Säkerhetskopiera och återställa ditt iTunes-bibliotek

Innan du överför eller återställer ditt iTunes-mediebibliotek ska du samla ihop det och skapa en säkerhetskopia.

Ditt iTunes-bibliotek, en databas som innehåller all din musik samt annan media som du har lagt till i iTunes, är inordnat i två iTunes-biblioteksfiler och en iTunes Media-mapp.

Samla ihop ditt bibliotek innan du säkerhetskopierar dina media.

Du bör även hämta tidigare köp igen (musik, filmer, TV-program osv.) och aktivera automatiska hämtningar för framtida köp. iTunes-molnet är inte en säkerhetskopieringstjänst och en lokal kopia (en kopia hämtad till en dator) är det enda sättet att säkerhetskopiera köpt media.

Om du vill se till att lokala kopior av filmer och TV-program förblir hämtade till din dator går du till iTunes > Inställningar > Avancerat (Mac) eller Ändra > Inställningar > Avancerat (PC) och avmarkera Radera automatiskt filmer och tv-program som jag sett.

Samla ihop ditt iTunes-bibliotek

Följ de här stegen för att samla ihop dina media i iTunes Media-mappen.

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Arkiv > Bibliotek > Ordna bibliotek i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret.
  3. Välj Samla ihop filer.
    Panelen Ordna bibliotek i iTunes med Samla ihop filer markerat.
  4. Klicka på OK.

När du samlar ihop läggs kopior av filer utanför din iTunes Media-mapp till i din iTunes Media-mapp. Om du vill spara utrymme på hårddisken kan du radera originalfilerna när väl filerna har kopierats till din iTunes Media-mapp.

Hitta iTunes Media-mappen

Som standard finns din iTunes Media-mapp i din iTunes-mapp:

• Mac: Öppna ett Finder-fönster, klicka på ditt användarnamn i det vänstra sidofältet och leta efter Musik-mappen.
  • Windows 7 eller senare: Gå till \Användare\Användarnamn\Musik\.
  • Windows XP: Gå till \Dokument och inställningar\Användarnamn\Mina dokument\Min musik\.

Använd följande steg för att hitta mappen om den inte finns på standardplatsen:

1. Öppna iTunes.
  2. Mac: Välj iTunes > Inställningar från menyraden överst på datorskärmen.
    Windows: Välj Ändra > Inställningar i menyraden överst i iTunes-fönstret.
  3. Klicka på fliken Avancerat.
  4. I rutan under Placering av iTunes Media-mappen visas sökvägen till din iTunes Media-mapp.
    Panelen Avancerade inställningar i iTunes-inställningar. Den visar sökvägen för iTunes Media-mappen.

Säkerhetskopiera ditt bibliotek och dina mediefiler

När du har samlat ihop dina mediefiler kan du säkerhetskopiera ditt bibliotek och dina mediefiler till en extern enhet.

1. Avsluta iTunes.
  2. Hitta din iTunes-mapp.
  3. Dra iTunes-mappen från dess plats till en extern enhet. Ditt bibliotek och dina mediefiler kopieras till enheten.
    Ett Finder-fönster på en Mac där Musik-mappen visas. En iTunes-mapp som har valts dras till en extern hårddisk i fönstrets vänstra sidofält.

Återskapa ditt bibliotek från en säkerhetskopia

Du kan återskapa ditt iTunes-bibliotek eller din iTunes Media-mapp från en extern enhet till datorn.

1. Avsluta iTunes.
  2. Leta reda på den externa enheten.
    Mac: På skrivbordet eller i sidofältet i Finder.
    Windows: I Den här datorn.
  3. Dra iTunes-mappen (som du har säkerhetskopierat) från den externa hårddisken till önskad plats på din interna hårddisk. Vi rekommenderar att du lägger tillbaka iTunes-mappen på dess standardplats.
  4. Håll ned alternativtangenten (Mac) eller skifttangenten (Windows) när du öppnar iTunes.
  5. Klicka på Välj bibliotek när ett meddelande visas som ber dig att välja iTunes-bibliotek.
    Meddelandet Välj iTunes-bibliotek med knappen Välj bibliotek markerad.
  6. Välj iTunes-mappen (som du drog i under steg 3) från din interna enhet.
  7. Mac: Klicka på Välj.
    Windows: Klicka på Öppna.
  8. Välj filen iTunes Library.itl.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.