Skillnader mellan bilder och utskrifter som beställs i Bilder för OS X och iPhoto

När du beställer en bildutskrift eller en fotobok från Bilder för OS X eller iPhoto använder vi olika processer beroende på vilken produkt du beställt. Läs mer om processerna och hur de kan ge upphov till små skillnader mellan utskrifter och böcker.

På grund av att olika processer används för att skriva ut bilder och trycka böcker kan du upptäcka små variationer i färg, kontrast och glans i en bild som beställts både som utskrift och som bild i en bok.

Utskrifter skrivs ut med en trefärgsprocess

Utskrifter som beställs via Bilder eller iPhoto skrivs ut med en silversaltprocess. Vi framkallar utskrifterna på samma sätt som ett traditionellt foto framkallas, förutom att bilden tas fram med laser i stället för att den projiceras genom ett negativ. Alla färger, inklusive svart, skapas med kombinationer av färgämnena cyan, magenta och gult.

På grund av skillnaden mellan vitt på skärmen och vitt på papper kan utskrifterna se något mörkare ut än bilden gjorde på skärmen. Vissa bilder kan uppvisa små färgvariationer, däribland:

• Svartvita foton kan ha en något rosafärgad ton.
  • Vissa vita nyanser kan ha blåa undertoner.

Böcker trycks med en fyrfärgsprocess

Böcker som du beställer via Bilder eller iPhoto skrivs ut med en fyrfärgsprocess som liknar traditionellt boktryck. Färger skapas med kombinationer av cyan, magenta och gult, och med svart för att öka kontrasten. Denna process skiljer sig från silversaltprocessen som beskrivs ovan och kan orsaka att en utskriven bild i en fotobok kan se annorlunda ut än samma bild som utskrift.

Du ser antagligen också färgvariationer mellan utskrifter som du beställer via Bilder eller iPhoto och bilder som du skriver ut med din egen färgskrivare. Detta beror på att färgämnen och processer skiljer sig åt mellan olika modeller och tillverkare.