Säkerhetskopiera och återställ iTunes-biblioteket på din pc

Innan du överför eller återskapar ditt iTunes-mediebibliotek på din pc ska du samla ihop det och skapa en säkerhetskopia.

Här följer ett antal saker som är bra att veta

Ditt iTunes-bibliotek, en databas som innehåller all din musik samt annan media som du har lagt till i iTunes för Windows, är inordnat i två iTunes-biblioteksfiler och en iTunes Media-mapp.

Innan du säkerhetskopierar din media:

Tillgänglighet och funktioner i iTunes och i butiken kan variera beroende på land eller region. Läs om vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.

Om du har en Mac

I macOS Catalina är ditt tidigare iTunes-mediebibliotek tillgängligt i apparna Apple Music, Apple TV, Apple Podcasts och Apple Books. Och när du säkerhetskopierar din Mac ingår ditt mediebibliotek automatiskt i säkerhetskopian.

Samla ihop ditt iTunes-bibliotek

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Arkiv > Bibliotek > Ordna bibliotek i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret.
  3. Välj Samla ihop filer.
  4. Klicka på OK.

När du samlar ihop läggs kopior av filer utanför din iTunes Media-mapp till i din iTunes Media-mapp. Om du vill spara utrymme på hårddisken kan du radera originalfilerna när filerna har kopierats till din iTunes Media-mapp.

Hitta iTunes Media-mappen

Som standard finns din iTunes Media-mapp i din iTunes-mapp. Gå till Användare > Musik > iTunes > iTunes Media för att hitta det.

Om du inte ser din iTunes Media-mapp på platsen ovan kan du hitta den på följande sätt:

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Redigera > Inställningar i menyfältet längst upp i iTunes-fönstret.
  3. Klicka på fliken Avancerat.
  4. I rutan under Placering av mappen iTunes Media visas sökvägen till din iTunes Media-mapp.

Säkerhetskopiera ditt bibliotek och dina mediefiler

När du har samlat ihop dina mediefiler kan du säkerhetskopiera ditt bibliotek och dina mediefiler till en extern enhet.

1. Avsluta iTunes.
  2. Hitta din iTunes-mapp.
  3. Högerklicka på din iTunes-mapp och välj sedan Kopiera.
  4. Gå till din externa hårddisk, högerklicka sedan och välj Klistra in.

Återskapa ditt bibliotek från en säkerhetskopia

Du kan återställa iTunes-biblioteket från din externa enhet till din dator. Om du återskapar ett iTunes-bibliotek från en annan dator ska du se till att din nya dator har den senaste versionen av iTunes.

1. Avsluta iTunes.
  2. Gå till ”Den här datorn” och klicka sedan på din externa enhet.
  3. Välj din iTunes-mapp, högerklicka sedan och välj Kopiera.
  4. Gå till platsen på din dator där du vill ha ditt iTunes-bibliotek, högerklicka sedan och välj Klistra in.
  5. Håll ned skifttangenten när du öppnar iTunes.
  6. Klicka på Välj bibliotek när ett meddelande visas som ber dig att välja iTunes-bibliotek.
  7. Välj platsen där du kopierade din iTunes-mapp.
  8. Klicka på Öppna.
  9. Välj filen iTunes Library.itl.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.