Hantera och säkerhetskopiera ditt iTunes-mediebibliotek

Lär dig hur du hittar, samlar ihop och säkerhetskopierar ditt iTunes-mediebibliotek.

Ditt iTunes-bibliotek, en databas som innehåller all din musik samt annan media som du har lagt till i iTunes, är inordnat i två iTunes-biblioteksfiler och en iTunes Media-mapp.

Leta reda på din iTunes Media-mapp och samla ihop ditt bibliotek innan du säkerhetskopierar dina media.

Hitta iTunes Media-mappen

Som standard finns din iTunes Media-mapp i din iTunes-mapp:

• Mac: Finder > användarnamn > Musik
  • Windows 7 eller senare: \Users\användarnamn\Music\
  • Windows XP: \Documents and Settings\användarnamn\Mina dokument\Min musik\

Använd följande steg för att hitta mappen om den inte finns på standardplatsen:

1. Öppna iTunes.
  2. Mac: Välj iTunes > Inställningar från menyraden överst på datorskärmen.
    Windows: Välj Redigera > Inställningar i menyfältet längst upp i iTunes-fönstret.
  3. Klicka på fliken Avancerat.
  4. I rutan under Placering av mappen iTunes Media visas sökvägen till din iTunes Media-mapp.

Samla ihop ditt iTunes-bibliotek

Samla ihop dina media i iTunes Media-mappen innan du säkerhetskopierar dina iTunes-filer. Så här samlar du ihop dina media:

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Arkiv > Bibliotek > Ordna bibliotek i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret.
  3. Välj Samla ihop filer.
  4. Klicka på OK.

När du samlar ihop filer kopieras filerna som finns utanför din iTunes Media-mapp till iTunes Media-mappen. För att frigöra utrymme på hårddisken kan du radera originalfilerna när väl filerna har kopierats till din iTunes Media-mapp.

Säkerhetskopiera ditt bibliotek och dina mediefiler

När du har samlat ihop dina mediefiler kan du säkerhetskopiera ditt bibliotek och dina mediefiler till en extern enhet.

1. Avsluta iTunes.
  2. Hitta din iTunes-mapp.
  3. Dra iTunes-mappen från dess plats till en extern enhet. Ditt bibliotek och dina mediefiler kopieras till enheten.

Återskapa ditt bibliotek från en säkerhetskopia

Du kan återskapa ditt iTunes-bibliotek eller din iTunes Media-mapp från en extern enhet till datorn.

1. Avsluta iTunes.
  2. Leta reda på den externa enheten.
    Mac: På skrivbordet eller i sidofältet i Finder.
    Windows: I Den här datorn.
  3. Dra iTunes-mappen (som du har säkerhetskopierat) från den externa enheten till önskad plats på din interna enhet. Vi rekommenderar att du lägger tillbaka iTunes-mappen på dess standardplats.
  4. Håll ned alternativtangenten (Mac) eller skifttangenten (Windows) när du öppnar iTunes.
  5. Klicka på Välj bibliotek när ett meddelande visas som ber dig att välja iTunes-bibliotek.
  6. Välj iTunes-mappen (som du drog i under steg 3) från din interna enhet.
  7. Mac: Klicka på Välj.
    Windows: Klicka på Öppna.
  8. Välj filen iTunes Library.itl.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.