iMac (tidigt 2008): Minnesspecifikationer

Läs om vilka typer av minne du kan använda med följande iMac-dator (tidigt 2008).

iMac (tidigt 2008) har två SDRAM-kortplatser på undersidan av datorn. Den levereras med minst 1 GB DDR2 SDRAM installerat på en kortplats.

Den maximala mängden RAM-minne du kan installera i datorn är 4 GB (en 2 GB SO-DIMM-modul i varje kortplats).

Du kan använda vilka SO-DIMM-moduler (Small-Outline Dual Inline Memory Modules) som helst som uppfyller alla dessa kriterier:

• PC2-6400
  • Obuffrat
  • Utan paritet
  • 200-stifts
  • 800 MHz
  • DDR2 SDRAM

Du kan använda RAM-modulstorlekar på 1 eller 2 GB i varje kortplats.

DIMM-moduler med någon av följande funktioner stöds inte av iMac-datorer (tidigt 2008):

• Register eller buffertar
  • PLL:er
  • ECC
  • Paritet
  • EDO RAM

Följ alltid uppgraderingsanvisningarna för installation av minne ordagrant. Försök aldrig ta bort skruvar som inte ska avlägsnas enligt uppgraderingsanvisningarna.

Läs mer

Mer information om hur du uppgraderar minnet i iMac (tidigt 2008) finns i den här artikeln.