Hålla din bärbara mac-dator inom acceptabla driftstemperaturer

Din bärbara mac-dator kan bli för varm vid normal användning. Läs om hur du kan hantera dess driftstemperatur.

Bärbara mac-datorer uppfyller alla temperaturgränser angivna i nationella och internationella säkerhetsstandarder. Se till att du följer anvisningarna i användarhandboken om säkerhet och hantering.

Bärbara mac-datorer har sensorer som upptäcker temperaturförändringar inuti datorn. Om din bärbara mac-dator har fläktar aktiveras de automatiskt för att kyla ned viktiga komponenter.

Här är några tips om hur du hanterar drifstemperatur:

• Kontrollera att du har installerat samtliga mjukvaruuppdatering för mac och samtliga aktuella uppdateringar av den fasta mjukvaran.
  • Använd din bärbara mac-dator där den omgivande temperaturen är mellan 10° och 35 °C. Lämna inte din bärbara mac-dator i bilen eftersom temperaturen i en parkerad bil kan bli mycket högre än så. Du bör även använda din bärbara mac-dator där den relativa fuktigheten är mellan 0 % och 95 %.
  • Använd din bärbara mac-dator på en stabil arbetsyta med god ventilation. Använd inte din bärbara mac-dator i sängen eller på en kudde och täck inte över den.
  • Lägg ingenting över tangentbordet.
  • Om din bärbara mac-dator har ventilationsöppningar får inget tryckas in där.
  • Använd endast strömadaptrar som är auktoriserade av Apple. Vidtag åtgärder för att undvika att strömadaptern blir överhettad.

Om din bärbara mac-dator blir varm även när den inte utför uppgifter som kräver intensiva beräkningar, eller om den har fläktar som körs länge, använder du Aktivitetskontroll för att kontrollera processoraktiviteten. Titta efter processer som inte fungerar och som kan belasta processorn, och kontrollera om Spotlight indexerar hårddisken. Du kan även behöva nollställa systemhanteraren (SMC) på din MacBook.

Om du använder program från tredje part som mäter temperaturen i din bärbar dator är det viktigt att känna till att de inte mäter höljets externa temperatur. Temperaturen i höljet är mycket lägre. Använd aldrig tredjepartsprogram för att felsöka möjliga hårdvaruproblem.

Om du har problem med din bärbara mac-dators driftstemperatur kontaktar du Apple. Eller besök en Apple Store-butik eller en auktoriserad Apple-servicepartner.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.