ställa in Apple TV Remote-appen eller Apple TV Remote i Kontrollcenter. Kontrollera om du kan ställa in appen efter varje steg:

1. Kontrollera att din iPhone, iPad eller iPod touch är ansluten till samma trådlösa nätverk som din Apple TV. Gå till Inställningar > Wi-Fi på iOS-enheten. Gå till inställningar > Nätverk på din Apple TV.
  2. Se till att din iPhone, iPad eller iPod touch är uppdaterad till den senaste versionen av iOS, att din Apple TV är uppdaterad till den senaste versionen av tvOS och att Apple TV Remote-appen är uppdaterad till den senaste versionen.
  3. Starta om din Apple TV med Apple TV Remote eller koppla ur din Apple TV och koppla in den igen. Testa även att starta om din iPhone, iPad eller iPod touch.
  4. Om du fortfarande inte kan ställa in Apple TV Remote-appen kontaktar du Apple-supporten.

*Om du vill använda Apple TV Remote i Kontrollcenter behöver du en Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen).