AirPort Express: Ansluta till ett befintligt Wi-Fi-nätverk i klientläge

Läs om hur du ansluter till ett befintligt Wi-Fi-nätverk i klientläge.

En del Ethernet-aktiverade enheter, som spelkonsoler och skrivare men även en del kompatibla USB-skrivare, har inget inbyggt Wi-Fi-gränssnitt. Vill du att dessa enheter ansluter till nätverket med Wi-Fi går det att använda en AirPort Express som brygga.

Det går även att använda klientläge till att strömma AirPlay-musik från en dator med iTunes till ett ljudsystem.

Anslut helt enkelt en lämplig kabel (Ethernet-kabel mellan enheten och AirPort Express, USB-kabel från den kompatibla USB-skrivaren eller ljudkabel för att strömma musik) och konfigurera AirPort Express för klientläge med AirPort-verktyg.

• I klientläget används AirPort Express uteslutande av enheten till vilken den är fysiskt ansluten. Det utökar inte Wi-Fi-nätverkets räckvidd, vilket innebär att andra enheter som datorer inte kan ansluta till den trådlöst.

• Det är möjligt för AirPort Express i klientläge med 802.11n att använda Ethernet-porten till att överföra Wi-Fi-trafik till en enhet som är ansluten till Ethernet-porten. Den ursprungliga AirPort Express 802.11g stöder dock inte denna funktion och inaktiverar Ethernet-porten. Endast kompatibla USB-skrivare eller ljudenheter stöds.

• Det krävs även att en lämplig Ethernet-, ljud- eller USB-kabel ansluter enheten till AirPort Express för att använda dessa funktioner.

Kontrollera innan bu börjar att AirPort-programvaran är aktuell. Det går att hämta den senaste versionen för Mac eller Windows på AirPorts supportsida.

Använda AirPort-verktyg 6

1. Anslut en lämplig kabel mellan AirPort Express och den enhet som ansluts.

2. Anslut AirPort Express till ett eluttag.

3. Välj AirPort Express på skärmen AirPort-verktyg när den har startat.

4. Om du återanvänder AirPort Express nollställer du den först från Basstation i menyraden och väljer Återställ standardinställningar.

5. När AirPort Express har slutfört återställningen väljer du den på Wi-Fi-menyn uppe till vänster.

6. Klicka på knappen Övriga alternativ.

7. Välj Lägg till i ett befintligt nätverk.

8. Välj namnet på det Wi-Fi-nätverk i menyn Namn på trådlöst nätverk som du vill gå med i och klicka på Nästa.

9. Ange nätverkets lösenord om ett sådant krävs.

Använda AirPort-verktyg 5

1. Anslut en lämplig kabel mellan AirPort Express och den enhet som ansluts.

2. Anslut AirPort Express till ett eluttag.

3. Välj AirPort Express på Wi-Fi-menyn när den har startat och ställ sedan in den med AirPort-verktygets inställningsassistent.

4. Återanvänder AirPort Express, återställ den först från Basstation på menyfältet genom att välja Återställ standardinställningarna.

5. Välj AirPort Express i AirPort-verktyget och klicka sedan på Fortsätt.

6. Ange namn och lösenord till AirPort Express och klicka sedan på Fortsätt.

7. Välj Jag vill ansluta AirPort Express till mitt aktuella nätverk och klicka sedan på Fortsätt.

8. Välj Anslut till mitt trådlösa nätverk och klicka sedan på Fortsätt.

9. Välj Wi-Fi-nätverkets namn på rullgardinsmenyn Det trådlösa nätverkets namn, matcha Trådlös säkerhet och klicka sedan på Fortsätt.

10. Klicka på Uppdatera.

11. Låt AirPort Express starta om.

När AirPort Express har startat om ansluter den automatiskt till det befintliga Wi-Fi-nätverket, som indikeras av dess statuslampa.

Läs mer

Det går att hämta den fasta programvaran till AirPort-verktyg och AirPort-basstationen manuellt från AirPort – Support – Hämtningar.